Close Warning


Observera att alla resor inte finns bokningsbara här på hemsidan ännu. För dessa tar vi emot bokningar via telefon!

Hitta din resa

RÖROS VINTERMARKNAD, 5 DAGAR


 

 

Att besöka Röros Marknad är en upplevelse man bör unna sig att göra minst en gång i livet. Vintermarknaden är en norsk begivenhet sedan 1854 med över 250 utställare och runt 75 000 besökare varje år.  Det bjuds på slädturer, folkliv i folkdräkter, handel, kultur, musik, dans och traditioner som inte går att finna någon annanstans! Och vi bor i Röros med gångavstånd från marknaden.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Trysil

Vi lämnar våra hemorter tidig morgon och påbörjar vår färd genom det vackra vinterlandskapet. Resan går via Östergötland, Västergötland och Värmland till Norge. Stopp för fika och lunch görs på lämpliga ställen längs vägen. Tidig kväll når vi den populära norska skidorten Trysil och Radisson Blu Resort där vi bor första natten. Kvällen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 Trysil - Röros

Resan fortsätter och mitt på dagen når vi den pittoreska och unika gruvstaden. Röros är byggt på fjället runt en koppargruva. I den äldre delen av staden finns gamla och väl bevarade trähus och kvarter där gruvarbetarna bodde förr. Marknadsstånden står uppställa på gator där de rikare borgarna och köpmännen hade sina bostäder. Det är en fröjd att titta in på stadens innergårdar där forbönderna håller till under marknadsdagarna.  Vi passar på att äta lunch på egen hand innan vi gör en stadsvandring i en av världens äldsta trähusstäder som också finns med på UNESCO:s världsarvslista. Under eftermiddagen installerar vi oss på det anrika och centrala Röros Hotel med gångavstånd till centrum och till marknaden. Rummen är inredda med skandinaviska färger och design från Röros. Hotellet har också en ny och stor bad & wellness-avdelning med bland annat en 27 meter lång pool och jacuzzi.  Även utomhus finns uppvärmd pool och jacuzzi, en härlig upplevelse på vintern och med utsikt över den berömda Bergstaden.  Den rejäla, traditionella middagsbuffén serveras på kvällarna och då man kan till exempel passa på att prova römmegröt.

 

DAG 3 Röros vintermarknad

Idag startar den populära vintermarknaden och det blir trevligt att närvara under den festliga invigningen av ”martnan”, som det heter på norska. Det blir en upplevelse med många traditioner som till exempel att se alla ekipage med hästar, slädar och tidstypiskt klädda forbönder.  Det kan komma upp till ca 90 ekipage från 8 olika håll och många har kört i flera dagar för att nå marknaden.  Efter invigningen följer en traditionell marknad på gator, gränder och gårdar. Det bjuds på musik, dans, uppvisningar och underhållning av olika slag. En dag att bara njuta av den beundransvärda naturen, miljön och kulturen. Varför inte göra ett besök i den gamla smälthyttan som idag är Röros museum? Från marknaden är det bara ca 10 minuters promenad tillbaka till hotellet, där vi kan koppla av efter en härlig vinterdag. I hotellets ”vinterhage” hittar vi trevliga sittgrupper framför den öppna spisen och senare på kvällen kan det förekomma underhållning av en pianist.

 

DAG 4 Röros - Falun

Vi tar farväl av Röros och tar plats i vår buss mot Falun.  Vi gör stopp utmed vägen och kommer fram till Mora vid lunchtid. På vägen till Falun gör vi ett stopp i Nusnäs för att se tillverkning av Dalahästen. Efter incheckning på First Hotel Grand Falun samlas vi igen till en gemensam middag på hotellet.

 

DAG 5 Falun - Hemorten

På hemvägen gör vi en paus för kaffe och lunch och fortsätter resan mot Småland. Efter upplevelserika dagar är vi snart tillbaka på hemorterna igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 4 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 4
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 950:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

Vid avbeställningsskydd gäller följande vid sjukdom.

För resan gäller resevillkor enligt katalog/hemsida med följande undantag (som grundar sig på mycket hårda avbokningsregler):

Anmälningsavgiften är 600:-, slutlikviden erläggs senast 65 dagar innan avresa.

Vid avbeställning UTAN vårt avbeställningsskydd gäller följande avbeställningskostnader: mer än 30 dagar innan avresa 600:- (=anmälningsavgiften). 30 dagar eller mindre innan avresa: ingen återbetalning.

Vid avbeställning MED vårt avbeställningsskydd och med läkarintyg gäller: mer än 30 dagar innan avresan full återbetalning minus expeditionsavgift på 300: -. 30 dagar eller mindre innan avresa: Avbeställningskostnaden är 5 250:-/person vid boende i tvåbäddsrum och 7 750:-/ person vid boende i enkelrum.

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Radisson Blu Resort Trysil

Trysil, Norge

Hotellvegen 1, 2420 Trysil
+47 62 44 90 00
www.radissonblu.com/en/resort-trysil


De rymliga rummen har berömda Jensen® sängar och trådlöst internet, och många lägenheter och sviter har separat vardagsrum och matplats.
Välj mellan 6 restauranger och barer inklusive det rustika Sagbruket och Amerikan inspirerande Chill Bowl & Dine.
Håll dig aktiv utanför backen med ett gym, motionsspår, 4 inomhuspooler och en klättervägg.
Boka en privat behandling eller koppla av i bubbelpoolen, bastu, ångbastu eller laconium på Alpine Spa.
Gratis hög hastighet, trådlöst Internet, anpassade menyer och hjälp av erfaren personal.

Destinationshotell Dag 2 - 4
Röros Hotel

RÖROS, Norge

An-Magrittsvei, N-7374 Roros
Telefon: 0047-72408000
www.roroshotell.no

Antal rum: 156
Runsstandard: Dusch/wc, TV, internet.
Hotellet har restaurang, rumsservice, bastu, pool.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
First Hotel Grand

FALUN, Sverige

Trotzgatan 9-11, 791 71 Falun
023-794880 /grandfalun
www.firsthotels.se/grandfalun

Våningar: 4/5 Rum: 151 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV och radio.