Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

LARS LERIN & JULMARKNAD PÅ ALSTERS HERRGÅRD, 2 DAGAR


 

 

Följ med och se Sandgrund, Lars Lerins konsthall i Karlstad. Här har den kände svenske konstnären och författaren utställningar och gästutställningar året om.  Lördag eftermiddag är vi på Sandgrund med guidad visning och söndag förmiddag besöker vi Julmarknaden på Alsters Herrgård.  Boende på centralt belägna Scandic Winn med bekvämt avstånd till konsthallen.

 


 

Visa program

DAG  1 Hemorten – Karlstad

Vi lämnar hemorten för att åka till Karlstad dit vi kommer under eftermiddagen. Vårt första besök blir på Sandgrund; en permanent konsthall som tidigare varit en populär restaurang. Efter en brand 1959 återuppbyggdes restaurangen på rekordtid med modernistisk arkitektur, med stora panoramafönster mot Klarälven. På 70-talet förvandlades lokalen till ett danspalats med publik från stora delar av Sverige och Norge. Det var dans fem dagar i veckan med landets största dansband. Nu är det ett besöksmål som har blivit otroligt populärt, inte minst efter flera  TV-serier.  I lokalen finns det också ett café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort som endast finns på Sandgrund. Vi får en guidad visning i konsthallen med Lars Lerins permanenta utställning och där det även finns utrymme till olika gästutställningar. Efteråt checkar vi in på centralt belägna Hotell Scandic Winn där vi också äter gemensam middag på kvällen.

 

DAG  2 Karlstad – Hemorten

Efter frukost tar vi bussen den korta vägen till Alsters herrgård, Gustav Frödings föräldrahem.  Helgen vid första advent arrangeras den traditionella julmarknaden med enbart värmländska produkter av hög kvalitet. Ungefär 70 utvalda utställare är på plats i parken och på området framför den vackra herrgården.  Här presenteras närproducerad mat samt den slöjd- och hantverksskicklighet som finns i Värmland. Demonstrationer av olika slags - framförallt äldre - slöjd- och hantverkstekniker visas. Här bjuds också evenemang för både stora och små såsom ponnyridning, prova på-smide och körsång. Efteråt åker vi hemåt och stannar för lunch och kaffe utmed hemvägen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-12-01 Mindre än 8 2.145 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Övernattning  med frukost
  • 2-rätters middag dag 1
  • Inträde och visning på Sandgrund
  • Inträde till Alsters herrgårds julmarknad
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 320:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
Scandic Hotel Winn

KARLSTAD, Sverige

Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad
054-776 47 00  
www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Karlstad/Hotels/Scandic-Winn

Våningar: 5  Rum: 199  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och strykjärn.