Hitta din resa

SORRENTO 8 DAGAR


 

 

Sorrento är en av de verkligt klassiska semesterorterna, upptäckt av den europeiska överklassen redan på 1800-talet och omtyckt för sitt klimat. Vi varvar utflykter och lugna dagar under veckan i Sorrento. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv. Lika självklar är bussutflykten längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. Förläng sommaren med en höstresa till södra Italien och ljuvliga Sorrento! 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Sorrento

Bussen går till Kastrup varifrån Norwegians flyg avgår 10.20. Efter 2½ timmes flygresa ankommer vi Fiumicino-flygplatsen utanför Rom. En italiensk buss tar oss söderut till Sorrento, där vi tar in på Hotel La Residenza i sju nätter med frukost och middag på hotellet. Rom-Sorrento 30 mil.

 

DAG 2 - 7 Sorrento med utflykter

Sorrentos gamla stad ligger högt på en bergsplatå, och ner till havet kommer du med hjälp av trappor, stigar eller hiss. Utsikten över den blåskimrande Neapelbukten är makalös. I området växer citrusfrukter, olivträd och vinstockar. Prova den kända citronlikören Limoncello! Under dagarna i Sorrento hinner du se och uppleva mycket, men också ta det lugnt. Reseledaren står till tjänst med tips. Passa på att se den färgsprakande föreställningen "Sorrento Musical" med syditaliensk musik, sång och dans.

Utflykter som ingår i resans pris:
Den ljuvliga ön Capri når vi efter en kort båtresa. För svenskar är ön förknippad med läkaren Axel Munthe. I "Boken om San Michele" skildrar han livet på och kring Villa San Michele, där vi under en guidad rundvandring får lära oss mycket om Axel Munthe, huset och ön.

Kustvägen, Kornischen, längs Sorrentohalvöns södra sida bjuder på några av Italiens vackraste scenerier. Byn Positano och småstaden Amalfi klänger på sluttningen ner mot havet och bjuder på mycket italiensk känsla. Då vägarna är smala kan bussen inte alltid komma "ända fram", du får räkna med lite promenader.

Ett par mil norr om Sorrento ligger de fantasieggande ruinerna av Pompeji. När vulkanen Vesuvius år 79 fick ett enormt utbrott begravdes staden och dess invånare på ett ögonblick i ett förödande regn av het aska och pimpsten. Bostadshus, badanläggningar, teatrar, gator och människor frystes i ögonblicket och återupptäcktes först på 1500-talet. En lokalguide berättar om det utgrävda Pompeji och människorna som levde där för nästan 2000 år sedan.

 

DAG 8 Sorrento - Hemorten

Buss tar oss till flygplatsen utanför Rom. Vid ankomsten till Kastrup 19.45 möter buss för sista etappen hem.

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2017-10-11 8+ 12.790 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med Norwegian (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 7 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 7
  • Heldagsutflykt till Capri inkl svensktalande lokalguide, båt, buss, inträde Villa San Michele
  • Heldagsutflykt längs Amalfikusten
  • Halvdagsutflykt till Pompeji inkl svensktalande lokalguide och inträde
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1.840:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationsboende Dag 1 - 8
La Residenza

SORRENTO, Italien

Via Rota 44, I-80067 Sorrento
0039-081 877 46 98
www.royalgroup.it/laresidenzasorrento/en/hotel

Våningar: 5  Rum: 81  Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, värdeskåp, luftkonditionering.
Restaurang och bar.

Hotellet ligger i kanten av ett vackert parkområde ca 1,5 km från centrum.
Det närbelägna systerhotellet Parco dei Principi har utomhuspool med solterrass, som boende på Hotel La Residenza är välkomna att använda. Utomhuspooler i Sorrento är normalt öppna juni-september, i oktober endast när ”vädret tillåter”. I praktiken stänger hotellen sällan poolerna förrän senare i oktober. Till hotellets avgiftsbelagda strand, bestående av gjutna sol- och badbryggor, är det ca fem minuters promenad.

Kommentarer

En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta för att få oss alla att må bra.Hon är TOPPEN helt enkelt! En resa och reseledare som varmt rekommenderas.
En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta fö
Lena och Jan-Olof Svensson Linköping
Vilken otroligt bra guide!!
Christine J ledsagade oss på ett mycket kunnigt och hövligt sätt, från första stund och hela vägen hem. Kunde inte haft det bättre!! Hoppas att kunna få henne som guide på bra resa nästa år,
(gärna Kroatien)
Ta vara på Christines kompetens!!
Vilken otroligt bra guide!!
Christine J ledsagade oss på ett mycket kunnigt och hövligt sätt, från första stund och hela vägen hem. Kunde inte haft det bättre!! Hoppas att kunna få henne som gu
agneta johansson