Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

GAMMELJUL I NORA & WADKÖPING, 2 DAGAR


   

 

Följ med och upplev stämningsfull julmarknad i den pittoreska staden Nora! På gator och torg, som påminner om stad förr i tiden är julmarknaden utspridd. I centrala Örebro hittar vi Wadköping – en levande stadsdel där dåtid möter nutid. Även här kommer vi att delta i stadens julmarknad.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Nora

Med kaffestopp utmed vägen är vi framme i Nora vid lunchtid. Vi har nu eftermiddagen på oss att njuta av den julstämning som finns i den vackra och välbevarade staden, det är som att kliva in i ett museum. Här finns en viktig del av svensk historia samlad, småstadsidyllen, bergsmansbyn och välbehållen trästad. Nora är medlem av Tre trästäder tillsammans med Eksjö och Hjo. Det ges program med olika inslag till expempel Noras Lucia, julkonsert i Kyrkan, besök i museum och du kan åka häst och vagn. Charmen runt gammaldags julmarknad gör sig påmind på alla sätt. Vi lämnar Nora sen eftermiddag och fortsätter till Örebro där vi tar in på First Hotel Örebro och där vi äter en gemensam middag under kvällen.

 

DAG 2 Örebro – Hemorten

Idag fortsätter vi till Wadköping som med sina trähus skildrar Örebros äldre bebyggelse. Det är som en liten stad med invånare, butiker, café, bageri, hantverkstäder och mycket annat. Den här gången deltar vi i deras stämningsfulla julmarknad. Efteråt fortsätter vi hemresan och stannar för lunch innan vi når hemorten igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-12-05 8+ 2.100 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 1 övernattning med frukost
  • Middag dag 1
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 310:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Platsbiljetter på bussen 100:-/person

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
First Hotel Örebro

ÖREBRO, Sverige

Storgatan 24, 703 61 Örebro
019-611 73 00
www.firsthotels.se

Våningar: 4 Rum: 71
Hotellet ligger centralt i ett lugnt läge och erbjuder dryck och enklare maträtter i sin lobbybar.