Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa
iStock-1203187628-virus-corona-WEB

Information om Coronaviruset


Vi får många frågor om coronaviruset (covid-19). Vi tar alltid våra resenärers säkerhet på största allvar och följer noga rekommendationer från myndigheter. Här nedan listar vi de vanligaste frågorna just nu.


Kommer resan att bli av?

Vi följer utrikesdepartementet som har till ansvar att bestämma var det är säkert att resa. Om UD avråder från en särskild region dit vi har resor kommer vi att ställa in den planerade resan och återbetala resans kostnad. Vi kontaktar dig om din resa blir inställd. Med anledning av Utrikesdepartementets beslut att avråda från alla utlandsresor fram till och med den 14/4 så ställer vi in alla resor till utlandet under den perioden. Du kommer att bli kontaktad med information om hur återbetalning av inbetalt belopp går till.

Vad kan jag göra som resenär?
Vi rekommenderar alltid att du som resenär inför en resa ser över din hemförsäkring, eventuell reseförsäkring och dess villkor som gäller om en olycka eller sjukdom skulle uppstå. Folkhälsomyndigheten tillhandahåller också flera goda råd för dig som planerar att resa. Bland annat lyfter man god handhygien som en viktig faktor för att minska smittspridning. Att tvätta händerna noga i varmt vatten och tvål innan måltider och att använda handsprit är välbeprövade försiktighetsåtgärder.

Vad händer om förutsättningarna förändras under en pågående resa?
Vi följer noga utvecklingen på alla våra resmål och bevakar beslut från UD och lokala myndigheter. Beroende på omfattning har vi möjlighet att anpassa planerade aktiviteter och resans innehåll om nya rekommendationer uppstår utmed resans rutt.

Vad gäller vid avbokning?
Du är skyddad av paketreselagen när du bokar en resa hos oss. Det innebär att vi följer myndigheters beslut och agerar därefter. Om vi ställer in en resa kommer vi kontakta dig och återbetala din resa. I övriga fall gäller ordinarie avbokningsregler som återfinns under våra Allmänna resevillkor för paketresor.

 

Om du har ytterligare frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta oss!

Senast uppdaterad: 2020-03-18