Hitta din resa

SVALBARD, 6 DAGAR


     

 

Halvvägs mellan Norges fastland och Nordpolen ligger ögruppen Svalbard – en av världens mest storslagna vildmarker. Midnattssolens strålar lyser på gnistrande is och snötäckta bergstoppar.  Har man tur kanske man ser Arktis konung, isbjörnen, som ståtligt vandrar över isen. Svalbardrenen och fjällräven bär fortfarande sin vinterpäls. På isarna kan man ofta se valross och säl. Svalbard är ett paradis för fågelskådare. Följ med oss nu i maj när vinter och vår möts och få det bästa från båda årstiderna. Det är en häftig upplevelse att vara där när Svalbard vaknar till liv och solen börjar titta fram.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Oslo

Vi börjar vår resa och åker med buss till Oslo för övernattning på hotell Scandic Gardermoen. Gemensam middag på kvällen. Småland-Gardermoen 65 mil

 

DAG 2 Oslo – Svalbard

Nu är vi ordentligt utvilade, äter en stärkande frukost och sen ger vi oss av. På förmiddagen flyger vi med SAS via Tromsö till Svalbard. Vi möts av vår transferbuss som kör oss till vårt hotell, Spitsbergen Hotel/Funken Lodge i Longyearbyen. Vår lokalguide och buss tar oss med på en spännande sightseeingtur genom Svalbards största stad, Longyearbyen. Vi gör även ett besök på Svalbard Museum och Galleri Svalbard. Hela turen tar ca 3 timmar. På kvällen samlas vi för en gemensam middag på restaurang.

 

DAG 3 Hundspann – Ölsmakning på 78 grader nord – Vildmarksafton

Idag ska vi ut och åka/köra hundspann, ett oöverträffat sätt att närma sig naturen. Vi får hjälp att spänna för hundarna och styra ut i vildmarken. Turen går längs en flodbädd som ringlar sig in i Bolterdalen med vackra fjäll åt alla håll. Det är inte ovanligt att man ser renar, kanske en svalbardsripa eller en fjällräv. En härlig och uppfriskande tur som tar ca 4 timmar. Tidig kväll är det dags igen, transport till Bryggeriet. Ikväll ska vi få oss en slurk av världens nordligaste öl på Svalbard Bryggeri. Ölet bryggs på vatten från glaciärer, vi får ett litet smakprov av några sorter. Efter ölsmakningen får vi transport till Camp Barentz i Advent-dalen för en riktig vildmarksafton. Kvällen bjuder på värmande brasa och en god middag med dryck (öl, vin och mineralvatten) inkl. kaffe och dessert. Vi får en presentation om isbjörnar och berättelser från Spetsbergen. Här känner du verkligen vildmarken och mysfaktorn är hög!

 

DAG 4 Besök i kolgruva och egen tid

Efter frukost ska vi få en vandring i Longyearbyens rika gruvhistoria och göra ett besök i en kolgruva. Där får du en inblick i hur en gruvarbetares vardag på Svalbard är. Därefter egen tid att upptäcka Longyearbyen. Om det finns tillräckligt med snö och det är skoterföre, så kanske det finns möjlighet att följa med på en tur för den som vill. På kvällen tar vi en gemensam promenad till Coal Miners Bar & Grill för att avnjuta en god middag.

 

DAG 5 Båttur – Heldag Nordenskiöldsbreen och Pyramiden

Idag seglar vi sakta norrut mot Nordenskiöldsbreen, en fantastisk upplevelse. Vår destination, Pyramiden, är sedan 1998 en övergiven rysk gruvby. Det är som en spökstad, komplett med den nordligaste statyn av Lenin i världen. Allt är intakt trots att det är en helt isolerad och öde stad med tomma byggnader och brist på liv. En magisk plats. Vår lokalguide visar oss runt och berättar om platsen och dess historia. Ombord serveras vi en välsmakande grillad lunch. Under turen passerar vi också Brucebyen, Skansebukta, Svenskhuset på Kapp Thordsen och fågelfjället på Diabas. När vi är åter i Longyearbyen samlas vi för en gemensam middag på restaurang.

 

Dag 6 Longyearbyen - Hemorten

Frukost på hotellet. På förmiddagen busstransfer från hotellet till flygplatsen. Efter ca 3 timmar landar vi på Gardermoens flygplats på eftermiddagen. Vi äter en gemensam avskedsmiddag på hemvägen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-05-20 Fullbokad 18.590 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Oslo
 • Bro- och vägavgifter
 • Flygresa Oslo-Longyear,
 • Longyear-Oslo
 • Flygskatter
 • Busstransfer flygplatsen-hotellet på Svalbard t/r
 • 5 nätter på hotell inkl frukost
 • 3-rätters middag inkl kaffe dag 2 och 5
 • Middag dag 1, 3, 4 och 5
 • Guidad tur i Longyearbyen inkl besök på Svalbard museum och galleri
 • Utflykt med hundspann
 • Besök med ölsmakning på bryggeriet inkl transfer t/r
 • Vildmarksafton på Camp Barnetz middag med dryck (öl, vin och mineralvatten) inkl kaffe och dessert
 • Besök i kolgruva
 • Båtutflykt heldag, Nordenskiöldsbreen - Pyramiden inkl lunch
 • Reseledare

 

Övrigt

För barnpriser, kontakta oss

Enkelrumstillägg 3 100:-
Tillägg avbeställningsskydd 395:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

Anmälningsavgiften är 3.500:-. Slutlikviden erläggs senast 60 dagar innan avresa. Vid beställning utan avbeställningsskydd gäller följande avbeställningskostnader:
90-40 dagar före avresa: 3.500:-
39-7 dagar före avresa: 25% av resans pris
06-00 dagar före avresa: 100% av resans pris (ingen återbetalning)
Vid avbeställning med avbeställningsskydd och läkarintyg i original gäller: Full återbetalning minus expeditionsavgift på 3.500:-. Avbeställningsskyddet återbetalas inte.

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Scandic Gardermoen

Oslo, Norge

Gardermoen Næringspark, Jessheim, 2050
Tel: (+47) 63 92 66 00
www.rica.se/vara-hotell/gardemoen/rica-hotel-gardermoen

Antal rum: 135 Hiss: Ja
Rummen är moderna och har TV, minibar, byxpress, WC, dusch/badkar och hårtork. Hotellet erbjuder en välsmakande roomservice-meny.

Destinationshotell Dag 2 - 6
Spitsbergen Hotel/Funken Lodge

LONGYEARBYEN, Norge

Longyearbyen, 9171, Svalbard och Jan Mayen
+47 79 02 62 00
www.spitsbergentravel.no/start/overnatting/spitsbergen-hotel/