Hitta din resa

Europa utom Norden

SKOTTLAND MED TATTOO 6 DAGAR

6 dagar , pris från 14.290 kr 13.990 kr

  Vidsträckta ljunghedar, dimhöljda bergstoppar och hemlighetsfulla sjöar. Medeltida slott, whiskydestillerier och säckpipor. I Skottland blandas historia med nutid och fantasi med verklighet. Edinburgh bjuder på historia och nutidspuls, de karga högländerna sätter igång fantasin. I resan ingår biljett till The Edinburgh Military Tattoo, en sprudlande föreställning med paraderande musikorkestrar.      

Läs mer och boka här

SANKT PETERSBURG 6 DAGAR

6 dagar , pris från 9.180 kr

  På 42 öar vid floden Nevas mynning ligger en av världens vackraste städer, den tidigare ryska huvudstaden St Petersburg. Det är en kontrasternas stad med breda avenyer som korsas av hundratals gränder och kanaler. Få städer i världen kan visa upp en sådan mångfald av sevärdheter i form av ovärderliga konstskatter, praktfulla palats, kyrkor och monument.    

Läs mer och boka här

WIEN 7 DAGAR

7 dagar , pris från 6.440 kr

  Wien, alla drömmars stad, har allt du kan önska dig! Vackra byggnader och intressanta museer, sång och musik, nöjen och shopping, rustika vinstugor och matställen av alla slag. I Wien har man gått på café sedan 1600-talet, njut av kaffe och bakverk!    

Läs mer och boka här

RIGA-BALTIKUMS PARIS 3 DAGAR

3 dagar , pris från 1.495 kr

  Låt Riga överraska dig! En charmig och pittoresk stad som osar romantik. Med en landsbygd fylld av vackra slott, herrgårdar och palats. Lettlands huvudstad lockar fler och fler besökare från Europa. Välvårdad och vacker med Gamla stan som världsarv. Strosa runt bland butiker och mysiga caféer. En riktigt mysig stad som har allt du kan önska dig.    

Läs mer och boka här

TALLINN 3 DAGAR

3 dagar , pris från 1.450 kr

  Följ med till Tallinn och njut av den gamla Hansastaden. Du finner vackra vyer, imponerande gamla hus, kullerstensgator, konst- och designgallerier, mysiga caféer och antikaffärer. Besök guldkornet Gamla Stan, Nordens bäst bevarade stadsdel. Besök Domberget med den fantastiska utsikten över staden. Den rökelsefyllda Alexander Nevskij-katedralen skapar en magnifik stämning. Europas mest spännande museum hittar du nu i Flyghamnen. Tallinn är full av överraskningar!    

Läs mer och boka här

TYROLEN ST JOHANN, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 6.980 kr

  St Johann i Tyrolen är mångas favoritresa! I denna vackra del av Österrike förtrollas du av det mångskiftande landskapet med snöklädda alptoppar, gröna alpängar och kristallklara sjöar. Pittoreska byar och berömda städer, den gästvänliga atmosfären och gemytet ger dig underbara semesterupplevelser. Vi bor fyra nätter på omtyckta Hotel Gasthof Park mitt i St Johann.     

Läs mer och boka här

SHOPPING I BURG

1 dag , pris från 650 kr

  Våra dagsresor till Burg är fortfarande lika populära. Du åker med oss till staden Burg 7 km söder om Puttgarden och kan till ett rekordlågt pris kombinera en dagsutflykt med möjlighet till förmånliga inköp i Tyskland.    

Läs mer och boka här

IRLAND 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.880 kr

  Låt dig förföras av den gröna och gästfria ön Irland! På vår åttadagarsresa får du öst- och västkust, storstad och landsbygd, natur och kultur. Vi rör oss från slott till koja, i välansade trädgårdar och i otämjd natur. Vi avslutar med två nätter i vänliga Dublin.    

Läs mer och boka här

VINPROVNING OCH SHOPPING I BURG, 2 DAGAR

2 dagar , pris från 1.750 kr

  Vår populära resa till Burg finns naturligtvis med även i år! Under två dagar får du en härlig frukostbuffé, vinprovning, middag, möjlighet att shoppa samt en välsmakande avskedslunch. Ta med släkt och vänner på en trevlig tur till Tyskland!    

Läs mer och boka här

RÜGEN 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.780 kr

  Tysklands största ö Rügen bjuder på vacker natur, ändlösa sandstränder och en spännande historia. Vi bor mitt på ön i småstaden Bergen och upptäcker Rügen i lugnt tempo med buss och ångtåg.    

Läs mer och boka här

BERLIN, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.380 kr

  Dags att besöka Berlin igen? Oavsett vilken årstid du reser till denna världsmetropol, så finns det alltid något nytt att se och uppleva! Tysklands huvudstad är kontrasternas stad - på samma gång en pulserande storstad och en gemytlig småstad. Njut av folklivet från en caféstol eller känn historiens vingslag på något av Berlins många muséer. I Berlin ska man bo centralt och det gör du med oss! Missa inte resan i början av augusti när folkfesten "Berliner Bierfestival" äger rum. Längs världens längsta Biergarten på Karl-Marx-Allee kan du prova öl från världens alla hörn. I oktober är det Oktoberfest-stämning på flera platser i Berlin och i december möter du en stad i julskrud. Shopping, konst, kultur, mat, nöjen - Berlin har alltid något för alla smaker!     

Läs mer och boka här

TRE ALPLÄNDER, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 8.990 kr

  Alperna lockar ständigt med höga berg, djupa dalar och vackra vyer. Detta är en resa i gränstrakterna mellan alpländerna Österrike, Schweiz och Italien. Vi bor i trevliga staden Feldkirch i västligaste Österrike. Det blir tågtur med Bernina Expressen från Schweiz till Italien samt besök i furstendömet Liechtenstein och på blomsterön Mainau i Bodensjön.    

Läs mer och boka här

KROATIEN, POREC 12 DAGAR

12 dagar , pris från 9.760 kr

  Välkända, underbara Porec är perfekt som utgångspunkt för sol, bad och sevärdheter på Istrien-halvön i norra Kroatien. Norr och söder om det gamla Porec sträcker hotellområdena ut sig längs kusten och vi bor bara ett par kilometer norr om gamla stan. Adriatiska havet bjuder på salta bad i klart vatten, pinjeträden ger grönska och den västliga mistralen svalkar under varma sensommardagar.     

Läs mer och boka här

ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR

7 dagar , pris från 7.330 kr

  På denna baltiska resa bekantar vi oss med våra grannländer Litauen, Lettland och Estland och dess huvudstäder Vilnius, Riga och Tallinn. Det blir en härlig blandning av medeltida hus, kullerstensgator, vackra kyrkor, små hantverksbutiker och moderna varuhus. Vi börjar med att resa genom Polen och som bonus avslutar vi med ett besök i Helsingfors. Följ med på en intressant resa till vackra städer i stolta, självständiga stater!     

Läs mer och boka här

WARSZAWA - KRAKOW 7 DAGAR

7 dagar , pris från 6.890 kr

  Polen, ett av våra närmaste grannländer, har ett dramatiskt förflutet och en spännande nutid. Vi besöker den moderna metropolen Warszawa och Krakow i sin kungliga prakt. Den berömda saltgruvan i Wieliczka står på programmet liksom koncentrationslägret Auschwitz. Vackra städer och intressanta sevärdheter ger dig en resa i tid och rum!     

Läs mer och boka här

MÅ-BRA-RESA TILL KIRCHBERG 8 DAGAR

8 dagar , pris från 7.790 kr

  Följ med på en riktig må-bra-resa till gemytliga Kirchberg, en typisk tyrolerby inbäddad mellan mäktiga alptoppar i dalen Brixental och granne med den välkända skidorten Kitzbühel. Här ligger kyrkan mitt i byn, husen har blomsterprydda balkonger och vi möts av den österrikiska gästfriheten. Vi bor utmärkt på fyrstjärniga Hotel Zentral en kort promenad från byns centrum.     

Läs mer och boka här

VIKINGAKRYSSNING MED ISLAND OCH FÄRÖARNA, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 10.890 kr

Har du drömt om att korsa den mäktiga Nordatlanten i Vikingarnas farvatten. På denna resa följer vi vikingarnas rutt förbi Norge, Shetlandsöarna, Färöarna och slutligen sagornas och vulkanernas ö Island. En spännande och annorlunda resa där du upptäcker nya fascinerande platser som kommer att ge dig minnen för livet.    

Läs mer och boka här

PRAG 6 DAGAR

6 dagar , pris från 5.590 kr

  Prag, den gyllene staden vid floden Moldau, är känd för sin skönhet. Denna unika huvudstad låter oss njuta av europeisk historia i fulla drag och i den medeltida innerstaden omgärdas vi av vackra byggnader. Staden bjuder på trevliga restauranger och caféer, och ölälskaren passar givetvis på att prova några av Tjeckiens många ölsorter.    

Läs mer och boka här

SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR

8 dagar , pris från 14.380 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippväggen - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.    

Läs mer och boka här

FRÅN NICE TILL BARCELONA 9 DAGAR

9 dagar , pris från 12.690 kr

  Den här resan ger dig det bästa av Medelhavets kust från Franska Rivieran, genom Provence och Languedoc till Katalonien i norra Spanien. Vi reser i det landskap som inspirerade Vincent van Gogh, Pablo Picasso och Salvador Dali. Vyerna växlar mellan kust och inland medan vi upplever det doftande Provence, karg natur i Camargue, vin i Languedoc och det turkosblå havet. Dessutom fantastiska städer som Nice, Cannes, Arles, Avignon, Girona och Barcelona. Resan avslutas på den gyllene kusten, Costa Daurada.     

Läs mer och boka här

KROATIEN KRK, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 8.490 kr

  Årets kroatiska nyhet är ön Krk! Den stora ön ligger i Kvarnerbukten direkt öster om halvön Istrien i norra Kroatien. På öns sydspets finns den kända badorten Baška, där vi bor på Hotel Corinthia med perfekt läge nära den långa stranden.    

Läs mer och boka här

KROATIEN MED DUBROVNIK & PAG, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.190 kr

  Det långsmala landet Kroatien har oändligt många pärlor längs sin kust! På denna resa bor vi i den fascinerande staden Dubrovnik och på den stora ön Pag. Vi känner historiens vingslag i Split och en fläkt av Orienten i Mostar. Vi svalkas av forsande vattenfall i Krka nationalpark och salta bad i det skimrande, blågröna Adriatiska havet.    

Läs mer och boka här

MALLORCA 10 DAGAR

10 dagar , pris från 11.290 kr

  Underbara Mallorca är en klassiker som aldrig blir omodern! Vi bor i semesterorten Santa Ponsa på öns sydvästra del och njuter av solen, utflykter, promenader och vackra vyer. Förläng sommaren med tio sköna dagar på Mallorca i oktober!     

Läs mer och boka här

ROM 5 DAGAR

5 dagar , pris från 8.290 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och ger tips.    

Läs mer och boka här

ROSTOCK 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.390 kr

  Rostock är inte bara känt för sin långsträckta julmarknad och trevliga stadskärna, staden har också en stor påskmarknad, som är i full gång på våra två april-resor! Du kan dessutom åka med oss till Rostock vid Kristi Himmelsfärdshelgen och i oktober. Vi har bra hotell med perfekta lägen mitt i centrum. På resorna i april och maj bor vi på Radisson Blu Hotel, i västra änden av gågatan Kröpeliner Strasse, och i oktober på Pentahotel, som ligger mitt på samma gågata. Du hinner med shopping, sevärdheter, mat och dryck på vår tredagarsresa. Någon av dagarna ges tillfälle till inköp på en stormarknad.    

Läs mer och boka här

ALGARVE 8 DAGAR

8 dagar , pris från 9.890 kr

  Algarve är Portugals 15 mil långa sydkust mot Atlanten. Kuststräckan är känd för långa sandstränder, dramatiska klippor och gamla städer. Mitt på kusten ligger semesterorten Vilamoura med en härlig sandstrand, livlig marina, trevlig shopping och närhet till flera intressanta utflyktsmål. Vi bor bra på Vila Galé Marina som ligger nära både stranden och marinan.     

Läs mer och boka här

SORRENTO 8 DAGAR

8 dagar , pris från 12.790 kr

  Sorrento är en av de verkligt klassiska semesterorterna, upptäckt av den europeiska överklassen redan på 1800-talet och omtyckt för sitt klimat. Vi varvar utflykter och lugna dagar under veckan i Sorrento. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv. Lika självklar är bussutflykten längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. Förläng sommaren med en höstresa till södra Italien och ljuvliga Sorrento!     

Läs mer och boka här

BREMER FREIMARKT 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.860 kr

  Bremens femte årstid – så kallas den stora folkfesten ”Bremer Freimarkt”, som firas i Bremen sedan år 1035. På hösten varje år är allt upp och ner i Hansastaden med stort nöjesfält, bayerskt öltält och hög stämning. Du hinner uppleva både Bremen och festen samtidigt som du bor förstklassigt.    

Läs mer och boka här

BREMER FREIMARKT 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.790 kr

  Bremens femte årstid – så kallas den stora folkfesten ”Bremer Freimarkt”, som firas i Bremen sedan år 1035. På hösten varje år är allt upp och ner i Hansastaden med stort nöjesfält, bayerskt öltält och hög stämning. Resan ger ett smakprov på Bremen med bra boende nära festområdet.    

Läs mer och boka här

MADEIRA, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.990 kr

  Den gröna ön Madeira ute i Atlanten lockar med rik växtlighet, fina utflykter och den trevliga huvudstaden Funchal. I november är dagstemperauren ca 20 grader och det subtropiska klimatet får öns flora att explodera i färgprakt. Njut av enorma julstjärnor, blommande tulpanträd, Afrikas blå lilja och mycket mer. Välkommen med oss till Atlantens pärla!    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I ROSTOCK, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.595 kr

  Rostock har blivit den riktigt klassiska julmarknadsstaden för oss svenskar och julmarknaden är känd för att vara en av de största och vackraste i Tyskland. Även i år har vi två hotell att välja på.  Hotel die Kleine Sonne, ett bra hotell av enklare typ med bra läge. Här ingår endast frukostpension. Pentahotel, ett mycket bra och omtyckt hotell som ligger direkt invid gågatan och här ingår middag båda kvällarna. Se datum nedan för respektive hotell. Hotellen kan inte ligga bättre till i förhållande till julmarknaden.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I HANNOVER, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.495 kr

  I hjärtat av Tyskland hittar vi Hannover som bjuder på flera julmarknader och då vi har två hela dagar på oss hinner vi i lugn och ro ta del av dem. Vårt hotell ligger centralt, inte långt från de olika marknaderna. En dag tar vi också en tur till närbelägna Goslars julmarknad, vackert inramad av den gamla staden.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I SCHWERIN, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.795 kr

  Schwerin är Mecklenburgs äldsta stad och julmarknaden är uppdelad på torg och kringliggande gator. En enorm julgran strålar i all sin glans på Marktplatz och stadens vänorter står för folklore och landstypiska julklappstips. Vi bor på Inter City Hotel, en kort promenad från centrum.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I LÜBECK, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 3.495 kr

  Glühwein och Niederegger marzipan!  Lübeck är kanske Tysklands allra mest kända julmarknad och en av världens äldsta i sitt slag. Någon närmare presentation behövs knappt.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I BREMEN, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.990 kr

  Bremens mycket originella och maritima atmosfär garneras med över 150 julbodar som frestar med shopping. Rådhuset och Domen bildar historiska kulisser för den traditionsrika julmarknaden. Även här bor vi nära det mesta och låter oss väl smaka av allt som finns runtomkring.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I BRAUNSCHWEIG, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.695 kr

  Den över 300 år gamla julmarknaden i Braunschweig benämns som en av norra Europas absolut vackraste. Stånden byggs upp mitt i den gamla stadskärnan, med det medeltida torget, domkyrkan och borgen runtom och den historiska vallgraven är upplyst av ett vackert ljusspel.    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD I CELLE, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.990 kr

  Celle, en favorit i repris. På de pittoreska, gamla gatorna lockar hundratals julbodar med lokala kulinariska läckerheter, konsthantverk, gammaldags karuseller och annat roligt. Detta är en trevlig julmarknad i en trevlig stad. Vi bor på Inter City Hotel, med gångavstånd till marknaden inne vid torget samt alla mysiga restauranger och caféer.     

Läs mer och boka här

NYÅR I BERLIN, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 4.990 kr

  Berlin är en stad att åka till året om, så varför inte fira in det nya året i denna nöjesmetropol! Vi bor centralt på Park Inn vid Alexanderplatz, nära till shopping, nöjen och sevärdheter.     

Läs mer och boka här