Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa
Resor---toppbild-hemsida-5

Resekommentarer

 

 

Jag tror att det hade varit ännu bättre om vi stannat på Lövstad en timme mindre och istället ökat på tiden i Gamla Linköping eftersom den julmarknaden är klart bättre än det som visades på Lövstad
Mycket bra resa än en gång.
Eva Nysröm om SHOPPING I BURG, 1 DAG

Hej och tack för två härliga veckor i Almunecar, Spanien.

*Almunecar: Mysig stad, med smala gränder, gott om uteserveringar, trevliga människor. Tyst och lugnt. Bra shopping.
Härlig, ren strand, lång vacker gångväg längs med stranden. Många trevliga stopp. Grönska, blommor, och höga berg bakom.

*Att göra : Gå omkring i gamla staden, Solbada, utflykter/buss till nära städer uppe i bergen rek. Stort kulturellt utbud, m olika musikuppträdanden på kulturcentrum. Lätt att hitta. Besök gärna den Botaniska trädgården och bonsaiträdgården. Sevärt.

*Hotellet Victoria Playa: toppenfint hotell, med stor frukostbuffé och middagsbuffé. Toppenpersonal/service ! Vi är helnöjda!
Om man orkar har hotellet underhållning, musik,dans mest varje kväll.

*Arrangerade utflykter: sevärt att komma till Ronda, kungliga trädgårdarna/palats bl.a.

*Minus: långa bussturen till Gibraltar. För kort tid att se grottorna, och hinna se sig omkring .
Bättre med bussturer på närmare håll.

Jag kan verkligen rekommendera denna resa !!!
Barbro Kårbro om
Underbar Sverigeresa med toppenguide
En mycket trevlig resa en underbar chaufför (Göran H)
Skulle det förändra mycket tidsmässigt och kostnadsmässigt om man förlägger frukost- och lunchbuffén till ngt annat ställe än Gårdstånga (t ex Hurva Gästgiveri)?
Tyckte inte Gårdstånga var särskilt fräscht!
För övrigt en trevlig resa!
Toppenbra hotell precis vid stranden. Trevliga utflykter. Duktig, påläst, trevlig reseledare som dessutom behärskade språket. Bra upplägg med flygtider.
Maggie Hedqvist om KROATIEN, SIBENIK, 8 DAGAR
En helt underbar resa. Toppen hotell, bra utflykter och en STOR eloge till vår underbara reseledare Jimmy!! Om man får välja nåt så hade det varit roligt med en kväll på någon lokal restaurang med traditionell mat och lite uppträdande. Bonus var ju det fantastiska vädret.
Christina Andersson om KROATIEN, SIBENIK, 8 DAGAR
Jättebra reseupplägg m 2 övernattningar ner och 2 hem. 3 av de 4 hotellen var jag supernöjd med! Hotellet i Gollingen/Österrike, på nedresan-obs! (Gasthof fur Goldenen Traube,) lämnade däremot en del i övrigt å önska i fråga om hotellpersonalens bemötande av samtliga oss resenärer... Hemresans hotell i Gollingen var däremot super-super i ALLT! (det hette Gasthaus Hauslwirt)
Kroatienupplägget var jättebra! Dock borde alla rum som bokas flera dagar i följd, vid sol/badresor ha balkong eller ha den möjlighet som tillval. (De som fick sk fransk balkong var inte direkt överförtjusta, med tanke på att dörrarna (som öppnas inåt) inte gick att öppna ens halvvägs eftersom sängen tog emot ena sidan och skrivbordet på andra....Det gick dessvärre inte att flytta någondera möbel pga rummets minmala storlek totalt. Men inredningen var i övrigt jättefräsch och fin. Rummen med balkong var också superfina, samt rymligare.
Återstår att ge en stor eloge till de två helt fantastiska personer som tog hand om oss på ett helt otroligt professionellt sätt i alla läge, oavsett vad det gällde! Reseledare Jessica Bergström och busschaufför Kenneth Bertilsson! Verkliga klippor, kreativa problemlösare samt varma och omtänksamma människor med goda ord och råd till hands i alla lägen, för alla.
Jag är jättenöjd med resan och återkommer gärna som er kund!

Mvh
Mia AM Engdahl
Sandsbro/Växjö
Mia A-M Engdahl om KROATIEN POREC, 12 DAGAR
Under en mycket trevlig resa lotsade Jessica och Kenneth oss till och från Poréc. Kenneth hade vi haft nöjet att träffa på en tidigare resa till Prag och det kändes tryggt även denna gång att ha honom bakom ratten. Jessica var mycket påläst och hade hela tiden något att berätta om det som passerade utanför vår buss i bland spelades det även musik som hade anknytning till trakten utanför . Hon är dessutom en duktig sångerska och underhöll oss med sin skönsång under resans gång, vilket höjde stämningen i bussen. Hon löste även händelser som skedde under resan på ett proffsigt sätt. Hotell, mat och utflykter var bra. Två av de tre guiderna var kunniga och mycket tydliga i sin kommunikation, vilket gav gruppen bra kunskap om det som beskådades. Som helhet en bra upplagd resa med relativt korta etapper och uppehåll varannan timme för bensträckare, toabesök, samt god service med kaffe m.m. av Kenneth och Jessica. Vi kommer säkert att göra fler resor med er efter denna och tidigare resa.
Tack för denna gång!!
Stefan & Marie-Louise Eriksson om KROATIEN POREC, 12 DAGAR
Hej!
Det var första gången som jag gjorde en bussresa med Ramkvilla buss men förhoppningsvis inte den enda.
Jag kom ner till Småland 2007 och har därför inte gjort några bussresor sen jag kom hit.
RESAN till ISLAND var en fantastisk upplevelse.
En sådan underbar reseledare som Berne få man leta efter, så honom ska Ni vara rädda om.
På Island hade Vi en underbar reseledare och en jättebra chaufför (Jens) så jag hoppas Ni framför detta till dom.
Jag tror att alla 24 resenärerna ställer upp på detta som jag präntat ner.
Börje Olzon om ISLAND I FOKUS, 6 DAGAR
Lilla fina Island... så många fina naturupplevelser
vi fått vara med om , varma källor mäktiga vattenfall
Strokkur som var 10 minut spruta sin höga varma kaskad
mot himlen. Gyllene Cirkeln där samlas man varje sommar
för att bestämma Islands lagar.
Många fina hästar o får betar i naturen. Vi hade bra
guider bra chaufför och även tur med vädret. Vi är
jättenöjda
Villy o Ingalill Karlsson om ISLAND I FOKUS, 6 DAGAR
Busschauffören var toppen (Nilsbuss Vimmerby) för att inte tala om guiden Peter Bäärrnhielm! Han hade Gotlands historia i sitt huvud och informerade om allt under resvägen! Resan var toppen!!!
Sune Ekstrand om GOTLAND, 4 DAGAR
Mycket trevlig resa.Mycket duktig chaufför och reseledare. Mycket bra service. Allt fungerade perfekt.
Annika och Kjell-Åke Pettersson om BOHUSLÄN, 3 DAGAR
En trevlig resa. Med en vänlig och serviceinriktad chaufför.
Marie, Christer, Kevin Aschenbrenner om HELSINGÖR SHOPPING, 1 DAG
Tack för en jättetrevlig resa till Lofoten-Hurtigrutten.
Vi kan varmt rekommendera den. Det var mycket att se och Resledare Raja var fantastiskt duktig på att ge oss intressant information.
Vi fick så mycket för resans pris.
Chaufför Göran rattade bussen lugnt och proffsigt.
Vi är HELNÖJDA.
Tack från Inger o Yngve
Inger o Yngve Axelsson om LOFOTEN-HURTIGRUTEN, 7 DAGAR
Ingen kommentar
Anki Götesson om VÄRMLAND, 4 DAGAR
Det är en fantastisk resa i härlig sommar. Mkt bekväma buss med AC. Tryggt körning hela vägen. Ett välutformad program.

Det enda vi skulle önska är flera pauser och lite längre promenader.

För de resande som behöver måltidsinsuliner vore det bra att man info om måltid punkt i god tid, men det kan bli svårt när trafik inte går att förutse alltid.
Vilken resa! Vilka duktiga och roliga lokala guider vid Nobelmuseet, Rottnerosparken med Ekeby och rundturen i Karlstad. Intressant var också att få se och höra om Frödings föräldrahem och Selma Lagerlöfs Mårbacka. Höjdpunkten var Lars Lerins konsthall med hans underbara akvareller. Det sämsta var hotellets mat - vi gick ut och åt gott istället.
Maj-Britt och Gunilla om VÄRMLAND, 4 DAGAR
Bästa resan hittills, vi är Såå nöjda. Vi har fått uppleva och se så mycket. Våran guide Ulf Nilsson är fantastisk inte bara kunnig utan omtänksam , tog väl hand om oss alla. Maten bra , hotellen kanon låg mitt i centrum, vilket var bra med tanke på den fria tiden som vi hade ibland. Vänliga hjälpsamma människor både i Vietnamn o Kambodja. Resan måste upplevas för att få sitt fulla värde. Allt varJÄTTEBRA t o m de långa flygresorna.
Villy o Ingalill Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Det är en av de bästa resor jag varit på En mycket kunnig och trevlig guide. Lagom mycket aktiviteter på dagarna. Alltid god mat och de gånger vi skulle äta på egen han fick vi bra tips. Var på både bättre och lokala restauranger och det var intressant och gott. Vi upplevde skillnaden mellan länderna och mellan stad och landsbygd.Ulf berättade intressant om landets kultur, politik ekonomi mm och en del upplevde vi under resan. En bra disponerad resa med promenader och aktiviteter så vi sov gott på nätterna. Bra hotell. Vi missade den rödhövdade tranan, men såg några arter av stora och vackre fjärilar.
En kanonresa ! mycket tack vare vår fantastiskt kunniga och trevliga reseledare Ulf Nilsson, jag har inget negativt an anföra, bra med liten grupp
Resan till Vietnam-Kambodja var toppen och Ulf som Reseledare var också toppen. Jag skickade tidigare ett mail att jag tyckte resan var toppen
Gunilla Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Spännande resa. Historien är unik. Mikael är både bra guide samt chaufför de gör resan mycket underhållande och man längtar till ny resa
Gosta.jalderot@comhem.se om SVALBARD, 6 DAGAR
Toppen resa. Med en fantastisk guide Jessica Bergström och chauffören Percy karlsson
Vi är väldigt nöjda med allt på resan!Våran reseledare Christine Johansson var suverän med sitt berättande om de olika resmålen. och chauffören Kenneth Bertilsson som så lugnt och säkert rattade bussen!Vi blev verkligen proffsigt bemötta!!
Inga-Lill Bertilsson om HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR
Denna resa kan mycket väl rekommenderas. Man får uppleva och se mycket under dessa dagar. Reseledaren Berne Pettersson och chauffören Ove
Ström tog hand om oss på ett tryggt sätt. Mycket intressant guidning.
Ann-Britt, Kenneth, Ann o Johnny om HOLLAND MED BLOMSTERTÅGET, 6 DAGAR
Trevlig resa o bra hotell, där har vi inte bott tidigare trots många resor med Ramkvilla till denna pärla.
Lite "snöoväder", trodde vi skulle möta våren!, men med Mikael som chaufför/reseledare spelar inte vädret så stor roll, det blir bra ändå!
Tack för en trevlig Påskutflykt!
Britt-Mari o Hasse i Näshult/Åseda
Trevlig resa med bra chaufför och trevlig guide.
Bra hotell (Amaranten)
Vi hade dock velat starta resan 2 timmar tidigare både dit och hem.
Tack Ulf Nilsson o Tack Ramkvillabuss för en mycket fin o upp levelserik resa som vi nyss kommit hem från. Vi är Såå nöjda. Vietnamn - Kambodja måste upplevas.
Villy o Ingalill Karlsson om VIETNAM OCH KAMBODJA, 13 DAGAR
Det var en otrolig fin och trevlig resa och vi hoppas att ni vet, vilken duktig reseledare ni ha med Raija Valtonen. Aldrig innan har vi upplevt så utmärkt bra information. Hon är så påläst, förmedla det på en intressant sätt. Blanda med musiken som passar till temat osv. osv. Om hon skulle bli reseledare för vintermarknaden i Röros så kan vi tänka oss att följa med. Även Mikael var en fantastik bra chaufför, trevlig och duktig och båda arbetar perfekt tillsammans.
Horst och Magdalena Klein om JOKKMOKKS MARKNAD 7 DAGAR
Det är ett säkert kort att välja Ramkvillabuss! Mycket trevlig chaufför, engelsmannen Jerry. Fint hotellrum. Skjutsad och hämtad vid Operan i Malmö. Tiderna hålls med perfektion.
Denna resa kan verkligen rekommenderas. Man får uppleva och se så mycket på dessa dagar. Reseledaren var mycket kunnig och en van chaufför rattade oss genom resas alla dagar. Tänk på att det är mycket att gå så onda fötter, knän osv kan vara/bli ett bekymmer. Toppenresa tycker jag!
En mycket trevlig resa, bra boende, bra biljetter/platser till konserten som var SUPER bra samt en mycket trevlig busschaufför (Percy) som körde oss fram och tillbaka lugnt och tryggt.
Resan var verkligen bra! Allt fungerade perfekt.
Och främst stor eloge till Ulf! Otroligt kunnig och intresserad av att dela med dig av sitt engagemang. Stort tack till honom!
Tack så mycket! Vi hade en jättefin resa inte minst tack vare Ulf!
Vi tackar för dagboken från vår Pekingresa och vill också säga att
Vi är mycket nöjda med resan o våra reseledare. Fantastiskt
Mycket har vi sett o lärt oss som vi nu ska smälta. Har precis
Letat fram filmen ”den siste kejsaren” ska bli intressant att se den igen.
Tackar för födelsedagspresent och hoppas snart kunna använda den.
Skickar också hälsningar till Ulf.
Margaretha o Nils-Eric Sibbeson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Hej!
Vi har nyss kommit hem från en underbar resa till Sorrento.
Vi vill hemskt gärna att ni framför en hälsning och tack till er mycket duktiga guide Christine Johansson, som gjorde
så mycket för att vi skulle ha det bra. Hon var kunnig, omtänksam och trevlig så bättre kunde vi inte ha det.
Nu har vi alltid trivts med Ramkvilla-resor men denna står i topp för bra arrangemang.
Vi tackar Christine och er än en gång.
Ulla och Börje Johansson, Näshult om SORRENTO 8 DAGAR
Helnöjd med denna resa. Bra reseledare i Christine Johansson och de båda guiderna som visade oss Capri och Pompeij.
Det enda att anmärka på : Kunde varit olika restauranger att inta middagen på. Som det var nu så åt vi i hotellets matsal varje kväll. Kändes som att personalen hade bråttom hem, många hade knappt ätit färdigt förrän tallrikar dukades av.
I övrigt toppen med bra väder och resesällskap.
Allt toppenbra, bättre kan nog inget bli.
Tack Jessica och Mikael.
Conny och Marianne om ÖSTERSJÖN RUNT 7 DAGAR
Fantastisk chaufför och reseledare. Utmärkta övernattningshotell.
I Destinationshotellets matsal var ljudnivån väldigt hög. Även stressad personal som dukade av nästan före vi ätit klart . Buffeliknande mat varje kväll . Lite trist.
En väldigt fin resa, bra genomförd med guidad tur, mycket egentid, god mat och trevliga medresenärer. Ett stort tack också till chauffören Tommy Lindh och reseledaren Christer Thuresson.. Rekommenderar denna resa varmt och kul när allt flyter på och bussfikat är också en av höjdpunkterna.
Lena Ekberg om WIEN 7 DAGAR
Leif Brandt om HELSINGFORS 3 DAGAR
Det var en bra resa o en kunnig reseledare Ulf Nilsson
Mycket trevlig och givande resa. Vill ge högsta poäng åt chaufför och guidningen var enormt bra. En resa som vi kommer att rekommendera till fler.
Brita F, Marianne K, Kjell L om NORSKA HÖJDPUNKTER 5 DAGAR
En toppenbra resa med så många upplevelser och intryck på bara tre dagar. Underbar natur och mysiga ställen som t ex Smögen, Kungshamn och Hunnebostrand. Vår jätteduktiga reseledare - Lisbeth - gjorde att resan fick ett extra plus.
Maj-Britt och Gunilla om BOHUSLÄN 3 DAGAR
Vi är väldigt nöjda med chauffören och guiden.
Bra med lite mer info om vad det innebär att vandra. Att det är bra att ha kängor och stavar.
Det kan gärna stå med i infon att det finns en badsjö på gångavstånd.
Jag ringde och frågade om vad man behövde för sorts skor och fick till svar att det räckte med gympaskor. Då borde jag fått info om att det är bra med stavar.
Ringde också och frågade om bad men den jag pratade kunde inte ge någon info om det fanns det,
Agneta & Per Johansson om MÅ-BRA-RESA TILL KIRCHBERG 8 DAGAR
Upplevelserik resa.Mycket kunnig, påläst och serviceinriktad guide. Hon var proffesionell.
Bra att kunna boka platser i förväg. I bussen , i synnerhet som vi gick på sist och det var fasta platser hela resan.
Hotellet och maten i Saarisälke höll inte god standard. Det kändes som att bo på vandrarhem. Allt var stängt på kvällen, det fanns inget att göra eller ngn serveringen om man skulle velat ha en kaffe / öl. Rummen saknande TV?.
Jan och Lena Regnander om NORDKAP BUSS/FLYG 8 DAGAR
Margaretha Furuholm om TYROLEN ST JOHANN, 7 DAGAR
En fantastiskt fin resa. Allt var perfekt. En proffsig chaufför med jämn och fin körning. En kunnig och duktig guide. Vi fick lära oss mycket om Sverige. Växlande information i lagom mängd. God mat och bra hotell. Var rädda om chauffören Ingemar och guiden Eva. Vi är helnöjda. Birgitta o Bertil Nilsson
Birgitta o Bertil Nilsson om NORDKAP BUSS/FLYG 8 DAGAR
Tack för ännu en fantastiskt trevlig resa. Spännande att inte veta vart man ska ta vägen. Denna gång hamnade vi i norra Tyskland, i gamla svenskområden, som vi hade under stormaktstiden. Vi bodde i en badort vid namn Boltenhagen. Hotellet var fint och låg mycket nära stranden. Med denna ort som utgångsläge, gjordes utflykter i närområdet. Bl.a. var vi med om sektprovning, vi åt en fantastisk sparrislunch på en gård ,som själva producerade sparrisen. Dessutom besökte vi ett muséum, som berättade hur folket på landsbygden levde under DDR-tiden, och hur gränsen var övervakad där. Mycket intressant. Vi hann med mycket mer också. Vi rekommenderar verkligen denna resa. Hoppas den kommer igen nästa år. Att det blir så bra, beror på en skicklig och lugn chaufför, Stig Gerling och den fantastiskt engagerade och kunnige guiden, Berne Petersson! Tack!
Monica Fransson och Börje Norum
Monica Fransson och Börje Norum om HEMLIG RESA 5 DAGAR
En fantastisk resa till Sorrento och Rom. Storslagen natur och kulturella upplevelser som blev ännu bättre med kunniga guiders hjälp.Reseledare Christine Johansson ansträngde sig till det yttersta för att få oss alla att må bra.Hon är TOPPEN helt enkelt! En resa och reseledare som varmt rekommenderas.
Lena och Jan-Olof Svensson Linköping om SORRENTO, CAPRI, ROM 8 DAGAR
En jättehärlig resa där man fick se i stort sett allt man tänkt sig i Rom. Allt perfekt ordnat och med den fantastiska reseledaren Christine Johansson blev det pricken över i.
Anneli och Sofie Palmgren om ROM 5 DAGAR
TOPPENGUIDER BÅDE PÅ RESAN OCH PÅ UTFLYKTERNA REKOMMENDERAR GÄRNA DENNA RESA TILL ANDRA. TROR ATT DE FÅR FLERA RESENÄRER ATT VÄLJA RAMKVILLABUSS IGEN PÅ GRUND AV ATT DE VERKLIGEN KAN SIN SAK VÄLDIGT KUNNIGA OCH MYCJKET BRA BEMÖTANDE.
Anonym om ROM 5 DAGAR
Mycket bra upplägg på resan. Reseledare och chaufför var väldigt kunniga och trevliga och tog hand om oss på alla sätt och vis. Hotellet som vi bodde på i Holland var mindre bra. Inga bra toaletter och restaurangen kändes som en skolmatsal.
All heder till våra chaufförer Morten? (minns tyvärr inte deras namn, men den andre var från Stockholm). Fin körning, supertrevliga och mycket bra information.
Ingrid om SHOPPING I BURG
Drömmen om Kina blev sann....
En fantastisk resa , med många upplevelser
Ulf var en toppenguide - med sin svensktalande guide o med en lika bra chaufför gjorde han RESAN FÖR LIVET
Ingalill o Villy Karlsson om UPPLEV PEKING, 8 DAGAR
Mycket trevlig resa med fint hotell, bra busschaufför o fin buss. Bra arrangemang där allting klaffade. Men, ett stort minus för fikapaus på både upp- o nervägen på Motell Filbyter, som både jag o min reskamrat o flera med oss i bussen tyckte var ett väldigt trist ställe med trist inredning, dammiga plastblommor och på det hela taget "sunkigt". Utbudet av fika var mycket dåligt med plastiga kakor. Det var då skillnad med hotellets eko-tänk, som var mycket bra.
En mycket trevlig resa. Ett + för att vi stannade och fikade/åt i Stavsjö istället för Filbyter i Linköping.
Så duktig reseledare Raija Valtonen, utmärkta hotell,
fantastisk busschaufför Erling och lagom kallt väder. Många spännande besök, bla Ice Hotell och Kirunagruvan. Stort tack!