Hitta din resa

ROM 5 DAGAR


 

 

Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och ger tips.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Rom

Vi tar Norwegians flyg från Kastrup 20.30 och efter 2½ timmes flygresa landar vi på Fiumicino-flygplatsen. Buss tar oss in till Rom och Grand Hotel Fleming, beläget i ett lugnt bostadsområde norr om centrala Rom. Hotellet ligger ca 5 km från Vatikanen, ca 7 km från Colosseum. Busshållplats nära hotellet.

 

DAG 2 - 4 Rom

Idag startar vår tur i de sju kullarnas stad. Ta på dina skönaste promenadskor för vi kommer att gå mycket! En svensktalande lokalguide visar och berättar om de största sevärdheterna såsom Forum Romanum med rester av tempel och triumfbågar, den enorma amfiteatern Colosseum och det välbevarade Pantheontemplet. Bland de många torgen märks Piazza di Spagna med Spanska trappan och Piazza di Trevi med stadens största och mest berömda fontän, Fontana di Trevi, där Anita Ekberg badade i Fellinis film "La Dolce Vita".

Nästa dag disponerar du på egen hand. Vår reseledare står till tjänst med tips.

Tredje dagen i Rom ägnar vi förmiddagen åt Vatikanstaten, världens minsta stat och säte för den katolska kyrkans överhuvud, påven Franciskus I. Antalet kyrkor i Rom är oräkneligt, men det är ändå Peterskyrkan vi tänker på i första hand. Den stora runda Petersplatsen bildar en imponerande förgrund till den överdådiga kyrkobyggnaden. I Vatikanmuseet finns en otrolig konstskatt, mest känt är Sixtinska kapellet med Michelangelos freskomålade tak.

 

DAG 5 Rom - Hemorten

Vi flyger på kvällen från Rom till Kastrup där vi landar 19.45. Buss möter för resa till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-10-02 Fullbokad 8.290 kr7.990 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Norwegian (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 4 övernattningar med frukost
  • 2 middagar
  • Heldagsguidning Rom inkl buss och lokalguide (ev inträden tillkommer)
  • Halvdagsguidning Vatikanen inkl buss, lokalguide, inträde Sixtinska kapellet och Peterskyrkan
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1.260:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 5
Grand Hotel Fleming

ROM, Italien

Piazza Monteleone di Spoleto 20, I-00191 Rom
+39-06 3337264
www.grandhotelfleming.it/default-en.html

Våningar: 7 Rum: 300 Hiss finns.
Bad/dusch/wc, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, minibar, luftkonditionering.
Hotellet ligger i ett lugnt bostadsområde norr om centrum. Ca 5 km till Vatikanen, ca 7 km till Colosseum. Busshållplats nära hotellet. Restaurang och bar.

Kommentarer

En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
Anneli och Sofie Palmgren
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT KUNNIGA OCH MYCJKET BRA BEMÖTANDE.
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT
Anonym
Att betyget blir så högt beror uteslutande på vår/er reseledare Kristin Johansson. Var rädda om henne ! Fantastisk service och omhändertagande av " osäkra " resenärer ! Oerhört tydlig i sin information till oss resenärer och guidade oss förstklassigt i Rom. Samma höga betyg till Catharina , vår lokala guide på stadsrundturen och i Vatikanen. Gjorde historien levande och med humor och värme lät hon oss " smaka " på Rom. Bra arrangemang och trevliga middagar.
Hotellet är bra med tanke på läge, mycket lugnt område. Rent och snyggt men frukosten och den middag som ingick är en total katastrof. Lägg den middagen på annat ställe för den middagen vi fick var inget annat än " bespisning "!! Smaklös mat serverad av personal som aldrig satt sin fot i en matsal. Frukosten var ett gatlopp för oss gäster för att skrapa ihop nått ätbart !! Jag vet att ni är medvetna om problemet men det bör åtgärdas från hotellets sida omg. Ingen påfyllning trots upprepade påminnelser. Man fick känslan att " nu har ni ätit nog så vi fyller inte på "! Inte alls bra.
Annars rekommenderar jag varmt denna resa som i alla fall för mig överträffade mina högt ställda förväntningar. Att älska Rom är lätt med denna resa och åter den som bidrar till detta är reseledaren Kristin.
Att betyget blir så högt beror uteslutande på vår/er reseledare Kristin Johansson. Var rädda om henne ! Fantastisk service och omhändertagande av " osäkra " resenärer ! Oerhört tydlig i sin informati
Liselotte Östlund