Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

RIGA-BALTIKUMS PARIS, 3 DAGAR


 

 

Låt Riga överraska dig! En charmig och pittoresk stad som osar romantik. Med en landsbygd fylld av vackra slott, herrgårdar och palats. Lettlands huvudstad lockar fler och fler besökare från Europa. Välvårdad och vacker med Gamla stan som världsarv. Strosa runt bland butiker och mysiga caféer. Reser du i december så kan du passa på att besöka någon av de sagolika julmarknader som finns i staden. En riktigt mysig stad som har allt du kan önska dig.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Stockholm

Bussen tar oss till Värtahamnen i Stockholm, där Tallink Siljas kryssningsfartyg väntar för en härlig tur. Båten avgår 17.00. Kanske börjar du kvällen på bästa sätt och slappnar av i relaxen innan vi senare under kvällen träffas i bufférestaurangen för att njuta av en riklig middagsbuffé. Efter måltiden är kvällen fri att roa sig på egen hand. Övernattning i luftkonditionerade hytter med dusch/wc.

 

DAG 2 Riga

Stor frukostbuffé ombord innan vi ankommer Riga. Nu kan du välja om du vill ta dig runt på egen hand och upptäcka denna charmiga stad som har allt du kan önska. Eller om du vill förboka en sightseeing där du får en guidad tur genom Lettlands huvudstad (förboka när du bokar din resa). Vi kan rekommendera ett besök i saluhallarna som är inrymda i enorma zeppelinarhangarer från mellankrigsåren. Där finns allt och lite till att fynda. Den som väljer att stanna kvar i Gamla stan kan strosa runt i vacker miljö och njuta av pampiga hus och kyrkor i en förundrande arkitektur. Där finns också gatuförsäljare som har fina smycken i bärnsten, träprodukter och stickade varor till salu. Lunch äter du på någon av de många mysiga restaurangerna. Reser du med oss i december så kan du passa på att få lite julstämning och besöka någon av julmarknaderna som pågår i staden. De medeltida gränderna och jugendarkitekturen bidrar till den mysiga stämningen. De låga priserna höjer även de besökarens sinnestämning. På kvällen, 17.30, avgår vårt fartyg mot Stockholm igen. Sedan väntar en trevlig kväll på det fina fartyget. Upplev någon färgsprakande show, dansa till senaste klubbmusiken och äldre klassiker. Under de varmare månaderna kanske du njuter av kvällen på soldäck. I tax-free butiken hittar du många olika drycker men du kan även botanisera bland ett stort antal parfym- och kosmetikaprodukter.

 

DAG 3 Stockholm - Hemorten

Under frukosten har vi vacker skärgård att vila ögonen på. När vi är åter i Stockholm, 10.30, väntar återfärden mot Småland. Under hemresan gör vi paus för lunch.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

  B-hytt A-hytt
4-bädd 1 495:- 1 595:-
3-bädd 1 595:- 1 695:-
2-bädd 1 695:- 1 795:-
1-bädd 1 995:- 2 295:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • 2 nätter i vald hyttkategori
  • Smörgåsbord inkl. dryck (öl, vin & läsk) dag 1 (Avresa 2/12 ingår julbord inkl. dryck,  istället för smörgåsbord)
  • Frukost dag 2 och 3

 

Övrigt

Barn 6-11 år 450:- i rabatt
Barn 12-17 år 350:- i rabatt

Minimiålder utan målsman: 18 år

Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Mot tillägg och förbokning:
Middagskupong dag 2: 374:- (avresa 2/12: 396:-)
Sightseeing i Riga: 195:-

B-hytt (insideshytt)
A-hytt (fönsterhytt, utsides)

OBS! För inresa i Lettland med båt gäller fr o m maj 2019: Alla resenärer måste vid bokningen ange vilken typ av resehandling man har (pass eller nationellt ID-kort) samt nummer, utgångsdatum och i vilket land resehandlingen är utfärdad.