Hitta din resa

Flygresor

SKOTTLAND MED TATTOO 6 DAGAR

6 dagar , pris från 14.290 kr 13.990 kr

  Vidsträckta ljunghedar, dimhöljda bergstoppar och hemlighetsfulla sjöar. Medeltida slott, whiskydestillerier och säckpipor. I Skottland blandas historia med nutid och fantasi med verklighet. Edinburgh bjuder på historia och nutidspuls, de karga högländerna sätter igång fantasin. I resan ingår biljett till The Edinburgh Military Tattoo, en sprudlande föreställning med paraderande musikorkestrar.      

Läs mer och boka här

VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 17.580 kr

  Följ med på en 7-dagars sjöresa längs den vackra norska kusten. Resan går norrut från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs vägen får du uppleva 34 hamnar och utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln. När du reser i augusti så inkluderar resan segling in i Geirangerfjorden. Den djupblå, UNESCO-skyddade fjorden omges av snöklädda, majestätiska fjälltoppar, lummig grönska och vilda vattenfall. Längs den norska kusten finns mycket gott att ta tillvara på. Som en del av din upplevelse serveras goda middagar med utgångspunkt i Norska kulinariska traditioner och med färska ingredienser. Smaka, njut och ta del av de norska mattraditionerna.    

Läs mer och boka här

IRLAND 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.880 kr

  Låt dig förföras av den gröna och gästfria ön Irland! På vår åttadagarsresa får du öst- och västkust, storstad och landsbygd, natur och kultur. Vi rör oss från slott till koja, i välansade trädgårdar och i otämjd natur. Vi avslutar med två nätter i vänliga Dublin.    

Läs mer och boka här

ISLAND I FOKUS 6 DAGAR

6 dagar , pris från 17.190 kr

  Island bjuder på storslagna naturupplevelser, spännande aktiviteter och äventyr. Den lilla storstaden Reykjavik har ett stort utbud av kulturupplevelser, restauranger och ett levande nattliv. På den här turen besöker vi några av de mest kända platserna på sydkusten som ger oss en inblick i nationen Island och smakprov på varierad natur med spännande historia och kultur. Under vår guidade tur får vi bland annat uppleva klassikern Gyllene Cirkeln, det fascinerande området runt vulkanen Hekla, vackra vattenfall, majestätiska berg, glaciärer, bad i Blå Lagunen, Islands sydligaste punkt Dyrholaey och stadsrundtur i Reykjavik.    

Läs mer och boka här

SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR

8 dagar , pris från 14.380 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. Denna kontrasternas metropol är ett klassiskt resmål på alla sätt. Under ett par dagar i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. I Neapelbukten klättrar en annan klassisk semesterort längs klippväggen - Sorrento. Härifrån gör vi en utflykt längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv.    

Läs mer och boka här

FRÅN NICE TILL BARCELONA 9 DAGAR

9 dagar , pris från 12.690 kr

  Den här resan ger dig det bästa av Medelhavets kust från Franska Rivieran, genom Provence och Languedoc till Katalonien i norra Spanien. Vi reser i det landskap som inspirerade Vincent van Gogh, Pablo Picasso och Salvador Dali. Vyerna växlar mellan kust och inland medan vi upplever det doftande Provence, karg natur i Camargue, vin i Languedoc och det turkosblå havet. Dessutom fantastiska städer som Nice, Cannes, Arles, Avignon, Girona och Barcelona. Resan avslutas på den gyllene kusten, Costa Daurada.     

Läs mer och boka här

KROATIEN KRK, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 8.490 kr

  Årets kroatiska nyhet är ön Krk! Den stora ön ligger i Kvarnerbukten direkt öster om halvön Istrien i norra Kroatien. På öns sydspets finns den kända badorten Baška, där vi bor på Hotel Corinthia med perfekt läge nära den långa stranden.    

Läs mer och boka här

KROATIEN MED DUBROVNIK & PAG, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.190 kr

  Det långsmala landet Kroatien har oändligt många pärlor längs sin kust! På denna resa bor vi i den fascinerande staden Dubrovnik och på den stora ön Pag. Vi känner historiens vingslag i Split och en fläkt av Orienten i Mostar. Vi svalkas av forsande vattenfall i Krka nationalpark och salta bad i det skimrande, blågröna Adriatiska havet.    

Läs mer och boka här

MALLORCA 10 DAGAR

10 dagar , pris från 11.290 kr

  Underbara Mallorca är en klassiker som aldrig blir omodern! Vi bor i semesterorten Santa Ponsa på öns sydvästra del och njuter av solen, utflykter, promenader och vackra vyer. Förläng sommaren med tio sköna dagar på Mallorca i oktober!     

Läs mer och boka här

ROM 5 DAGAR

5 dagar , pris från 8.290 kr

  Alla vägar bär till Rom, hette det redan under Romarrikets storhetstid. På denna resa i den eviga staden täcker vi in ett panorama av Roms historia. Allt från klassisk romartid och de första kristna, över renässans, barock och den italienska statens skapande till dagens moderiktiga romare. Du får både intressanta guidningar av kunniga lokalguider och tid på egen hand. Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och ger tips.    

Läs mer och boka här

ALGARVE 8 DAGAR

8 dagar , pris från 9.890 kr

  Algarve är Portugals 15 mil långa sydkust mot Atlanten. Kuststräckan är känd för långa sandstränder, dramatiska klippor och gamla städer. Mitt på kusten ligger semesterorten Vilamoura med en härlig sandstrand, livlig marina, trevlig shopping och närhet till flera intressanta utflyktsmål. Vi bor bra på Vila Galé Marina som ligger nära både stranden och marinan.     

Läs mer och boka här

SORRENTO 8 DAGAR

8 dagar , pris från 12.790 kr

  Sorrento är en av de verkligt klassiska semesterorterna, upptäckt av den europeiska överklassen redan på 1800-talet och omtyckt för sitt klimat. Vi varvar utflykter och lugna dagar under veckan i Sorrento. Givetvis besöker vi Capri och Villa San Michele där den svenske läkaren Axel Munthe bodde en stor del av sitt liv. Lika självklar är bussutflykten längs Italiens vackraste kuststräcka - Amalfikusten. I det av Vesuvius' aska täckta Pompeji vandrar vi runt och låter fantasin spela. Förläng sommaren med en höstresa till södra Italien och ljuvliga Sorrento!     

Läs mer och boka här

UPPLEV PEKING, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 15.890 kr

  Upplev Peking tillsammans med oss! Peking (Beijing) är en av världens mest intressanta städer med mängder av sevärdheter på Världsarvslistan: Sommarpalatset, Förbjudna staden, Kinesiska muren och Himmelens Tempel. Dessutom kända platser såsom OS-arenan (”Fågelboet”) och Himmelska fridens torg. Med cykelrickshaw besöker vi de gamla kvarteren (”Hutongerna”) och får en inblick i vardagslivet. Vi tar del av gamla förnämliga hantverk och besöker en pärlbutik. Dessutom ges fantastiska shoppingtillfällen.  Allt detta och mycket mer på en resa som blir ett minne för livet! Vi tar bussen till Kastrup där vi åker med SAS direkt till Peking. Vår reseledare blir Ulf Nilsson, som följer med på resan, ända hemifrån Växjö till Peking ToR. Ulf är en mycket erfaren Kinakännare med drygt 35 års erfarenhet från ett mycket stort antal rundresor i Kina och han kommer att lotsa oss till alla de kända platser som vi ska få se. Han kommer dessutom att ge minnesbilder av det Peking han mötte på 1970-talet och står till tjänst med råd och tips.     

Läs mer och boka här

MADEIRA, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.990 kr

  Den gröna ön Madeira ute i Atlanten lockar med rik växtlighet, fina utflykter och den trevliga huvudstaden Funchal. I november är dagstemperauren ca 20 grader och det subtropiska klimatet får öns flora att explodera i färgprakt. Njut av enorma julstjärnor, blommande tulpanträd, Afrikas blå lilja och mycket mer. Välkommen med oss till Atlantens pärla!    

Läs mer och boka här