Hitta din resa

BARBERAREN I SEVILLA, GÖTEBORG 1 DAG


   

 

Följ med oss till Göteborgsoperan och se ”Barberaren i Sevilla”.
Rossinis humoristiska och välkända mästarkomedi – full av intriger, infall, galenskap och virtuosa sångnummer.

Äntligen får vi återse den förslagne fixaren och barberaren Figaro, som hjälper sin trånsjuke vän greve Almaviva att få sin älskade Rosina, trots att hennes gamle förmyndare doktor Bartolo gör allt för att lägga beslag på henne för egen del.

Med listiga upptåg, falska förklädnader och sprittande musik drivs handlingen framåt i ett rasande tempo, där fyra dansare och den ovanligt dansanta herrkören sprider oro omkring sig iförda uttjänta tjeckiska brandkårsuniformer.

Lovorden har haglat över David Radoks tokroliga uppsättning av Barberaren i Sevilla, som nu ges för fjärde gången på GöteborgsOperan efter premiären 2000 samt nypremiärerna 2002 och 2007. Samma uppsättning spelades också vid ett bejublat gästspel på den stora operafestivalen i Aix-en-Provence sommaren 2005.

Olof Boman dirigerar för första gången på GöteborgsOperan. I rollen som den finurlige barberaren möter vi återigen Åke Zetterström, medan sköna Rosina sjungs av Ida Falk Winland, välkänd för Göteborgspubliken sedan Julius Caesar och Alcina. I Alcina kunde vi även njuta av Martin Vanberg, som nu gör Greve Almaviva. Operahusets egen Markus Schwartz sjunger den liderlige Doktor Bartolo i denna uppsättning.

 


 

Visa program

Dag 1

Vi stannar och tar kaffepaus på vägen mot Göteborg. När vi kommer fram vid 13-tiden så äter vi en rejäl brunch på Scandic Hotel, därefter åker vi till Göteborgsoperan. Föreställningen börjar 15.00 och pågår ca 2 timmar och 50 minuter. Efteråt kör bussen hemåt, vi stannar och rastar på vägen hem. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-04-08 8+ 1.390 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Brunch på Scandic Hotel
  • Teaterbiljett (1:a balkong rad 1-3)

 

Övrigt

Tillägg platsbiljett i bussen 30:-