Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

LARS LERINS SANDGRUND, KARLSTAD 2 DAGAR


 

 

Följ med och se Sandgrund Lars Lerin konsthall i Karlstad. Den kände svenske konstnären och författaren har här utställningar och gästutställningar året om. Vi har eftermiddagen i Karlstad på egen hand och lördag förmiddag ägnar vi åt Sandgrund. Boende på Scandic Winn med bekvämt avstånd både till konsthallen och affärsgatorna i Karlstad. 

 


 

Visa program

Dag 1 Hemorten -Karlstad

Vi lämnar hemorten för att åka till Karlstad, som är både residensstad och stiftsstad. Symbolen för staden är ”Sola i Kallsta”, som är uppkallad efter en mycket populär servitris för hennes glada och soliga humör. Vi checkar in på centralt belägna Hotell Scandic Winn och det finns tid att upptäcka staden och centrum på egen hand. Vi träffas igen för gemensam middag på hotellet. (Resan den 30/3 har vi besöket på Sandgrund på långfredagen.)

 

Dag 2 Karlstad -Hemorten

På förmiddagen är det dags för ett besök på Sandgrund. Det är en permanent konsthall som tidigare var en populär restaurang. Efter en brand 1959 återuppbyggdes restaurangen på rekordtid med modernistisk arkitektur, med stora panoramafönster mot Klarälven. På 70-talet förvandlades lokalen till ett danspalats med publik från stora delar av Sverige och Norge. Det var dans fem dagar i veckan med landets största dansband. Nu är det ett besöksmål som har blivit otroligt populärt, inte minst efter TV-serien, Vänligen Lars Lerin, med 1 300 000 tittare. I lokalen finns det också ett trevligt café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort som endast finns på Sandgrund. Vi får en guidad visning i konsthallen med Lars Lerins permanenta utställning och där det även finns utrymme till olika gästutställningar. Efteråt åker vi hemåt och stannar för lunch i antingen Karlstad eller i dess närhet. Ytterligare ett stopp görs innan vi når våra hemorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-08-24 Fullbokad 1.995 kr G Väntelista
2018-09-28 Mindre än 8 1.995 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

•    Bussresa
•    1 övernattning med frukost
•    2-rätters middag dag 1
•    Inträde och visning på Sandgrund
•    Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 370:-­
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
Scandic Hotel Winn

KARLSTAD, Sverige

Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad
054-776 47 00  
www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Karlstad/Hotels/Scandic-Winn

Våningar: 5  Rum: 199  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och strykjärn.