Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

BOHUSLÄN, 3 DAGAR


 

Vår resa till Bohuslän innehåller de berömda och klassiska orterna. Vi åker utmed vackra kustvägar till bland annat Fjällbacka, Smögen, Skärhamn och vi bor på fina Bohusgården i Uddevalla. Välkommen med på vår härliga sommarresa!


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Uddevalla

I Mullsjö gör vi kaffepaus och i Uddevalla äter vi lunch på den anrika badorten Gustavsberg. Därefter åker vi ut mot kusten och Lysekil. Här besöker vi Havsakvariet Havets Hus. Du får också egen tid med möjlighet att promenera genom Havsbadsparken innan vi åker tillbaka till Uddevalla och checkar in på Hotell Bohusgården. 45 mil.

 

DAG 2 Utflyktsdag

Vi åker ut till Smögen för ett längre besök med möjlighet att flanera på den berömda bryggan, handla i bodarna och besöka fiskhallarna. I Hunnebostrand har man brutit och lastat sten som exporterats ut i världen, här gör vi ett stopp och besöker Skulpturutställningen Udden. I Fjällbacka äter vi lunch på restaurang Bryggan, njuter av mat och havsmiljön som är så nära inpå. Efter besöket i det mysiga fiskeläget återvänder vi till Uddevalla. Under eftermiddagen finns tid att besöka Bohusläns museum eller ta en promenad utmed den vackra strandpromenaden. 16 mil.

 

DAG 3 Uddevalla - Hemorten

Från Uddevalla reser vi vidare i ”Evert Taubes fotspår”. Vi stannar till hos Handelsman Flink på Flatön och får bland annat se Taubestenen i vattnet och berget där han satt och blickade ut över Malö strömmar. Vi fortsätter vidare med färja till Orust och Tjörn. Vi besöker sillkonservernas ö Klädesholmen som redan på femtonhundratalet var ett välkänt fiskeläge. På Vatten Restaurang & Kafé, i samma hus som Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn blir vi serverade lunch. Via de berömda Tjörnbroarna återvänder vi till fastlandet och med paus utmed vägen är vi tillbaka i Småland igen.


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2021-06-29 8+ 3.995 kr Boka
2021-07-12 8+ 3.995 kr Boka
2021-08-03 8+ 3.995 kr Boka

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Lunch alla tre dagarna
  • Entré till Havets Hus
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

Övrigt

Enkelrumstillägg 450:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i buss 100:-

 

Inträde till SPA avdelningen betalas på plats.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Bohusgården Hotell & Konferens

UDDEVALLA, Sverige

Nordens väg 6, 451 44 Uddevalla
0522-364 20
www.bohusgarden.se

Våningar: 7 Rum: 133 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, hårfön, telefon, TV, radio, strykjärn.
På hotellet finns restaurang, bastu, pool, bar.