Hitta din resa

ISLAND I FOKUS 6 DAGAR


 

 

Island bjuder på storslagna naturupplevelser, spännande aktiviteter och äventyr. Den lilla storstaden Reykjavik har ett stort utbud av kulturupplevelser, restauranger och ett levande nattliv. På den här turen besöker vi några av de mest kända platserna på sydkusten som ger oss en inblick i nationen Island och smakprov på varierad natur med spännande historia och kultur. Under vår guidade tur får vi bland annat uppleva klassikern Gyllene Cirkeln, det fascinerande området runt vulkanen Hekla, vackra vattenfall, majestätiska berg, glaciärer, bad i Blå Lagunen, Islands sydligaste punkt Dyrholaey och stadsrundtur i Reykjavik.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Island

Bussresa från våra påstigningsorter via Öresundsbron till Kastrups flygplats. Efter ca tre timmars flygresa med Icelandair landar vi på Keflavik tidigt på eftermiddagen. På flygplatsen träffar vi vår isländska lokalguide. Här väntar också en isländsk buss för transfer till Hveragerdi, ca 45 km öster om Reykjavik. På vägen dit gör vi en avstickare till den populära Blå lagunen för ett uppfriskande utomhusbad i det varma och mineralrika vattnet. Incheckning och välkomstmiddag på Hotel Örk där vi bor fyra nätter.
 

DAG 2 Gyllene Cirkeln

Turen börjar med Thingvellirs nationalpark, islänningarnas nationalhelgedom. Här samlades det isländska Alltinget varje sommar under århundraden. I Thingvellir besöker vi historiska platser såsom klippan Lögberg och vattenfallet Öxararfoss. Vi fortsätter till det geotermiskt aktiva området runt Geysir, där Strokkur sprutar kaskader av kokande vatten högt mot himlen var tionde minut, mitt bland rykande svavelkällor och puttrande gyttjekratrar. Vi besöker även det ”gyllene” Gullfoss, ett av Islands mäktigaste vattenfall innan vi återvänder till vårt hotell för middag.
 

DAG 3 Landmannalaugar m m

Idag kör vi österut längs Heklas sluttningar och tar oss till Landmannalaugar, ett av Islands vackraste naturområden. Här finns också en varm källa som inbjuder till sköna bad i naturen. Vi åker också över glaciärälven Thjorsá och söderut till den dramatiska Thjorsardalur, vars frodiga bygder begravdes i aska under vulkanen Heklas utbrott år 1104.  Tillbaka på hotellet ca 18.00. Middag på hotellet.    

 

DAG 4 Sydkusten

Dagens utflykt går österut genom sydlandets bördiga jordbruksdistrikt vid foten av den majestätiska bergskedjan Eyjafjöll, där vulkanen Eyjafjallajökull hade utbrott våren 2010. Där stannar vi till för en visning. På vägen passerar vi Fljótshlid, där den berömda Njals Saga utspelades på 1000-talet. Här finns de ståtliga vattenfallen Skogafoss och Seljalandsfoss, som faller utför bergskanten från ca 60 meters höjd. Vid Skogar besöker vi också ett intressant hembygdsmuseum, inhyst i en äkta isländsk torvgård. Vid Islands sydligaste spets reser sig klippan Dyrholaey tvärbrant ur den platta sandkusten. Här häckar tusentals fåglar av alla slag - lunnefågel, havssula, sillgrissla, stormfågel med flera. Vi gör en avstickare till en glaciärtunga som utgår från Solheimajökull och ser stora iskolosser breda ut sig över låglandet. Tillbaka på hotellet ca 18.00. Middag på hotellet.
 

DAG 5 Thingvellir - Reykjavik

Avresa från Thingvellir mot huvudstaden. På förmiddagen får vi en sightseeing i Reykjavik. Vi besöker både de gamla och de nya stadsdelarna så att vi får möjlighet att se hur staden har utvecklats. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter: som att gå på shoppingrunda i stadens affärer eller göra ytterligare besök på någon av Reykjaviks många kulturella attraktioner. Inkvartering på hotell Plaza i Reykjavik. Avskedsmiddag med guiden på restaurang i Reykjavik.
 

DAG 6 Island - Hemorten

Transfer på förmiddagen till Keflavik flygplats för ca tre timmar flygresa tillbaka till Kastrup där vår buss väntar för att ta oss till hemorten.

 

Teknisk arrangör: Islandsresor/Vulkanresor
Vi reserverar oss för eventuella tids- och prisförändringar som ligger utanför vår kontroll. Justeringar och ändringar kan komma att ändras exempelvis p g a väderförhållanden, ändrade flygtider m m.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-09-04 Fullbokad 17.190 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa Småland - Kastrup t/r
 • Bro- och vägavgifter
 • Flyg i ekonomiklass med Icelandair Köpenhamn - Reykjavik t/r
 • Flygskatter
 • 5 nätter på hotell av god mellanklass med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 5
 • Program dag 1 t o m 6 med buss och svensktalande guide (guide dag 1 t o m dag 5)
 • Inträde och handduk till Blå Lagunen
 • Inträde till Skogasafn museet
 • Inträde till Eyjafjallajökull center
 • Transfer till Keflaviks flygplats
 • Reseledare under hela resan
   

Övrigt

Enkelrumstillägg 4.400:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-
Tillägg avbeställningsskydd 395:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Anmälningsavgift 1.800:- + ev. avbeställningsskydd

Expeditionsavgift, utan läkarintyg: Tidigare än 5 veckor före avresa återbetalas inte anmälningsavgiften.

Vid avbeställning 5 veckor-0 dagar före avresa: 100%  kostnad.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Hotell Örk

HVERAGERDI, Island

Breidumork 1C, Hveragerdi, 00810 Island
00354-483 47 00  Fax: 00354-483 47 75
www.hotelork.is/

Våningar: 4  Rum: 85  Hiss finns.
Dusch/wc, TV, telefon, kylskåp/minibar, trådlöst internet utan kostnad.
Hotellet har en utomhuspool som har en vattenrutschbana, bubbelpooler och geotermisk bastu.
Restaurang och bar, 9-håls golfbana, pingis och biljdardbord.

Destinationshotell Dag 5 - 6
Hotel Plaza

REYKJAVIK, Island

Aðalstræti 4, Reykjavik
+354 595 8500/+354 595 8550
www.centerhotels.com/our-hotels/hotel-plaza

Rumsstandard: Dusch/wc, makeupspegel, hårtork, telefon, TV, minibar, fri icke trådlös internetanslutning, te- och kaffekokare. Alla rum är ljusa och trevliga. Hotellet byggdes 2003 och har därefter byggt ut i två olika omgångar, 2016 och 2010, därför har