Hitta din resa

Norden utom Sverige

SKAGEN 3 DAGAR

3 dagar , pris från 4.350 kr 3.990 kr

  Jyllands spets Grenen, den fantastiska naturen, det speciella ljuset i Skagen som inspirerade Skagenmålarna och att se haven Kattegatt och Skagerak mötas är magiskt. Följ med, låt dig charmeras och upplev den danska gemyten.    

Läs mer och boka här

NORSKA HÖJDPUNKTER 5 DAGAR

5 dagar , pris från 5.450 kr

  Trollstigen – Norges kanske mest berömda serpentinväg. Geirangerfjorden, en av världens vackraste fjordar, kom 2005 med på UNESCOS världsarvslista. En av höjdpunkterna är båtresan med Hurtigruten från Geiranger till Ålesund. Gudbrandsdalen och ”Rosornas stad” Molde. Allt detta och mer därtill får du uppleva på vår resa.    

Läs mer och boka här

LOFOTEN-HURTIGRUTEN 7 DAGAR

7 dagar , pris från 10.790 kr

  I norra Norge, vid Vestfjordens västsida ligger Lofoten som bjuder på otroliga naturkontraster. Ögruppen är uppskuren av djupa fjordar och trånga sund. Landskapet är dramatiskt och bergigt, men har på ön Vestvågö vidsträckta fält och åkrar. Mellan Stokmarknes och Svolvaer åker vi med den världsberömda Hurtigruten, en resa på drygt 3 timmar.     

Läs mer och boka här

BERGENSBANAN & HURTIGRUTEN, 5 DAGAR

5 dagar , pris från 6.390 kr

  Bergensbanan, en otroligt vacker tågresa som passerar över fjällplatån Hardangervidda. En vacker sjöresa med Hurtigruten från Florö-Bergen.  Norges västligaste och kanske charmigaste stad Florö. Det och mycket mer får du se och uppleva på denna resa.    

Läs mer och boka här

JYLLÄNDSKA SNAPSAR & LITE VIN, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 4.990 kr 4.690 kr

  I de kryddiga snapsarnas Danmark är ”en lille en” en stor sak. Vi reser på norra Jylland där ”snapseruten” slingar sig runt Limfjorden. Här växer örterna och bären som man kryddar snapsen med. Pittoreska städer, krogar och slott med gamla brännvinstraditioner. Vi gör även ett besök på vingården Glenholm som ligger 45 meter över fjorden med mycket vacker utsikt. Tillsammans följer vi spåret!    

Läs mer och boka här

INLANDSBANAN - HURTIGRUTEN 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.490 kr

  Få resor erbjuder så mycket spänning, skönhet och omväxling som den här. Under resan ser vi höga berg och djupa dalar, tät skog och öppna landskap. Vi reser med klassiska Inlandsbanan och lika klassiska Hurtigruten. Välkomna med på en oförglömlig resa!    

Läs mer och boka här

BORNHOLM - ÖSTERSJÖNS PÄRLA 3 DAGAR

3 dagar , pris från 3.690 kr

  Välkommen med till Bornholm, ön med de vackra, vidsträckta stränderna, den klippiga kusten, den speciella arkitekturen och känd för sina många solskenstimmar. Bornholm är kontrasternas ö!    

Läs mer och boka här

ÅBO OCH HELSINGFORS 4 DAGAR

4 dagar , pris från 3.990 kr 3.790 kr

  Det går inte att med ord beskriva den hissnande känslan av att färdas på de stora fartygen i den vackra skärgården. Naturen är så nära att det känns som om man kan sträcka ut handen och nudda skärgårdshusen… innan vi kommer längre ut till havs. Vi får nu uppleva en härlig kryssning mellan Sverige och Finland. I Finland väntar trevliga dagar i städerna Åbo och Helsingfors och däremellan får vi även se den finländska skärgården ifrån land. Vi kommer till idyllen Ekenäs, den lilla fiskebyn som i dag är en levande småstad och till Fiskars och den vackra bruksmiljön, där vi kan köpa den karaktäristiska saxen med orangefärgade handtag av plast, knivar och trädgårdsaxar. Resan blir till ett riktigt härligt minne med finländska intryck.    

Läs mer och boka här

STAVANGER, LYSEFJORDEN & TELEMARK, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.590 kr

  Följ med och upplev det fantastiska Sörlandet. Vi börjar i oljehuvudstaden Stavanger som med sin gamla stadsdel har en unik miljö med sina karakteristiskt vitmålade trähus. Vi åker båt på Lysefjorden, ser vattenfall som störtar rakt ner i den mörkblå djupa fjorden, getter som är ute och vandrar,  och den mäktiga  ”Preikestolen” som syns högt där uppe. Lugnet och skönheten blir som balsam för själen. Vi reser även i ”Hjältarnas fotspår” över fjället till det charmiga landskapet Telemark och får en historielektion om vad som verkligen hände i tungvattenfabriken 1943.    

Läs mer och boka här

HELSINGÖR SHOPPING

1 dag , pris från 390 kr

  En dagstur till Helsingör bjuder på trivsam shopping, både ombord på Scandlines fräscha färjor och i Helsingörs mysiga centrum. Det finns gott om trevliga matställen där man kan slinka in för en öl eller en kopp kaffe men även äta någon god dansk specialitet till lunch. Missa inte att besöka torget med blomsterförsäljare.    

Läs mer och boka här

ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR

7 dagar , pris från 7.330 kr

  På denna baltiska resa bekantar vi oss med våra grannländer Litauen, Lettland och Estland och dess huvudstäder Vilnius, Riga och Tallinn. Det blir en härlig blandning av medeltida hus, kullerstensgator, vackra kyrkor, små hantverksbutiker och moderna varuhus. Vi börjar med att resa genom Polen och som bonus avslutar vi med ett besök i Helsingfors. Följ med på en intressant resa till vackra städer i stolta, självständiga stater!     

Läs mer och boka här

ÖSTERBOTTEN MED ROVANIEMI, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 6.950 kr

  Är du på jakt efter det exotiska, intressanta eller rent av det sällsynta? Följ med och bli förtjust i Österbottens kustnejd med charmiga kuststäder och skärgård. Här kommer du säkert att hitta din favoritplats i världsarvsskärgården. Vi får uppleva Rovaniemi och efter två nätter i polcirkelområdet fortsätter resan i Sveriges kustband från Torneå-Haparanda ner till Falun.     

Läs mer och boka här

ODENSE BLOMSTERFESTIVAL 3 DAGAR

3 dagar , pris från 3.490 kr 3.290 kr

  Följ med oss till hjärtat av Danmark! Odense ligger vackert inbäddad på Danmarks egen trädgårdsö  –  Fyn. Höjdpunkten på resan är den färgstarka festival som anordnas årligen och som brukar locka 250.000 besökare.    

Läs mer och boka här

JÄMTLAND & TRONDHEIM, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.190 kr

  En trevlig kombination av resmål väntar i Sverige och i Norge! Vi bor vackert på Quality Hotel Frösö Park på Frösön med en bedårande utsikt över Storsjön och fjällvärlden. På jämtska betyder ordet kava ”att ta sig fram” i ur och skur och vid målet väntar belöningen. Och det kan man verkligen säga att vi får på denna resa. Här i Jämtland och i Trondheim bjuds vi på både vacker natur och intressanta besök.    

Läs mer och boka här

VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 17.580 kr

  Följ med på en 7-dagars sjöresa längs den vackra norska kusten. Resan går norrut från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs vägen får du uppleva 34 hamnar och utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln. När du reser i augusti så inkluderar resan segling in i Geirangerfjorden. Den djupblå, UNESCO-skyddade fjorden omges av snöklädda, majestätiska fjälltoppar, lummig grönska och vilda vattenfall. Längs den norska kusten finns mycket gott att ta tillvara på. Som en del av din upplevelse serveras goda middagar med utgångspunkt i Norska kulinariska traditioner och med färska ingredienser. Smaka, njut och ta del av de norska mattraditionerna.    

Läs mer och boka här

HELSINGFORS 3 DAGAR

3 dagar , pris från 1.495 kr

  Välkommen, Tervetuloa Helsinkiin! Staden har en obestämd charm kryddad med influenser från Sverige, Ryssland och kontinenten. Strosa runt på Salutorget med all sin färgprakt, fullt av dofter och delikatesser från världens alla hörn.     

Läs mer och boka här

ÅLANDSKRYSS MED BIRKA, 2 DAGAR

2 dagar , pris från 595 kr

  Ta en paus från vardagen och njut av en 22-timmars skärgårdskryssning med M/S Birka.  Oavsett årstid kan du uppleva sommaren här! Sol- och pooldäck är ett 1500 kvadratmeter stort fartygsdäck enbart till för sol, bad och avkoppling. Här finner du inglasat soldäck med bastu, pool, jacuzzis, barer, solstolar, palmer, scen och dansgolv. Här finns tre artificiella solar, identiska med riktigt solljus men där man filtrerat bort 90% av den mindre vänliga UV-strålningen. Oavsett väder kan du sola och bada året om, här är det alltid 27 grader varmt! Vill du också ha en spa-behandling går du till Aqua Spa som ligger i fören på samma däck. Kom till dukat bord, se en show eller ta en svängom på dansgolvet. Följ med och njut!     

Läs mer och boka här

OSLO-KÖPENHAMN 3 DAGAR

3 dagar , pris från 2.890 kr

  Vi njuter av våra grannländer på en lillsemester där vi får se både Oslo och Köpenhamn! Oslo, en unik blandning av modern storstad och stora sköna naturområden. Detta är också Skandinaviens äldsta huvudstad som grundades 1048 av Harald Hårdråde. Upplev den danska gemytligheten i Köpenhamn. Här känner du dig lätt hemma även om du besöker staden för första gången. Den fascinerar med sin spännande, moderna arkitektur. Att döma av antalet stjärnor som Michelinguiden har tilldelat stadens restauranger är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Efteråt vet du vad ordet dejlig innebär för dig.     

Läs mer och boka här

ISLAND I FOKUS 6 DAGAR

6 dagar , pris från 17.190 kr

  Island bjuder på storslagna naturupplevelser, spännande aktiviteter och äventyr. Den lilla storstaden Reykjavik har ett stort utbud av kulturupplevelser, restauranger och ett levande nattliv. På den här turen besöker vi några av de mest kända platserna på sydkusten som ger oss en inblick i nationen Island och smakprov på varierad natur med spännande historia och kultur. Under vår guidade tur får vi bland annat uppleva klassikern Gyllene Cirkeln, det fascinerande området runt vulkanen Hekla, vackra vattenfall, majestätiska berg, glaciärer, bad i Blå Lagunen, Islands sydligaste punkt Dyrholaey och stadsrundtur i Reykjavik.    

Läs mer och boka här

VIKINGAKRYSSNING MED ISLAND OCH FÄRÖARNA, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 10.890 kr

Har du drömt om att korsa den mäktiga Nordatlanten i Vikingarnas farvatten. På denna resa följer vi vikingarnas rutt förbi Norge, Shetlandsöarna, Färöarna och slutligen sagornas och vulkanernas ö Island. En spännande och annorlunda resa där du upptäcker nya fascinerande platser som kommer att ge dig minnen för livet.    

Läs mer och boka här

SKÖRDEWEEKEND PÅ ÅLAND 3 DAGAR

3 dagar , pris från 4.380 kr

  Skördefest har arrangerats många år i rad och besöksantalet bara ökar. Ålänningarna går man ur huset och festen lockar besökare från fastlandet och Sverige. Varför? Hemligheten med succén är miljöerna, människorna och maten. Följ med och få en Åländsk upplevelse!    

Läs mer och boka här

JULMARKNAD PÅ GAVNÖ SLOTT, 2 DAGAR

2 dagar , pris från 2.190 kr

  Följ med oss till Södra Själland och besök en gammaldags julmarknad i historisk slottsmiljö. Bodar med allt som hör julen till på ett enda ställe – julmusik, julenissar, godis, pynt, hantverk och mycket mer. Slottet ligger på en liten ö och har anor sedan 1400-talet. I mitten på 1700-talet lät den dåvarande statsministern bygga om det före detta klostret, vars kyrka blev slottskyrka. Där bärs predikstolen upp av ett huvudlöst troll… Här finns också möjlighet att titta på Danmarks största porträttsamling. Slottet har även ett bryggeri, om man önskar kan man köpa hem årets ekologiska öl.    

Läs mer och boka här

JUL I VRÅDAL, 4 DAGAR

4 dagar , pris från 5.290 kr

  Följ med oss och fira jul i Vrådal i Norge! Njut av en stämningsfull helg. Här väntar en trivsam jul med ett varierat program. Under dagarna ordnas det utflykter och på eftermiddagar och kvällar bjuds det på underhållning och även dans.  Att bli bortskämd en julhelg känns bra, du kan koppla av bestyren och känna dig helt ledig. Har vi tur så finns det här i Telemarken gott om snö. Vem vet? Det kan ges tillfälle till en skidtur för den som önskar.    

Läs mer och boka här