Hitta din resa

Norge

VIKINGAKRYSSNING MED ISLAND OCH FÄRÖARNA, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 11.970 kr

  Har du drömt om att korsa den mäktiga Nordatlanten i Vikingarnas farvatten. På denna resa följer vi vikingarnas rutt förbi Norge, Shetlandsöarna, Färöarna och slutligen sagornas och vulkanernas ö Island. En spännande och annorlunda resa där du upptäcker nya fascinerande platser som kommer att ge dig minnen för livet!    

Läs mer och boka här

SVALBARD, 6 DAGAR

7 dagar , pris från 18.590 kr

  Halvvägs mellan Norges fastland och Nordpolen ligger ögruppen Svalbard – en av världens mest storslagna vildmarker. Midnattssolens strålar lyser på gnistrande is och snötäckta bergstoppar.  Har man tur kanske man ser Arktis konung, isbjörnen, som ståtligt vandrar över isen. Svalbardrenen och fjällräven bär fortfarande sin vinterpäls. På isarna kan man ofta se valross och säl. Svalbard är ett paradis för fågelskådare. Följ med oss nu i maj när vinter och vår möts och få det bästa från båda årstiderna. Det är en häftig upplevelse att vara där när Svalbard vaknar till liv och solen börjar titta fram.    

Läs mer och boka här

OSLO-KÖPENHAMN, 3 DAGAR

3 dagar , pris från 3.150 kr

  Vi njuter av våra grannländer på en lillsemester där vi får se både Oslo och Köpenhamn! Oslo, en unik blandning av modern storstad och stora sköna naturområden. Detta är också Skandinaviens äldsta huvudstad som grundades 1048 av Harald Hårdråde. Upplev den danska gemytligheten i Köpenhamn. Här känner du dig lätt hemma även om du besöker staden för första gången. Den fascinerar med sin spännande, moderna arkitektur. Att döma av antalet stjärnor som Michelinguiden har tilldelat stadens restauranger är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Efteråt vet du vad ordet dejlig innebär för dig.     

Läs mer och boka här

NORSKA HÖJDPUNKTER, 5 DAGAR

5 dagar , pris från 5.690 kr

  Trollstigen – Norges kanske mest berömda serpentinväg. Geirangerfjorden, en av världens vackraste fjordar, kom 2005 med på UNESCOS världsarvslista. En av höjdpunkterna är båtresan med Hurtigruten från Geiranger till Ålesund. Gudbrandsdalen och ”Rosornas stad” Molde. Allt detta och mer därtill får du uppleva på vår resa.    

Läs mer och boka här

NORDKAP BUSS/FLYG, 8 DAGAR

8 dagar , pris från 12.350 kr

  En sagolikt vacker resa till Europas utpost mot norr. Midnattssolens, de oändliga viddernas, fjällens och renarnas land. Ett minnesrikt besök på Nordkapsklippan hör till en av resans höjdpunkter. Utsikten över norra Ishavet kommer att bli ett minne för livet!     

Läs mer och boka här

LOFOTEN-HURTIGRUTEN, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 11.250 kr

  I norra Norge, vid Vestfjordens västsida ligger Lofoten som bjuder på otroliga naturkontraster. Ögruppen är uppskuren av djupa fjordar och trånga sund. Landskapet är dramatiskt och bergigt, men har på ön Vestvågö vidsträckta fält och åkrar. Mellan Stokmarknes och Svolvaer åker vi med den världsberömda Hurtigruten, en resa på drygt 3 timmar.     

Läs mer och boka här

HARDANGERVIDDA & HURTIGRUTEN, 5 DAGAR

5 dagar , pris från 5.990 kr

  Vi åker genom Norges största nationalpark och Nordeuropas största högfjällsplatå, Hardangervidda. Underbara vyer, ett mäktigt vattenfall och en otroligt vacker sjöresa med Hurtigruten. Från Norges västligaste och kanske charmigaste stad, Florö till Bergen. Det och mycket mer får du se och uppleva på denna resa.    

Läs mer och boka här

INLANDSBANAN - HURTIGRUTEN, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.750 kr

  Få resor erbjuder så mycket spänning, skönhet och omväxling som den här. Under resan ser vi höga berg och djupa dalar, tät skog och öppna landskap. Vi reser med klassiska Inlandsbanan och lika klassiska Hurtigruten. Välkomna med på en oförglömlig resa!    

Läs mer och boka här

STAVANGER, LYSEFJORDEN & TELEMARK, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.870 kr

  Följ med och upplev det fantastiska Sörlandet. Vi börjar i oljehuvudstaden Stavanger som med sin gamla stadsdel har en unik miljö med sina karakteristiskt vitmålade trähus. Vi åker båt på Lysefjorden, ser vattenfall som störtar rakt ner i den mörkblå djupa fjorden, getter som är ute och vandrar,  och den mäktiga  ”Preikestolen” som syns högt där uppe. Lugnet och skönheten blir som balsam för själen. Vi reser även i ”Hjältarnas fotspår” över fjället till det charmiga landskapet Telemark och får en historielektion om vad som verkligen hände i tungvattenfabriken 1943.    

Läs mer och boka här

JÄMTLAND & TRONDHEIM, 6 DAGAR

6 dagar , pris från 7.540 kr

  En trevlig kombination av resmål väntar i Sverige och i Norge! Vi besöker Frösön som bjuder på vacker utsikt över Storsjön och fjällvärlden. I Tännforsen väntar ett av Sveriges största vattenfall- fantastiskt att se! I Norge upplever vi Trondheim och Nidarosdomen.  En resa med vacker natur av fjäll, sjöar och städer av klass. Vi gör trevliga stopp för luncher och besöksmål. Vårt boende i Jämtland är centralt i Östersund.    

Läs mer och boka här

VÄRLDENS VACKRASTE SJÖRESA, 7 DAGAR

7 dagar , pris från 18.550 kr

  Följ med på en 7-dagars sjöresa längs den vackra norska kusten. Resan går norrut från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen. Längs vägen får du uppleva 34 hamnar och utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln. När du reser i augusti så inkluderar resan segling in i Geirangerfjorden. Den djupblå, UNESCO-skyddade fjorden omges av snöklädda, majestätiska fjälltoppar, lummig grönska och vilda vattenfall. Längs den norska kusten finns mycket gott att ta tillvara på. Som en del av din upplevelse serveras goda middagar med utgångspunkt i Norska kulinariska traditioner och med färska ingredienser. Smaka, njut och ta del av de norska mattraditionerna.    

Läs mer och boka här

Dela sidan

 Boka tidigt rabatt

Erbjudanden 

 

Kontakta oss

 

Öppettider: mån-fre 09:00-17:30