Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

MALLORCA, 10 DAGAR


 

 

Underbara Mallorca är en klassiker som aldrig blir omodern! På vår omtyckta höstresa bor vi i semesterorten Santa Ponsa på öns sydvästra del och njuter av solen, utflykter, promenader och vackra vyer. Förläng sommaren med tio sköna dagar på Mallorca i oktober! 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Santa Ponsa

Bussen kör under natten mellan lördag och söndag till Kastrup. Norwegians flyg avgår redan 06.05 på söndag morgon. Efter tre timmars flygresa landar vi på flygplatsen i Palma de Mallorca. Buss tar oss de tre milen till Santa Ponsa på sydvästra delen av ön och H10 Casa del Mar där vi bor i rum med balkong. Frukost och middag serveras i form av buffé. Hotellet har både utom- och inomhuspool och mycket bra läge nära stranden mitt i Santa Ponsa. Det är bara strandpromenaden som skiljer hotellet från stranden.

Santa Ponsa var ursprungligen ett utflykts- och semestermål för Palma-borna. Idag är det ett uppskattat resmål även för semestrande europeer. I centrum hittar man restauranger, caféer och butiker. Den finkorniga sandstranden ligger i en vindskyddad bukt mitt i Santa Ponsa.

 

DAG 2 - 9 Santa Ponsa med utflykter

I resan ingår tre bussutflykter, se nedan (måltider ingår inte i utflykterna). De övriga dagarna disponerar du efter eget tycke med promenader, sol och bad, shopping eller egna utflykter. Reseledaren står till tjänst med tips och erbjuder också gemensamma aktiviteter för de som önskar. Oktober är en höstmånad även på Mallorca, men sommarens värme ”sitter kvar i väggarna”. Temperaturer på uppåt 20 grader i luft och vatten är normalt.

Utflykter som ingår i resans pris:

Öns huvudstad Palma är väl värd en heldagsutflykt. Vår lokalguide visar oss stadens viktigaste sevärdheter, både från bussen och till fots. Vi besöker gemensamt Palmas imponerande katedral, La Seu, i elegant gotisk stil. Det blir också tid för shopping och egna strövtåg.

En av dagarna åker vi norrut och upp i bergen till ett av öns "måsten", Valldemossa med klostret Real Cartuja de Jesus de Nazaret. Valldemossa är mest känt som platsen där kompositören Frédéric Chopin och författarinnan George Sand tillbringade vintern 1838. Det tidigare klostret var ursprungligen ett kungligt palats byggt för att kunna njuta den friska bergsluften. Idag finns konstutställning och ett gammalt apotek i byggnaderna som omges av en vacker trädgård. Själva Valldemossa är trevligt med kullerstensgator, butiker och serveringar. I den lilla kuststaden Port de Soller blir det tid på egen hand innan vi åker spårvagn till Soller. I Soller byter vi till den 100-åriga smalspårsjärnvägen, som tar oss till Palma där bussen möter.

En halvdagstur går till torsdagsmarknaden i Inca ca fem mil från Santa Ponsa. Marknaden räknas som öns största med allt från mat och hantverk till stans berömda lädervaror. Vi passar också på att provsmaka några av de lokala vinerna på vingården Macia Batle.

 

DAG 10 Santa Ponsa - Hemorten

Buss tar oss till flyget som avgår 09.55 från Mallorca och ankommer Kastrup 12.55. Vi stannar till i Sverige och äter en gemensam avskedslunch innan bussen fortsätter hemåt.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.


 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2018-10-07 8+ 13.590 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Norwegian (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 9 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 9
  • Avskedslunch på hemresan
  • Heldagsuflykt till Palma inkl buss, lokalguide, inträde till katedralen.
  • Heldagsutflykt till Valldemossa inkl buss, lokalguide, inträde till Cartuja, spårvagns- och tågbiljetter.
  • Halvdagsutflykt till Inca inkl buss, lokalguide, besök på vingård med provsmakning av viner.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 350:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 10
H10 Casa del Mar

SANTA PONSA, Spanien

Gran Via del Puig Major 2, E-07180 Santa Ponsa
0034-971 68 32 36
www.h10hotels.com/en/mallorca-hotels/h10-casa-del-mar

Våningar: 5 Rum: 245 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar, värdeskåp, balkong, luftkonditionering, uppvärmning.
Restaurang och bar. Utomhuspool (ej uppvärmd) med solterrass. Spa-avdelning med inomhuspool, jacuzzi, bastu, gym. Massage och skönhetsbehandlingar mot avgift.
Nyligen renoverat hotell med perfekt läge mitt i turistorten Santa Ponsa, sydvästra Mallorca. Bara en gata skiljer hotellet från stranden.

Kommentarer

Mycket trevlig resa och bra upplagd. Trevliga utflykter, bra hotell och Framför allt en TOPPEN GUIDE, JESSICA BERGSTRÖM.Hon tillsammans med Hild gjorde resan till ett fint minne.
Mycket trevlig resa och bra upplagd. Trevliga utflykter, bra hotell och Framför allt en TOPPEN GUIDE, JESSICA BERGSTRÖM.Hon tillsammans med Hild gjorde resan till ett fint minne.
Agneta o Ola