Hitta din resa

JOKKMOKKS MARKNAD 7 DAGAR


 

 

Det är populärt att följa med på vår resa till Jokkmokks marknad och redan nu erbjuder vi platser till 2018 års resa. Vi rekommenderar att åka den, ni kommer att få ett reseminne som lever kvar länge. Det är för oss i södra Sverige magiskt och exotiskt att komma upp och möta den stränga kylan och vintermörkret. Resans program innehåller mer än bara Jokkmokks marknad. Vi besöker naturligtvis Ishotellet, LKAB:s gruva, Jokkmokks Tenn och Ájtte museum. Vi åker genom inlandet norrut och upplever svenska vinterfjäll och hemåt följer vi E4:an med avstickare till bland annat Högakustenbron och Uppsala. Det blir stopp med jämna mellanrum då vi stannar vid trevliga mat- och fikaställen.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Järvsö

Tidig morgon åker vi från hemorten, stannar för kaffe och fortsätter till Lindesberg för lunch. Under eftermiddagen passerar vi Dalarna och tar en paus i trakten av Falun. Vi fortsätter resan mot Hälsingland och Ljusdal. Väl framme i Järvsö checkar vi in på trevliga Hotel Järvsöbaden. Turistnäringen i Järvsö sträcker sig långt tillbaka i tiden. Redan på 1860-talet fick man till exempel gästgiveritillstånd. Alla kvällar under resan äter vi gemensam middag på våra hotell. 66 mil.

 

DAG 2 Järvsö - Arvidsjaur

Vi tar plats i bussen och fortsätter resan till Östersund, Jämtlands enda stad! Vi stannar för en paus innan vi fortsätter längs ett vintrigt landskap och kommer snart till Dorotea och södra Lappland. Efter lunch kör vi den sista etappen och vi stannar för paus utmed vägen. Kvällstid är vi framme i Arvidsjaur, mitt i Lappland och bara 10 mil från Polcirkeln. Incheckning på Hotel Laponia. 64 mil.

 

DAG 3 Arvidsjaur - Gällivare

Trevligt besök väntar idag i Jokkmokk! Vi ska besöka Jokkmokks Tenn där vi får en rundvisning och får höra historien om deras tenn- och silverarbeten. Här har man arbetat vidare med den samiska tenntraditionen och tagit vara på de klassiska formerna och på sättet att utsmycka. Ett uppskattat inslag där personalen på ett lättsamt sätt tar emot oss. Egen tid i Jokkmokk innan vi åker vidare norrut. Om tillfälle ges tar vi svängen förbi Porjus kraftstation, en enastående byggnad. När den byggdes 1915 fick den stor uppmärksamhet på grund av sitt läge och för sin, på den tiden, avancerade byggteknik. Vi fortsätter till Gällivare där vi bor på Quality Hotel & Resort Lapland. 22 mil.

 

DAG 4 Gällivare

Oj, vilken spännande dag! Upplevelser i Kiruna och Jukkasjärvi. Nya och avancerade framtidsplaner för Kiruna väntar då många och viktiga byggnader ska flyttas för att ge plats åt gruvdrift. Vi blir guidade i en autentisk gruvmiljö där utställningar, bildspel och multimedia visar gruvbrytning och tillverkning av järn och stål. Vi fortsätter till Jukkasjärvi och äter först lunch på värdshuset. Efteråt går vi över vägen till kända ICEHOTEL. Här i den fantastiska isbyggnaden får vi en guidad visning som ger en upplevelse för livet. Vi avslutar med ett trevligt besök i Jukkasjärvi kyrka innan vi återvänder till vårt hotell i Gällivare. 23 mil.

 

DAG 5 Gällivare - Bredsel

Den klassiska! Jokkmokks marknad. År 1605 bestämde Sveriges konung, Karl IX, att marknadsplatser skulle inrättas i norra Sverige. Här i Jokkmokk fanns då inget samhälle men detta blev platsen där Lule Lappmarks marknadsplats skulle anläggas. Utbudet av aktiviteter är stort. Det finns vinteraktiviteter, utställningar, gudstjänster, föreställningar, filmer samt föreläsningar. Även mat och dryck finns det gott om. Det blir en härlig och frisk dag ute på världens kallaste marknad. Under dagen kan man också besöka Ájtte, Svenskt Same- och Fjällmuseum som är huvudmuseum för den samiska kulturen. Efteråt åker vi direkt till Bredsel, nära Älvsbyn och vårt boende för natten, Hotell Storforsen. Intill hotellet rinner Storforsen som aldrig fryser trots temperaturer ner mot minus 40 grader celsius på vintern. 23 mil.

 

DAG 6 Bredsel - Söderhamn

Vi lämnar Hotell Storforsen i sin naturliga skönhet, oavsett årstid och åker utmed E4:an.

Vi gör trevliga stopp för kaffe och lunch och tar svängen förbi Högakustenbron som nästan blir vackrare i vinterskrud. Vi fortsätter till Söderhamn och till First Hotel Statt där vi övernattar. 56 mil.

 

DAG 7 Söderhamn - Hemorten

På hemvägen stannar vi i Uppsala för en kaffepaus. Via Enköping och Strängnäs fortsätter vi till Malmköping. På trevliga Plevnagården äter vi vår avskedslunch. Med en bensträckare utmed sista etappen hem är vi snart tillbaka vid hemorten. 56 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-01-29 Fullbokad 11.195 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • 6 övernattningar med frukost
 • Middag 6 gånger
 • Lunch 3 gånger
 • Förmiddagskaffe dag 1
 • Jokkmokks Marknad
 • Guidad visning av LKAB: s gruva
 • Guidad visning på Jokkmokks Tenn
 • Guidad visning av Icehotel
 • Inträde till Ájtte Museum
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2000:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Järvsöbaden Turist & Konferenshotell

JÄRVSÖ, Sverige

Box 43, 820 40 Järvsö
0651-404 00
info@jarvsobaden.se

Våningar: 1   Rum: 44  Hiss finns ej.
Dusch/bad/wc, telefon, TV och radio.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Hotell Laponia

ARVIDSJAUR, Sverige

Storgatan 45, 933 33 Arvidsjaur
0960-55 500
www.hotell-laponia.se

Våningar: 4 Rum: 200 Hiss finns.
Bad/dusch/wc, TV, telefon.
Hotellet har restaurang, pool, bar, relaxavdelning med bastu.

Destinationshotell Dag 3 - 5
Quality Hotel & Resort Lapland

GÄLLIVARE, Sverige

Lasarettsgatan 1, 982 31 Gällivare
0970-77 22 90
www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-lapland/


Quality Hotel Lapland är ett konferens- och familjehotell i centrala Gällivare med den norrländska naturen inpå knuten. Här finns moderna rum, flexibla möteslokaler, bowling, gym samt bastu och jacuzzi med enastående utsikt på taket.

Destinationshotell Dag 5 - 6
Hotell Storforsen

VIDSEL, Sverige

Bredsel 105, 942 95 Vidsel
0929-72100
www.storforsen.se

Våningar: 5 Rum: 144 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio och hårfön.

Övernattningshotell Dag 6 - 7
First Hotel Statt Söderhamn

Söderhamn, Sverige

Oxtorgsgatan 17 826 32 Söderhamn
0270-735 70
www.stattsoderhamn.se/


First Hotel Statt är ett klassiskt konferens- och nöjeshotell mitt i hjärtat av Söderhamn. Hotellet har anor från slutet av 18OO-talet och ligger vid det vackra, kullerstensbeklädda Rådhustorget. Hotellet kan erbjuda konferenslokaler för över 6OO deltagare, har egen restaurang, nattklubb, en O’Learys sportsbar och egen auktoriserad och diplomerad medicinsk massageterapeut.

Kommentarer

Vi var ett gäng på 6 personer som deltog. Resan var en fantastisk upplevelse på alla sätt. Vi hade en underbar reseledare Raija Valtonen som var otroligt påläst och kunnig. Chaufför var Rolf Solnevik som körde oss på ett lugnt och säkert sätt.
Hela resan var otroligt bra planerad och här vill vi ge eloge till tjejen på Ramkvillabuss som planerat den och bokat god mat och bra hotell.
Många rosor till alla inblandade
Vi var ett gäng på 6 personer som deltog. Resan var en fantastisk upplevelse på alla sätt. Vi hade en underbar reseledare Raija Valtonen som var otroligt påläst och kunnig. Chaufför var Rolf Solnevik
Maritha o Lars-Inge Persson
Så duktig reseledare Raija Valtonen, utmärkta hotell,
fantastisk busschaufför Erling och lagom kallt väder. Många spännande besök, bla Ice Hotell och Kirunagruvan. Stort tack!
Så duktig reseledare Raija Valtonen, utmärkta hotell,
fantastisk busschaufför Erling och lagom kallt väder. Många spännande besök, bla Ice Hotell och Kirunagruvan. Stort tack!
Liz