Hitta din resa

LARS LERIN OCH JULMARKNAD PÅ ALSTERS HERRGÅRD, 2 DAGAR


 

 

Följ med och se Sandgrund Lars Lerin konsthall i Karlstad. Den kände svenske konstnären och författaren har här utställningar och gästutställningar året om.  Vi har eftermiddagen i Karlstad på lördag och söndag förmiddag ägnar vi åt Julmarknad på Alsters Herrgård. Boende på Scandic Winn med bekvämt avstånd både till konsthallen och affärsgatorna i Karlstad.

 

Visa program

Dag 1 Hemorten – Karlstad

Vi lämnar hemorten för att åka till Karlstad dit vi kommer under eftermiddagen. Vårt första besök blir på Sandgrund som är en permanent konsthall som tidigare var en populär restaurang. Efter en brand 1959 återuppbyggdes restaurangen på rekordtid med modernistisk arkitektur, med stora panoramafönster mot Klarälven. På 70-talet förvandlades lokalen till ett danspalats med publik från stora delar av Sverige och Norge. Det var dans fem dagar i veckan med landets största dansband. Nu är det ett besöksmål som har blivit otroligt populärt, inte minst efter TV-serien, Vänligen Lars Lerin, med 1 300 000 tittare. I lokalen finns det också ett café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort som endast finns på Sandgrund. Vi får en guidad visning i konsthallen med Lars Lerins permanenta utställning och där det även finns utrymme till olika gästutställningar. Efteråt får vi incheckning på centralt belägna Hotell Scandic Winn. Gemensam middag på hotellet.

 

Dag 2 Karlstad – Hemorten

Efter frukost tar vi bussen den korta vägen till Alsters Herrgård, Gustav Frödings föräldrahem. Helgen vid första advent arrangeras det här den traditionella julmarknaden med enbart värmländska produkter av hög kvalitet. Ungefär 70 utvalda utställare är på plats i parken och området framför den vackra herrgården.  Här presenteras närproducerad mat, slöjd och hantverk samt evenemang för både stora och små som ponnyridning, prova på-smide och körsång. Julmarknaden visar också den slöjd- och hantverksskicklighet som finns i Värmland, vi kan få se demonstrationer av olika - framförallt äldre - slöjd- och hantverkstekniker.  Efteråt åker vi hemåt och stannar för lunch och kaffe utmed hemvägen. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-12-02 8+ 2.100 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 1 övernattning med frukost
  • 2-rätters middag dag 1
  • Inträde och visning på Sandgrund
  • Inträde till Alster herrgårds julmarknad
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 320:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
Scandic Hotel Winn

KARLSTAD, Sverige

Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad
054-776 47 00  
www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Karlstad/Hotels/Scandic-Winn

Våningar: 5  Rum: 199  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och strykjärn.