Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

GOTLAND, 4 DAGAR


 

 

Välkomna med till vår svenska solskensö som får oss att tänka på sydligare länder! Gotland är ett  favoritresmål med sin säregna natur och den medeltida atmosfären. Vi bor intill Visbys välbevarade ringmur från 1200-talet. Hotellet är vackert beläget i Palissadparken, ett stenkast från Visbys mysiga gränder och det rika utbudet av restauranger och shoppingmöjligheter. Flera besök under våra utflykter väntar; till exempel Bergmancentret, Lummelundagrottorna och förstås Fårös fantastiska raukar!

 


 

Visa program

Dag 1 Hemorten – Visby

Vi åker direkt till Oskarshamn varifrån Gotlandsbåten avgår. Ombord har vi tillgång till vilstol i aktersalong och det finns restaurang och cafeteria. Efter ca tre timmar angör vi Visby där vår gotlandsguide möter oss. Innan vi checkar in på Best Western Solhem Hotel Visby kommer vår guide att ta oss med på en rundtur i staden. Gemensam middag på hotellet. Från Småland 15 mil

 

Dag 2 Utflyktsdag – Fårö

Efter ett stopp vid Hångers källa når vi snart fram till Fårösund och tar färjan över till Fårö. Här på ön finns fantastiska raukar, klapperstensfält och ett fascinerande småskaligt och tidlöst landskap. Under dagen kommer vi att besöka Gotlands största raukfält, Digerhuvud och de största raukarna vid Langhammars. Fårö förknippas starkt med Ingemar Bergman, vi kommer att besöka hans grav samt Bergmancentret. Ett av hans livsverk var husen på Fårö, han såg dem som en förlängning och en utvidgning av sitt eget konstärliga verk. Tillbaka mot Visby åker vi över de nordöstra delarna via Slite som är känt för sin cementindustri. Kvällen i Visby blir på egen hand. 20 mil.

 

Dag 3 Utflyktsdag – Sudret

Turen går till södra Gotland. Vi besöker skeppssättningen i Gnisvärd och åker längs Ekstakusten där vi bjuds på en fantastisk utsikt över Karlsöarna.  I Öja kyrka beundrar vi det vackra triumfkrucifixet. Sista biten fram till ”Hoburgsgubben” följer vi Kettelviksvägen och stannar till vid ett av de gamla sandstensbrotten där man förr gjorde slipstenar för hand. Efter stoppet vid Hoburgen fortsätter vi till Vamlingbo. I Prästgården, ett vackert gotlandshus i kalksten, finns fågelmålaren Lars Jonssons museum med originalverk. På naturum Gotland finner du en spännande utställning om öns unika natur. Här kan du bland annat se Gotland födas ur havet, testa en fågeljukebox och spela på en vårtbitarorgel. På Vamlingbo Trädgårdar finns en intressant trädgårdsanläggning som hör till en gotländsk prästgård. Vi återvänder till Visby där vi ägnar sista kvällen efter eget tycke och smak. 23 mil

 

Dag 4 Utflyktsdag /Hemfärd – Lummelundagrottorna

Idag beger vi oss ut på den gotländska landsbygden och dagens huvudmål är Lummelundagrottan. På vägen dit stannar vi för att se på Bro offerkyrka, en av de mest sevärda kyrkorna på Gotland. Därefter åker vi till grottan, en underjordisk sagovärld med egendomliga droppstensformationer inbäddat i vacker natur och grönska. Vi återvänder till Visby och båten till Oskarshamn. 19 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-18 8+ 5.190 kr Boka
2020-08-25 8+ 5.190 kr Boka

 

Allt det här ingår i priset

  • Buss- och båtresa
  • 3 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1
  • Utflykter enligt programmet
  • Bergmanscentret
  • Lummelundagrottorna
  • Reseledare på Gotland

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 250:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Rabatt för pensionärer fyllda 65 år 110:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Best Western Solhem Hotel

VISBY, Sverige

Solhemsgatan 3, 621 58 Visby
Telefon: 0498-25 90 00
www.solhemhotel.se

Antal våningar: 3 Antal rum: 94 Antal hissar: 2 (ej hiss till alla våningar)
Dusch/wc, hårtork, telefon, TV. Strykjärn kan lånas.

Kommentarer

Vi är så nöjda med resan till Gotland. Chaufför Leif Skoglund rattade bussen på ett tryggt och lugnt sätt. I Visby mötte guide Peter Bäärrnhielm som har en enorm kunskap och historia att dela med sig. Tack till er båda för vänligt bemötande!
Vi är så nöjda med resan till Gotland. Chaufför Leif Skoglund rattade bussen på ett tryggt och lugnt sätt. I Visby mötte guide Peter Bäärrnhielm som har en enorm kunskap och historia att dela med sig
Helen Bolin o Torsten Karlsson
Busschauffören var toppen (Nilsbuss Vimmerby) för att inte tala om guiden Peter Bäärrnhielm! Han hade Gotlands historia i sitt huvud och informerade om allt under resvägen! Resan var toppen!!!
Busschauffören var toppen (Nilsbuss Vimmerby) för att inte tala om guiden Peter Bäärrnhielm! Han hade Gotlands historia i sitt huvud och informerade om allt under resvägen! Resan var toppen!!!
Sune Ekstrand