Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

HÖGA KUSTEN MED BIRKA, 3 DAGAR


 

 

Världsarvet Höga Kusten med Birka Cruises 3 dagar

- Med strandhugg i Härnösand

Följ med på en alldeles unik kryssning från Stockholm längs Höga Kusten, vi kryssar inomskärs i dess vackra skärgård. Upplev den vackra Norrlandskusten på ett helt nytt sätt! Sedan 2000 är Höga Kusten klassat som världsarv av UNESCO med en unik skärgårdsmiljö och världens högsta marina kustlinje.

Landskapet präglas av landhöjningen som har varit kraftigare här än i övriga Skandinavien och som blir åtta millimeter högre för varje år. 20 000 år har format Höga Kustens dramatiska landskap med djupa vika, branta berg och skogar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Mot Höga Kusten

Vi stannar och rastar på vår väg mot Stockholm. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stadsgårdskajen 17.00. Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuds vi på  en härlig stämning på soldäck. Under kvällen äter vi en god trerätters välkomstmiddag, under ”captains cocktail” passar vår kapten på att presentera sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Lite senare ljuder det av sköna toner i pianobaren, proffsiga nöjesvärdar bjuder på underhållning och kanske är du sugen på en svängom när dansbandet spelar upp till dans.

 

DAG 2 Härnösand

När det är dags att vakna så är vi framme i Härnösand som är Höga Kustens sydligaste kuststad. Vi njuter av den stora frukostbuffén som står uppdukad, därefter har vi hela dagen framför oss i denna vackra stad.

Fartyget ligger ett stenkast från centrum, så det är lätt att på egen hand besöka den charmiga staden med sina välbevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vår reseledare gör även en liten stadsvandring för dig som är intresserad av att höra lite mer om staden, denna rundvandring ingår i priset.

Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av Birks guidade utflykter. De presenteras på vår hemsida!

Vid 16.00 är det dags att börja återfärden. Ombord väntar en härlig trerättersmiddag. I fyra timmar seglar vi sakta inomskärs från Härnösand genom Sannasundet till Höga Kustenbron, via surströmmingens paradisö Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde.

 

DAG 3 Kryssning – Hemorten

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteter ombord, passa på att shoppa till taxfreepriser eller koppla av på soldäck. I restaurangen väntar oss en god brunch. Varför inte unna dig en härlig behandling som finns i den fina spa-anläggningen på däck 10. Koppla av en stund i utomhusjacuzzin på samma däck, härifrån har du en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen 14.00, här väntar vår buss för vidare hemfärd. Vi stannar och rastar längs vägen. Hemkomst på kvällen. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-17 8+ 2.895 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • 2 nätter, del i 4-bädds Cabin Standard insideshytt
  • 1 frukostbuffé
  • 3-rätters middag dag 1 o 2 exkl. dryck
  • Brunch dag 3
  • Stadsvandring i Härnösand
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Reseledare

 

Övrigt

Lägg en ruta med vad det kostar att bo 4,3,2 resp 1 person i de olika hyttkategorierna
Cabin standard och Seaview Komfort
Tillägg för ev. extra utflykter i Härnösand
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se

 

Utflykter

STADSVANDRING OCH UTSIKT FRÅN VÅRDKASBERGET

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav.
525:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

NY! VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN OCH NORRFÄLLSVIKEN

Upplev ett världsrekord på nära håll! Höga Kusten och dess landhöjning är världsunikt och har skapat en alldeles egen skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vägen till Norrfällsviken passerar vi fiskelägen och byar längs med slingrande vägar och väl framme frossar vi i en skärgårdsbuffé med hela 50 olika fiskinläggningar!
745:-/person inkl. lunch. Ca 4,5 tim.

 

NY! BILAR OCH BRYGGHUS

Välkommen till Sveriges största bilmuseum, ett verkligt mecka för bilentusiaster och historieintresserade. På Härnösands Bilmuseum hittar du allt från utställningspärlor med massor av krom och lyx till våra vanligaste folkhemsbilar och de bilar du glömt att du minns! Utflykten går att boka på avgång 17/8.
525:-/person inkl. lunch. Ca 2,5 tim.

 

HISTORIEKRYSSNING I HÖGA KUSTEN OCH ÅDALEN

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven.
900:-/person inkl. lunch och Högakusten-antologi. 3 tim.

 

KULTURSKATTEN MANNAMINNE OCH LOKAL LUNCH

Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Här besöker vi kända museibyn Mannaminne, Bönhamns fiskeläger och äter lunch med lokala smaker på White Guide-restaurangen Gårdsbutiken.
695:-/person inkl. lunch. 5,5 tim.

 

HÖGAKUSTENBRON OCH LOKALA SMAKER

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö.
730:-/person inkl. lunch och fika. 4 tim.

 

HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Ta del av den spännande historien om Hemsö Fästning, militära strategier och milsvid utsikt.
745:-/person inkl. lunch. 3,5 tim.

 

VÄRLDENS NORDLIGASTE WHISKYDESTILLERI

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931.
995:-/person inkl. lunch och whiskyprovning. 5 tim.

 

HERNÖ GIN OCH VÄSTANÅFALLET

Doft av enbär och magisk natur. Vi börjar utflykten hos Hernö Gin, Sveriges första, världens nordligaste och även ett av världens mest prisbelönta gindestillerier. Känn doften av enbär, provsmaka olika sorters gin och lär känna hantverksdestilleriet. Efteråt besöker vi det brusande Västanåfallet och äter lunch tillsammans.
625:-/person inkl. ginprovning och lunch. Ca 4 tim.

 

NY! VANDRINGSTUR PÅ HEMSÖN

Guidad vandringtur på Hemsöns stigar, stenhällar och grusvägar med naturens spår av istiden och landhöjningen. Vi äter lunch med häpnadsväckande utsikt som sällskap på öns enda restaurang på Storåberget. Vid fint väder kanske vi ser Vänta Litets grund i horisonten.
865:-/person inkl. lunch. Ca 4 tim.