Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

SKAGEN, 3 DAGAR


 

 

Jyllands spets Grenen, den fantastiska naturen, det speciella ljuset i Skagen som inspirerade Skagenmålarna och att se haven Kattegatt och Skagerak mötas är magiskt. Följ med, låt dig charmeras och upplev den danska gemyten.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Skagen

På väg mot Göteborg stannar vi för lunchpaus. Vi åker direkt till färjeterminalen för ombordstigning på Stena Lines fartyg, som tar oss till Fredrikshamn. På båten äter vi en gemensam middagsbuffé. Vidare med buss till Foldens Hotel i Skagen. Hotellet ligger mitt i Skagens centrum, här ska vi bo två nätter. Småland-Skagen 30 mil.

 

DAG 2 Skagen

Efter frukost åker vi till Jyllands nordspets, Grenen. Sandormen tar oss ut till spetsen där Skagerak och Kattegatt möts. Här har man den unika möjligheten att stå med ett ben i varje hav. Den vita sanden, ljuset och havets brus ger en skön känsla av lugn. Sedan åker vi tillbaka till Skagen, där vi kommer att tillbringa större delen av dagen. Vi får en rundtur i byn bland de vackra, gula husen med röda tak och den mysiga hamnen med de många fiskebåtarna. Vi åker och tittar på "Den tilsandade kirke", kyrkan som troligen byggdes på 1300-talet, men idag syns bara kyrktornet. Resten av kyrkan ligger begravd i sanddynerna. Vi kör även till Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken. Under dagen kommer du även få egen hand tid att strosa runt och njuta av atmosfären. Kanske besöka något av stadens berömda konstmuséer. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 3 Skagen - Hemorten

Frukost på hotellet. Egen tid i Skagen innan vi samlas vid bussen för att återvända till Fredrikshamn där färjan väntar att ta oss tillbaka till Göteborg. Paus för kvällskaffe innan vi når hemorterna. Olika hemkomstider beroende på avresedatum/färjetider. Skagen-Småland 36 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Tur med Sandormen
  • Rundtur i Skagen
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 700:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Foldens Hotel

SKAGEN, Danmark

Sct. Laurentiivej 41, DK-9990 Skagen
0045-9844 1166
www.foldens-hotel.dk/

Antal rum: 50
Dusch/wc, TV.
Beläget i centrala Skagen, 80 meter från Skagens tågstation. Hotellet har en egen restaurang och ett mysigt kafé.
På hotellet finns det populära Viseværtshuset, som är en mötesplats för musik. Här erbjuds levande musik varje helg mellan maj och september. Under högsäsongen på sommaren kan musikföreställningar pågå till långt in på natten.