Om oss
Boka buss

Om oss

Den driftige smålänningen Nils Fransson och hans nystartade bussbolag hälsades av konkurrenten i Vimmerby med orden ”Du ska vara välkommen men inte bli långvarig”. Efter tio år köpte Nils upp sin konkurrent. Den här anekdoten skildrar tydligt hur verksamheten utvecklats sedan Nilsbuss grundades 1957 och med vilken framåtanda dess ägare styrt detsamma.

Nilsbuss med huvudsäte i Vimmerby bedriver buss- och reseverksamhet och har gjort sedan starten. Företaget etablerades i Vimmerby men finns nu på en mängd olika orter i Småland och Östergötland, bl.a. i Växjö, Nybro, Alstermo, Kisa, Vetlanda, Ramkvilla och Emmaboda med flera.

Nilsbuss har idag sex huvudsakliga affärsområden: Linjetrafik, skolskjutstrafik, service- och närtrafik, sjuktransporter, beställnings- och chartertrafik samt godstransporter och expressbud.

I dagsläget förfogar vi över totalt ca 150 fordon och har ca 300 anställda. Resebyråer bedrivs i egen regi i Vimmerby, Nybro och Växjö, där även egna verkstäder finns.

Vi håller högsta kvalitet på våra tjänster genom serviceinriktad och professionell personal samt med välskötta och säkra bussar. Verksamheten bedrivs på ett effektivt och konkurrenskraftigt sätt samtidigt som ställda kvalitets- och miljökrav uppfylls.

Vårt mål är att alltid lämna nöjda kunder och att infria de förväntningar som kan ställas på oss.

I koncernen ingår även: Ramkvillabuss, KB-Resor, Buss-Bengt och HD-Buss.​

Miljösmart resande AAA Sveriges Bussföretag Swedac Cert
Copyright Nilsbuss AB © 2024