Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

OSLO - KÖPENHAMN, 3 DAGAR


   

 

Följ med på en avkopplande kryssning där vi får uppleva två nordiska huvudstäder på en och samma resa!

Oslo, en unik blandning av modern storstad och stora sköna naturområden. Detta är också Skandinaviens äldsta huvudstad som grundades 1048 av Harald Hårdråde.   Upplev den danska gemytligheten i Köpenhamn. Här känner du dig lätt hemma även om du besöker staden för första gången. Den fascinerar med sin spännande, moderna arkitektur. Att döma av antalet stjärnor som Michelinguiden har tilldelat stadens restauranger är Köpenhamn också Nordens gastronomiska huvudstad. Efteråt vet du vad ordet dejlig innebär för dig.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Oslo

Resan går genom Västergötland och Bohuslän mot Norge. Vi stannar på lämpligt ställe för lunchpaus. Till Oslo kommer vi på eftermiddagen och åker då på en stadsrundtur. Därefter checkar vi in på Comfort Hotel Karl Johan. Hotellet ligger centralt på huvudgatan med samma namn.

På kvällen äter vi en gemensam middag på en trevlig restaurang i närheten. Småland-Oslo ca 50 mil

 

DAG 2 Oslo - Köpenhamn

På morgonen väntar hotellets goda frukostbuffé på oss. Därefter egen tid att upptäcka Oslo! Norges härliga huvudstad bjuder på kultur, nöjen och vacker natur. En modern storstad viket märks i restaurangutbud, i arkitekturen på shoppinggatan och i nya stadsdelar som Tjuvholmen, där det fina konstmuseet Astrup Fearnley ligger. Oslofjorden går rakt in i staden och ger en skönhetsupplevelse av stora mått. På eftermiddagen samlas vi igen för att gemensamt åka till hamnen och gå ombord på DFDS Seaways kryssningsfartyg mot Köpenhamn. Vi installerar oss i bekväma 2-bädds insideshytter med golvstående sängar. Passa på och njut på soldäck av utseglingen i den vackra Oslofjorden. Gemensam buffémiddag ombord.

Ta en paus och njut av livet ombord! Koppla av en stund i relaxavdelningen med pool och jacuzzi. Ta en fika med gott kaffe i caféet, lyssna på skön livemusik och dansa hela natten. Kudden och hytten är inte långt borta när du känner dig nöjd med dagen.

 

DAG 3 Köpenhamn - Hemorten

Starta dagen med utsikt över Öresund och njut av en läcker frukostbuffé. Vi lägger till i Köpenhamn strax innan 10.00 på förmiddagen. I denna härliga stad med kontinental känsla finns förstås mycket att se och göra. Vi åker på en stadsrundtur och får bekanta oss närmare med Köpenhamn som trots sin storlek har kvar den härliga småstadskänslan. Tid finns även att på egen hand strosa runt, äta lunch, shoppa och uppleva Köpenhamns välkända puls. Sen eftermiddag åker vi hemåt igen via Öresundsbron. Fikapaus blir det innan vi framåt kvällen når våra hemorter igen. Köpenhamn-Småland ca 25 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-09-06 8+ 3.390 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • Bro-och vägavgifter
  • 1 övernattning på hotell i Oslo
  • 2 x Frukostbuffé
  • Tvårätters middag på restaurang dag 1
  • Middagsbuffé inkl 1 glas öl/vin dag 2
  • Del i insides 2-bäddshytt
  • Rundtur i Oslo
  • Rundtur i Köpenhamn
  • Reseledarservice

 

Övrigt

Minimiålder utan målsman: 18 år

Medtag pass/fotolegitimation

Tillägg för enkelrum/enkelhytt insides: 680-
Tillägg för enkelrum/enkelhytt utsides 950:-
Tillägg 2-bädds utsideshytt: 200:-
Tillägg avbeställningsskydd: 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2
Comfort Hotel Karl Johan

OSLO, Norge

Karl Johans gate 12, 0152 Oslo, Norge
+47 23 01 03 50
www.nordicchoicehotels.no/comfort/comfort-hotel-karl-johan/


I mars 2016 öppnade Comfort Hotel Karl Johan, mitt på Oslos huvudgata med samma namn. Ett hotell med bra pris, snygg design med bar och restaurang i världsklass.

Hotellet består av fyra olika byggnader som sitter ihop, 181 unika rum där inget rum är det andra likt. När du bor på Comfort Hotel Karl Johan har du stadslivet utanför dörren, bokstavligen, men ändå är det lugnt och tyst på rummen.

Rum med dusch/wc, hårfön, skrivbord, platt-tv och telefon.
På hotellet finns gratis gym, alltid öppet. Hela hotellet har gratis Wi-Fi, 24-timmars reception & hiss.