Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

LARS LERIN & JULMARKNAD PÅ ALSTERS HERRGÅRD, 2 DAGAR


 

 

Följ med och se Sandgrund, Lars Lerins konsthall i Karlstad. Här har den kände svenske konstnären och författaren utställningar och gästutställningar året om.  Lördag eftermiddag är vi på Sandgrund med guidad visning och söndag förmiddag besöker vi Julmarknaden på Alsters Herrgård.  Boende på centralt belägna Clarion Collection Hotel Plaza.

 


 

Visa program

DAG  1 Hemorten – Karlstad

Vi lämnar hemorten för att åka till Karlstad dit vi kommer under eftermiddagen. Vårt första besök blir på Sandgrund; en permanent konsthall som tidigare varit en populär restaurang. Efter en brand 1959 återuppbyggdes restaurangen på rekordtid med modernistisk arkitektur, med stora panoramafönster mot Klarälven. På 70-talet förvandlades lokalen till ett danspalats med publik från stora delar av Sverige och Norge. Idag är det ett besöksmål som har blivit otroligt populärt, inte minst efter flera TV-serier.  I lokalen finns det också ett café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort som endast finns på Sandgrund. Vi får en guidad visning i konsthallen med Lars Lerins permanenta utställning och där det även finns utrymme till olika gästutställningar. Efteråt checkar vi in på centralt belägna Clarion Collection Hotel Plaza där vi också äter gemensam middag på kvällen.

 

DAG  2 Karlstad – Hemorten

Efter frukost tar vi bussen den korta vägen till Alsters herrgård, Gustav Frödings föräldrahem.  Helgen vid första advent arrangeras den traditionella julmarknaden med enbart värmländska produkter av hög kvalitet. Ungefär 70 utvalda utställare är på plats i parken och på området framför den vackra herrgården.  Här presenteras närproducerad mat samt den slöjd- och hantverksskicklighet som finns i Värmland. Demonstrationer av olika slags - framförallt äldre - slöjd- och hantverkstekniker visas. Här bjuds också evenemang för både stora och små såsom ponnyridning, prova-på-smide och körsång. Efteråt åker vi hemåt och stannar för matpaus utmed hemvägen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-11-28 8+ 2.240 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Övernattning med frukost
  • Middag dag 1
  • Inträde och visning på Sandgrund
  • Inträde till Alsters herrgårds julmarknad
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 310:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
Clarion Hotel Plaza

KARLSTAD, Sverige

Västra Torggtan 2 652 25 KARLSTAD
054 - 100200  
www.clarionplaza.se

Våningar: 5 Rum: 131 Hiss finns.