Hitta din resa
Resor---toppbild-hemsida-5

Resekommentarer

 

 

Det var en otrolig fin och trevlig resa och vi hoppas att ni vet, vilken duktig reseledare ni ha med Raija Valtonen. Aldrig innan har vi upplevt så utmärkt bra information. Hon är så påläst, förmedla det på en intressant sätt. Blanda med musiken som passar till temat osv. osv. Om hon skulle bli reseledare för vintermarknaden i Röros så kan vi tänka oss att följa med. Även Mikael var en fantastik bra chaufför, trevlig och duktig och båda arbetar perfekt tillsammans.
Horst och Magdalena Klein om JOKKMOKKS MARKNAD 7 DAGAR
Det är ett säkert kort att välja Ramkvillabuss! Mycket trevlig chaufför, engelsmannen Jerry. Fint hotellrum. Skjutsad och hämtad vid Operan i Malmö. Tiderna hålls med perfektion.
Denna resa kan verkligen rekommenderas. Man får uppleva och se så mycket på dessa dagar. Reseledaren var mycket kunnig och en van chaufför rattade oss genom resas alla dagar. Tänk på att det är mycket att gå så onda fötter, knän osv kan vara/bli ett bekymmer. Toppenresa tycker jag!
En mycket trevlig resa, bra boende, bra biljetter/platser till konserten som var SUPER bra samt en mycket trevlig busschaufför (Percy) som körde oss fram och tillbaka lugnt och tryggt.
Resan var verkligen bra! Allt fungerade perfekt.
Och främst stor eloge till Ulf! Otroligt kunnig och intresserad av att dela med dig av sitt engagemang. Stort tack till honom!
Tack så mycket! Vi hade en jättefin resa inte minst tack vare Ulf!
Vi tackar för dagboken från vår Pekingresa och vill också säga att
Vi är mycket nöjda med resan o våra reseledare. Fantastiskt
Mycket har vi sett o lärt oss som vi nu ska smälta. Har precis
Letat fram filmen ”den siste kejsaren” ska bli intressant att se den igen.
Tackar för födelsedagspresent och hoppas snart kunna använda den.
Skickar också hälsningar till Ulf.
Margaretha o Nils-Eric Sibbeson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Hej!
Vi har nyss kommit hem från en underbar resa till Sorrento.
Vi vill hemskt gärna att ni framför en hälsning och tack till er mycket duktiga guide Christine Johansson, som gjorde
så mycket för att vi skulle ha det bra. Hon var kunnig, omtänksam och trevlig så bättre kunde vi inte ha det.
Nu har vi alltid trivts med Ramkvilla-resor men denna står i topp för bra arrangemang.
Vi tackar Christine och er än en gång.
Ulla och Börje Johansson, Näshult om SORRENTO 8 DAGAR
Helnöjd med denna resa. Bra reseledare i Christine Johansson och de båda guiderna som visade oss Capri och Pompeij.
Det enda att anmärka på : Kunde varit olika restauranger att inta middagen på. Som det var nu så åt vi i hotellets matsal varje kväll. Kändes som att personalen hade bråttom hem, många hade knappt ätit färdigt förrän tallrikar dukades av.
I övrigt toppen med bra väder och resesällskap.
Ingen kommentar
Allt toppenbra, bättre kan nog inget bli.
Tack Jessica och Mikael.
Conny och Marianne om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR
Fantastisk chaufför och reseledare. Utmärkta övernattningshotell.
I Destinationshotellets matsal var ljudnivån väldigt hög. Även stressad personal som dukade av nästan före vi ätit klart . Buffeliknande mat varje kväll . Lite trist.
En väldigt fin resa, bra genomförd med guidad tur, mycket egentid, god mat och trevliga medresenärer. Ett stort tack också till chauffören Tommy Lindh och reseledaren Christer Thuresson.. Rekommenderar denna resa varmt och kul när allt flyter på och bussfikat är också en av höjdpunkterna.
Lena Ekberg om WIEN 7 DAGAR
Leif Brandt om HELSINGFORS 3 DAGAR
Det var en bra resa o en kunnig reseledare Ulf Nilsson
Mycket trevlig och givande resa. Vill ge högsta poäng åt chaufför och guidningen var enormt bra. En resa som vi kommer att rekommendera till fler.
Brita F, Marianne K, Kjell L om NORSKA HÖJDPUNKTER 5 DAGAR
En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjorde att resan fick ett extra plus.
Maj-Britt och Gunilla om BOHUSLÄN 3 DAGAR
Vi är väldigt nöjda med chauffören och guiden.
Bra med lite mer info om vad det innebär att vandra. Att det är bra att ha kängor och stavar.
Det kan gärna stå med i infon att det finns en badsjö på gångavstånd.
Jag ringde och frågade om vad man behövde för sorts skor och fick till svar att det räckte med gympaskor. Då borde jag fått info om att det är bra med stavar.
Ringde också och frågade om bad men den jag pratade kunde inte ge någon info om det fanns det,
Agneta & Per Johansson om MÅ-BRA-RESA TILL KIRCHBERG 8 DAGAR
Upplevelserik resa.Mycket kunnig, påläst och serviceinriktad guide. Hon var proffesionell.
Bra att kunna boka platser i förväg. I bussen , i synnerhet som vi gick på sist och det var fasta platser hela resan.
Hotellet och maten i Saarisälke höll inte god standard. Det kändes som att bo på vandrarhem. Allt var stängt på kvällen, det fanns inget att göra eller ngn serveringen om man skulle velat ha en kaffe / öl. Rummen saknande TV?.
Jan och Lena Regnander om NORDKAP BUSS/FLYG 8 DAGAR
Margaretha Furuholm om TYROLEN ST JOHANN, 7 DAGAR
En fantastiskt fin resa. Allt var perfekt. En proffsig chaufför med jämn och fin körning. En kunnig och duktig guide. Vi fick lära oss mycket om Sverige. Växlande information i lagom mängd. God mat och bra hotell. Var rädda om chauffören Ingemar och guiden Eva. Vi är helnöjda. Birgitta o Bertil Nilsson
Birgitta o Bertil Nilsson om NORDKAP BUSS/FLYG 8 DAGAR
Tack för ännu en fantastiskt trevlig resa. Spännande att inte veta vart man ska ta vägen. Denna gång hamnade vi i norra Tyskland, i gamla svenskområden, som vi hade under stormaktstiden. Vi bodde i en badort vid namn Boltenhagen. Hotellet var fint och låg mycket nära stranden. Med denna ort som utgångsläge, gjordes utflykter i närområdet. Bl.a. var vi med om sektprovning, vi åt en fantastisk sparrislunch på en gård ,som själva producerade sparrisen. Dessutom besökte vi ett muséum, som berättade hur folket på landsbygden levde under DDR-tiden, och hur gränsen var övervakad där. Mycket intressant. Vi hann med mycket mer också. Vi rekommenderar verkligen denna resa. Hoppas den kommer igen nästa år. Att det blir så bra, beror på en skicklig och lugn chaufför, Stig Gerling och den fantastiskt engagerade och kunnige guiden, Berne Petersson! Tack!
Monica Fransson och Börje Norum
Monica Fransson och Börje Norum om HEMLIG RESA 5 DAGAR
En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta för att få oss alla att må bra.Hon är TOPPEN helt enkelt! En resa och reseledare som varmt rekommenderas.
Lena och Jan-Olof Svensson Linköping om SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR
En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
Anneli och Sofie Palmgren om ROM 5 DAGAR
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT KUNNIGA OCH MYCJKET BRA BEMÖTANDE.
Anonym om ROM 5 DAGAR
Mycket bra upplägg på resan. Reseledare och chaufför var väldigt kunniga och trevliga och tog hand om oss på alla sätt och vis. Hotellet som vi bodde på i Holland var mindre bra. Inga bra toaletter och restaurangen kändes som en skolmatsal.
All heder till våra chaufförer Morten? (minns tyvärr inte deras namn, men den andre var från Stockholm). Fin körning, supertrevliga och mycket bra information.
Ingrid om SHOPPING I BURG
Drömmen om Kina blev sann....
En fantastisk resa , med många upplevelser
Ulf var en toppenguide - med sin svensktalande guide o med en lika bra chaufför gjorde han RESAN FÖR LIVET
Ingalill o Villy Karlsson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Mycket trevlig resa med fint hotell, bra busschaufför o fin buss. Bra arrangemang där allting klaffade. Men, ett stort minus för fikapaus på både upp- o nervägen på Motell Filbyter, som både jag o min reskamrat o flera med oss i bussen tyckte var ett väldigt trist ställe med trist inredning, dammiga plastblommor och på det hela taget "sunkigt". Utbudet av fika var mycket dåligt med plastiga kakor. Det var då skillnad med hotellets eko-tänk, som var mycket bra.
En mycket trevlig resa. Ett + för att vi stannade och fikade/åt i Stavsjö istället för Filbyter i Linköping.
Så duktig reseledare Raija Valtonen, utmärkta hotell,
fantastisk busschaufför Erling och lagom kallt väder. Många spännande besök, bla Ice Hotell och Kirunagruvan. Stort tack!
En toppenchauffor som for gulled resan!
Ännu en gång bra resa. Tack till chafförerna Göran o Thorbjön. Allt går jättebra finns inget att klaga på bara hoppas att resan ska ligga kvar i fortsättningen.
Eva Nyström om SHOPPING I BURG
Vilken otroligt bra guide!!
Christine J ledsagade oss på ett mycket kunnigt och hövligt sätt, från första stund och hela vägen hem. Kunde inte haft det bättre!! Hoppas att kunna få henne som guide på bra resa nästa år,
(gärna Kroatien)
Ta vara på Christines kompetens!!
agneta johansson om SORRENTO 8 DAGAR
En lång men härlig resa med en kanon bra reseledare (Berne Pettersson) med en sådan person så går resan mycket lättare, Dess utom var hotellet av högsta klass ! Tack !
Oscarsson Motala om BREMER FREIMARKT 4 DAGAR
Mycket trevlig resa och bra upplagd. Trevliga utflykter, bra hotell och Framför allt en TOPPEN GUIDE, JESSICA BERGSTRÖM.Hon tillsammans med Hild gjorde resan till ett fint minne.
Agneta o Ola om MALLORCA 10 DAGAR
Jättebra resa, och en stor eloge till guiden Anki.
Tydlig o mycke bra information. Lugn o behaglig på alla sätt.
Va rädd om henne....
Gunilla Eriksson om BERLIN, 4 DAGAR
En mycket trevlig resa med den bäste av reseledare, Jimmi Olsson. Jimmi löser alla problem, som kan dyka upp på en resa med samma glada humör och har en fantastisk förmåga att få alla att se positivt och glatt på tillvaron. Mycket trivsamt.
Ulrika och Jan-Åke om KROATIEN, DUBROVNIK & PAG 8 DAGAR
Resans största plus var vår fantastiska färdledare Carina Isgren som tog så väl hand om oss på flygplatser, utflykter och ombord. Hon fanns alltid där, leende och beredd att hjälpa till. Personalen på vårt kryssningsfartyg Vision of the Sea såg till att dagarna ombord var trivsamma och bekväma. Rundturen i Venedig, utflykten till Efesos och turen på Santorini, som Carina tog oss med på, är fina minnen från vår resa. Men: tillägget för utsideshytt (4360:-/hytt) var absolut inte värt pengarna.
En jättetrevlig resa med superchaufför och en jättetrevlig guide Anne-Marie Lindström.Hade även tur med vädret. Mkt. god mat och goda viner,sköna vyer,härliga hotell! Glada medresenärer.Tack för en mycket fin resa! Ett minne för livet!
Göransson Gunilla o Sivert om RHEN-MOSEL 7 DAGAR
Mycket intressant att få se hur våra grannar i Baltikum lever och ta del av deras historia.
Bra hotell med god mat o dryck.
Anders,vår reseledare påläst och kunnig.
Vår chaufför Mikael,lugn o trygg och med ett humör som gör dagen (och kvällen) att det aldrig blir tråkigt. En riktig klippa. Tusen TACK.
Anita o Sigvard Andersson om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR
Superbra resa med en underbar chaufför Lars Schött som körde bussen så man trodde att man svävade fram o en reseledare Ann-Marie Lindström som var super. Hon var påläst, kunnig o kunde både sjunga, berätta historier, snabb i tanken, rolig men även då det blev stau på Autobahn så fick hon oss på gott humör. En superguide
Monica o Göte Pettersson om RHEN-MOSEL 7 DAGAR
Mycket duktiga chaufförer som höll reda på allt. Lugnt o stilla
Eva Nyström om SHOPPING I BURG
En mycket trevlig resa med en lugn trevlig och säker chaufför Mikael Fasth och likaledes reseledaren Carina Isgren. De bidrog till att resan blev så trevlig och njutningsbar.
MVH
Heléne & Karl-Martin Nilsson
Heléne & Karl-Martin Nilsson om SKOTTLAND 9 DAGAR
En fantastisk resa på många sätt, bra ordnat, duktig och kunnig guide (Carina) och säker och också mycket kunnig chaufför (Mikael).
Kunnig och mycket trevlig svensktalande guide i Edinburgh, god mat och bra hotell.
Fick se så mycket som inte stod med på programmet, oväntade stopp som blev en förhöjning av resan. Bra resesällskap och lagom stor grupp.
Agneta Håkansson om SKOTTLAND MED TATTOO 9 DAGAR
Vi vill ge högsta betyg till denna resa. Bra upplägg på resan.Bra hotell överlag. Bra mat.Trevliga utflyktsmål med bra guider. Christer Lagesson mycket skicklig och trevlig chaufför. Raija Valtonen utmärkt reseledare påläst och kunnig, tydlig,serviceinriktad. Vi vill rekommendera henne för kommande resor. Bra standard på bussen.
Hultén Jan-Olof o Elisabeth om HÖGA KUSTEN 5 DAGAR
Mycket bra upplägg. Ingen stress, flöt på bra.
Proffsig chaufför även bra i rollen som vinkännare. Glada resenärer!
Även i år har vi deltagit i Hemlig resa med Berne och Stickan. Resan varade 6 dagar, och gick detta år till nordvästradelen av Tyskland. Området heter Ost Friesland, och är ett mycket platt land, med floder och kanaler. Kan nämnas, att innevånarna här dricker mest té i hela världen! Vi bodde i staden Leer, och därifrån var det inte långt till gränsen till Nederländerna, som vi besökte en av dagarna. Det bjöds på många olika upplevelser, såsom fantastiska trädgårdar, kanalfärd ,färja över bredaste delen vid floden Elbes utlopp, ett kyrktorn som lutade mer än tornet i Pisa, konstnärsby, marskland och mycket mer. Allt under ledarskap av Berne, som berättade om alla intressanta ting och historia, som fanns runt omkring oss, och med säker hand styrdes bussen av Stig, Stickan, Gjerling. De två är de bästa reseledare man kan tänka sig.
Ett litet problem fanns vid två av hotellen, nämligen att hisskapaciteten var för dålig. För övrigt fungerade allt. Många av deltagarna på resan har varit med många gånger på de hemliga resorna med ovannämnda radarpar, så man förstår att deras resa är populär.
Tusen tack för en trevlig, spännande och intressant upplevelse!
Monica och Börje
Monica Fransson och Börje Norum om HEMLIG RESA 6 DAGAR
Jättebra chaufför och jättebra reseledare. Mycket bra upplägg och jättebra service. Bra hotell, och bra mat. Plus att det fanns pool till barn och ett bra lekrum där alla barnen höll till. Jättebra med alla stopp längs vägen.
Familjen Ojala om LEGOLAND 3 DAGAR
Fantastisk bra resa. Allt fungerade perfekt även för mig som sitter i rullstol. Mycket tack vare en bra och serviceinriktad och hjälpsam bussförare. Bra mat på Röstånga. Det var vår första bussresa men inte den sista.
Margareta och Conny Dahlberg om SHOPPING I BURG
Trevlig resa med bra upplägg. Trevlig och glad chaufför. Rekommenderar verkligen denna resa till andra.
En trevlig resa och en trevlig chaufför
Trots besvikelse över hotellskiften
både innan och under resan blev
det en fin upplevelse.
Intressanta utflykter m.a.p. Kubas
historia,traditioner och nutid.
En fantastisk busschaufför och en
bra och trevlig lokalguide.
En guldkant var vårt trevliga
resesällskap.
Anders o Mona-Britt
Anonym om KUBA, 14 dagar
Tack för en väldigt intressant rundresa på Kuba, vilken gav en god inblick i "det gamla Kuba". Utmärkt reseledare i Eva Erlandsson som tillsammans med lokalguide Luis Carlos och chaufför David löste alla problem ( både stora och små ) som dök upp. Tyvärr flera hotelländringar, men sammantaget en fantastisk resa. Res dit innan Kuba förändras !
Siv och Mats Hurtig om KUBA, 14 dagar
Otroligt väl omhändertagna från påstigning till avstigning i Växjö. Reseledaren Eva Erlandsson gjorde resan till en stor upplevelse. Hon är ett guldkorn bland reseledare. Små förtretligheter som icke fungerande toaletter och dylikt har vi glömt bort nu. Tack för nackkuddarna.
Birgitta och Håkan Blom om KUBA, 14 dagar
Kompletterar med några bilder till.
Ulf o Anita Johansson om KUBA, 14 dagar
Det allra mesta har varit på topp, utom en sak som vi vill kommentera. Vår reseledare Eva Erlandsson har varit riktigt konanbra och jobbat mycket proffsigt. En mycket intressant resa med flera spännande utflykter. Bifogar några bilder på typiska Kuba motiv och trevliga middagar.
Ulf o Anita Johansson om KUBA, 14 dagar
Toppenresa Eva Erlandsson som guide är lika bra som Mikael var när vi gjorde vår resa till Rom-Sorrento hösten 2014 Var rädd om henne som guide och Reseledare och att vi fick behålla vår Kubanska guide,Chaufför och Buss hela tiden Synd att vi fick byta hotell 1:a natten i Trinidad Men det var nog inte ert fel vad vi förstod Jag har rekommenderat resan till mina vänner och bekanta Hälsningar och det blir nog fler resor med er Detta var säkert min 15 resa med er Gunilla Karlsson Ålem
Kontakta mig Eva Erlandsson pratade om att hon var bokad av Nilsbuss/Ramkvilla på en Karibienkryssning Februari 2017 Jag vill gärna ha vidare information om den Kryssningen
Gunilla Karlsson om KUBA, 14 dagar
Resan var mycket bra och framför allt guiden Eva Erlandsson var fantastisk.
Ett par veckor före avresan byttes våra tre hotell till andra. Att jag föll för den här resan och beställde den berodde på läget på hotellet de fyra första dagarna, mitt i gamla stan. Hotellet vi fick bo på var i utkanten av Havanna. Vi hade inte beställt resan om vi vetat detta från början. Det hade betytt mycket för oss att få bo mitt i Havanna.
Jag tyckte också att vistelsen i Varadera blev för lång, 5 dygn. Det hade varit bättre att lägga några av de dagarna i Trinidad.
Men som sagt guiden Eva Erlandsson var mycket skicklig. Änvänd henne så mycket ni kan!
Ann-Sofi Kronvall om KUBA, 14 dagar
Reseledare Eva Errlandsson var Kanonbra
Jan Wäneskog om KUBA, 14 dagar