Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

VÄRMLAND, 4 DAGAR


 

Upplev Värmland! Rottnerosparken och Mårbackas park så vackra, fridfulla och fyllda av blommor, fruktträd och planteringar.  Lägg därtill utsikten utmed Fryken, vackert som en dag. Fler intressanta besök väntar. Vad sägs om Nobelmuseet, Lars Lerins konsthall och alla bilar i Mercedesladan. Det är som bäddat för härliga och trevliga dagar. Välkomna med till ”Ack Värmeland du sköna”!


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Karlstad

Vi åker mot Karlskoga och gör stopp för kaffe. Väl framme äter vi först lunch innan vårt besök på Nobelmuseet. Alfred Nobel är en av Sveriges mest kända personer utomlands tack vare Nobelpriset. I Björkborns Herrgård, som var Nobels bostad i Sverige, finns flera av hans möbler, hans stora boksamling och andra tillhörigheter kvar som berättar om den stora uppfinnarens liv. Efteråt fortsätter vi till Karlstad, som är både residensstad och stiftsstad och även känd för att flera skalder har verkat här. Vi checkar in på det centralt belägna Hotell Scandic Winn och här serveras också middag alla tre kvällarna.33 mil.

 

DAG 2 Utflyktsdag

Tillsammans med lokalguide gör vi under förmiddagen en intressant stadsrundtur i Karlstad. Nästa besök som väntar är visning på Alsters Herrgård, Gustav Frödings föräldrahem. Fröding var en välkänd profil i Karlstad. Han var omtyckt för sina humoristiska och kritiska dikter och jämförs ofta med Bellman. Vi avrundar med besök och guidad visning på Sandgrund, konsthallen där världsberömde konstnären och författaren Lars Lerin har sin permanenta utställning.  Ett populärt besöksmål som också har ett café och i receptionen kan man handla böcker, affischer och vykort. 2 mil.

 

DAG 3 Utflyktsdag

Vi kör utmed sjön Fryken mot Sunne. Först stannar vi vid Rottneros, sagans Ekeby där vår guide berättar om skulpturerna och växterna i den kända parken. I Sunne, på Broby Gästgivaregård äter vi lunch. Vi fortsätter till Selma Lagerlöfs Mårbacka där ett trevligt besök väntar.  Här har tiden stått stilla och vi finner nobelpristagerskans hem så som det såg ut då hon levde här. Förutom den vackra parken så finns det också en liten butik och även ett café som lockar med goda bakverk. Vi återvänder till Karlstad och vårt hotell. 15 mil.

 

DAG 4 Karlstad – Hemorten

Vi stannar till i sommaridyllen Sjötorp, vid Göta kanal. Under högsäsong får orten besök av tusentals turister som vill se kanalen och slussarna. Vi fortsätter till Lyrestad också beläget utmed kanalen och besöker unika Mercedesladan! En gedigen samling av Mercedesbilar med årsmodeller från 1950 till 2012. Efteråt åker vi till Trästaden Hjo för att äta lunch. Vi gör ett stopp i centrum innan vi fortsätter de sista milen hem. 35 mil.


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2021-07-06 8+ 5.850 kr Boka
2021-08-24 8+ 5.850 kr Boka

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • 3 övernattningar med frukost
 • Lunch dag 1, 3 o 4
 • Middag dag 1, 2 och 3
 • Lokalguide i Karlstad
 • Entré och guide på Nobelmuseet
 • Entré och visning av Alsters Herrgård
 • Entré och visning på Rottneros Park
 • Entré och visning på Mårbacka Entré
 • Visning på Sandgrund, Lars Lerins konsthall
 • Besök på Mercedesladan
 • Reseledare

Övrigt

Enkelrumstillägg 1.100:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Scandic Hotel Winn

KARLSTAD, Sverige

Norra Strandgatan 9-11, 652 24 Karlstad
054-776 47 00  
www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Karlstad/Hotels/Scandic-Winn

Våningar: 5  Rum: 199  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och strykjärn.