Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

SOMMARWEEKEND VID HJÄLMAREN, 3 DAGAR


   

 

Följ med på en sommarweekend i Örebro med två nätter på centrala Scandic Grand Örebro. Vår resa tar oss med först till utställningen om Estrid Ericson i Hjo, den spektakulära konstutställningen Konst på Hög och lunchkryssning på Hjälmaren. Sista dagen njuter vi på Godset Julita Gård i Sörmland. Ett trevligt blandat program väntar!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Örebro

Efter förmiddagskaffet kör vi norrut utmed västra sidan av Vättern. I Hjo gör vi ett uppehåll för att besöka utställningen om Estrid Ericson och Firma Svenskt Tenn. En generös utställning med föremål från Estrids långa karriär. Efter lunch fortsätter resan mot Kumla. Den besynnerliga Kvarntorpshögen skapades av aska, när olja utvanns ur skiffer 1940 – 1966. På toppen finns idag skulpturparken Konst på Hög. Vi går en promenad med guide som lotsar oss bland ett 30-tal konstverk. Till Örebro är det en kort sträcka och väl framme får vi incheckning på Scandic Grand Hotel. Ett centralt boende och senare träffas vi i restaurangen för middag.

 

DAG 2 Örebro

I Örebro gör vi en stadsrundtur som inkluderar ett besök i Wadköping, den historiska samlingen trähus som uppkallats efter Hjalmar Bergmans fiktiva stad. Under lunchkryssning med M/S Lagerbjelke färdas vid på Svartån och på västra Hjälmaren. Vår kapten berättar om Örebros sluss, stadsparken och de pampiga villorna vi passerar. Sen eftermiddag och kväll på egen hand.

 

DAG 3 Örebro - Hemorten

En av resans höjdpunkter blir ett besök på Julita gård, vackert beläget i Sörmland. Här upplever vi godsmiljön från förra sekelsskiftet och här finns ca 300 byggnader samt allt från barockträdgårdar till fruktodlingar. Vi går en guidad visning och avslutar besöket med lunch på Julita Värdshus. Sista etappen på resan fortsätter och vi gör paus utmed vägen innan vi når våra hemorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-28 8+ 3.990 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Buss- och båtresor
 • 2 övernattningar med frukost
 • Förmiddagskaffe dag 1
 • Lunch dag 1, 2 och 3
 • Middag dag 1
 • Entré och guide Estrid Ericson utställning
 • Konst på Hög med guide
 • Kryssning med M/S Lagerbjelke Arboga Rederi
 • Lokalguide i Örebro & Wadköping
 • Entré och visning på Julita Gård.
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg  :-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Scandic Grand Hotel

ÖREBRO, Sverige

Fabriksgatan 23, 700 08  Örebro
019-767 43 00
www.scandic-hotels.com

Våningar: 6 Rum: 221 Hiss finns
Dusch/wc, telefon, TV, hårfön. Hotellet, som ligger centralt, har restaurang, bar, relaxavd med pool och bastu.