Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

PÄRLOR I MÄLAROMRÅDET, 3 DAGAR


   

 

På denna resa genom Västmanland, Uppland samt ute vid Stockholms skärgård får vi uppleva flera trevliga möten. Vad sägs om Skultuna Messingsbruk – Enköpings parker - Uppsala och Sigtuna och fantastiska Artipelagen. Följ med oss och se några av Mälarområdets vackraste pärlor.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Uppsala

Med stopp för kaffe fortsätter vi till Skultuna Messingsbruk som återigen är i ropet med sina vackra produkter. Bruket ligger sedan över fyra sekler på samma ställe i en förtrollande dalgång längs Svartån i Västmanland. Här erbjuds också fabrikspriser på stora mängder av kända leverantörer. Efter lunch fortsätter vi till ”parkernas stad”. Enköping har anor redan från 1200-talet och är en av de mest kända parkstäderna i både Sverige och internationellt. Det var på 80-talet som stadsträdgårdsmästaren Stefan Mattson tog det första steget. Det fanns ju inga träd. ”Alléerna utgjordes av lyktstolpar” har Stefan skämtsamt berättat. Lokalguide tar oss med på en trevlig rundtur. Totalt finns det här 24 olika parker, grönområden och planteringar. Efteråt åker vi sista biten mot Uppsala och tar in på centralt belägna Scandic Uplandia. Kvällens middag blir på egen hand. Från Småland 43 mil.

 

DAG 2 Uppsala – Sigtuna - Stockholm

Uppsala har sedan år 1164 varit ett kyrkligt centrum i Sverige och ärkebiskopssäte inom Svenska kyrkan. Domkyrkan är Nordens största kyrka och dominerar statsbilden och universitet är det äldsta sätet för högre utbildning i hela Skandinavien. Vi gör en kort rundtur innan vi åker vidare till Linnés Hammarby. Familjen Linnés sommarbostad är en av Sveriges mest stilriktigt bevarade 1700-talsgårdar och där går vi runt på egen hand och njuter av den vackra trädgården. Efteråt kör vi till Sigtuna och gör ett besök i den 1000-åriga gamla staden som grundades år 970 som Sveriges första stad. Att gå storgatan framåt bland de väl bevarade låga trähusen är en härlig upplevelse, det känns som det vore en saga. Efteråt tar vi plats i bussen och fortsätter mot Stockholm där vi tar in på Hotel Kung Carl på Birger Jarlsgatan. Ett personligt hotell med rum som är unika i sin stil och inredning. Under åren har det bland annat köpts in klockor, speglar och andra antika föremål som pryder hotellet och ger det en alldeles speciell touch! Vi äter gemensam middag på hotellet. 8 mil.

 

DAG 3 Stockholm – Artipelagen - Hemorten

Någon timma på egen hand innan det sista besöket på resan. Vi åker till Artipelagen i Gustavsberg, en privatägd svensk konsthall som är belägen makalöst vackert i skärgården. Avsikten var att skapa ett utflyktsmål med konstutställningar, inspirerande aktiviteter och god mat. Det var Björn Jakobsson – som också är grundaren till företaget BabyBjörn - som år 2000 fick idén. Han hade själv ett stort naturintresse och i kombination med hustrun Lillemors bakgrund inom konst och design var det upphovet till idén som förverkligades. Artipelagen är en totalupplevelse av utställningar, naturen och restaurangen som dessutom är känd för både god mat och den vackra havsutsikten. Vi åker sedan de sista milen mot hemorten med paus utmed vägen. 35 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • 2 övernattningar med frukost
 • Lunch dag 1
 • Middag dag 1
 • Besök på Skultuna Messingsbruk
 • Guidad rundtur i Enköpings parker
 • Besök i Uppsala Domkyrka
 • Entré till Linnés Hammarby
 • Guidad promenad i Sigtuna
 • Entré till Artipelagen
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 350:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Scandic Uplandia Uppsala

UPPSALA, Sverige

Dragarbrunnsgatan 32, 753 20 UPPSALA
018-4952600 /uplandia
www.scandichotels.se/uplandia

Våningar: 3-6 Rum: 133 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV, internet, hårfön.
På hotellet finns relax, bastu, pool, restaurang och bar.