Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

HÖGA KUSTEN OCH VASA MED BIRKA CRUISES, 4 DAGAR


   

 

Upplev världsarven Höga Kusten och Kvarkens skärgård under en och samma resa, där fartyget går inomskärs längs Höga Kustens vackra skärgård.

Höga kusten gör vi strandhugg i sjöstaden Härnösand, När vi kastar loss från Höga Kusten ser vi den vackra Norrlandskusten från ett helt annat perspektiv när vi som enda rederi kryssar inomskärs i cirka fyra timmar från Härnösand genom Sannasundet till Högakustenbron, via surströmmingparadiset Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Vi besöker kuststaden Vasa i Kvarkens skärgård som gör anspråk på att vara Finlands soligaste stad. Staden är också Finlands enda naturarv på UNESCO:s världsarvslista och hör tillsammans med Höga Kusten i Sverige till en global familj av 46 marina världsarv. Avståndet mellan de två världsarvsområden är cirka 150 km och består av 7000 kobbar och skär. Promenera på esplanader, i de lummiga parkerna och längs strandpromenaden eller slå dig ned på torget och se på människovimlet. Upptäck Kvarkens unika natur med steniga strandvatten, grunda vikar, klippiga stränder och lummiga skogsdungar. Vill du uppleva ännu mer följer du med på någon av de populära utflykter som erbjuds.

Alla upplevelser i land toppas av mängder av upplevelser ombord. God mat, dans, musik, underhållning, shopping, aktiviteter för alla smaker, spabehandlingar och havsutsikt från första parkett.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Mot Höga Kusten

Vi stannar och rastar på vår väg mot Stockholm. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stadsgårdskajen 17.00. Medan vi sakta seglar ut från Stockholm i sommarkvällen bjuds vi på en härlig stämning på soldäck.
Under kvällen äter vi en god trerätters välkomstmiddag, under ”captains cocktail” passar vår kapten på att presentera sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen.
Det bjuds på underhållning med proffsiga nöjesvärdar, kanske är du sugen på att dansa. Du kan välja på dansband, disco eller partyband.

 

DAG 2 Höga Kusten med Härnösand

När det är dags att vakna så är vi framme i Härnösand som är Höga Kustens sydligaste kuststad. Vi njuter av den stora frukostbuffén som står uppdukad, därefter har vi hela dagen framför oss i denna vackra stad.

Fartyget ligger ett stenkast från centrum, så det är lätt att på egen hand besöka den charmiga staden med sina välbevarade trähus och båtliv mitt i staden. Vår reseledare gör även en liten stadsvandring för dig som är intresserad av att höra lite mer om staden, denna rundvandring ingår i priset. Vill du uppleva ännu mer av den unika Höga Kusten, följ med på någon av Birks guidade utflykter. De presenteras på vår hemsida!

Vid 17.00 kastar vi loss igen! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag medan vi sakta seglar inomskärs i fyra timmar från Härnösand upp till Skagsudde. En utsikt som slår det mesta!

 

DAG 3 Kvarkens skärgård med Vasa

Ny dag, ny destination! Med en mosaiklik skärgårdsnatur runt hörnet bjuder den tvåspråkiga kuststaden Vasa på både esplanader, parker, shopping, restauranger, kaféer och en pytteliten saluhall. Visste du att det dessutom är en tillväxtregion med en av Nordens viktigaste koncentrationer inom energiteknologi? Upptäck staden på promenad med vår reseledare eller Kvarkens skärgård på någon av de utflykter som erbjuds. Kanske vill du lära dig hur man badar bastu ”på riktigt”. Vid 17.00 styr vi kosan mot Sverige och Stockholm igen.

 

DAG 4 Vasa - Hemorten

Vi tillbringar vår sista kryssningsdag till havs. Delta i aktiviteter ombord, passa på att shoppa till sjöpriser eller koppla av på soldäck. I restaurangen väntar en god brunch. Varför inte unna dig en härlig behandling som finns i den fina spa-anläggningen på däck 10. Koppla av en stund i utomhusjacuzzin på samma däck, härifrån har du en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen 14.00, här väntar vår buss för vidare hemfärd. Vi stannar och rastar längs vägen. Hemkomst på kvällen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-06-08 Fullbokad 4.295 kr Väntelista

 

  Standard Standard Sea Komfort
4-bädd 4 295:- 4 795:- 4 995:-
3-bädd 4 695:- 5 295:- 5 595:-
2-bädd 5 395:- 6 295:- 6 795:-
1-bädd 7 595:- 9 395:- 10 295:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • 3 nätter, del i 4-bädds Cabin Standard insideshytt
  • 2 frukostbuffé
  • 3 Trerättersmiddagar exkl. dryck
  • 1 Brunch
  • Stadsvandring i Härnösand
  • Stadsvandring i Vasa
  • Underhållning och aktiviteter ombord
  • Reseledare

 

Övrigt

Tillägg för ev. extra utflykter i Härnösand
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se.

 

Utflykter Härnösand

STADSVANDRING OCH UTSIKT FRÅN VÅRDKASBERGET

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav.
525:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

NY! VÄRLDSARVET HÖGA KUSTEN OCH NORRFÄLLSVIKEN

Upplev ett världsrekord på nära håll! Höga Kusten och dess landhöjning är världsunikt och har skapat en alldeles egen skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vägen till Norrfällsviken passerar vi fiskelägen och byar längs med slingrande vägar och väl framme frossar vi i en skärgårdsbuffé med hela 50 olika fiskinläggningar!
745:-/person inkl lunch. Ca 4,5 tim.

 

NY! BILAR OCH BRYGGHUS

Välkommen till Sveriges största bilmuseum, ett verkligt mecka för bilentusiaster och historieintresserade. På Härnösands Bilmuseum hittar du allt från utställningspärlor med massor av krom och lyx till våra vanligaste folkhemsbilar och de bilar du glömt att du minns! Utflykten går att boka på avgång 17/8.
525:-/person inkl lunch. Ca 2,5 tim.

 

HISTORIEKRYSSNING I HÖGA KUSTEN OCH ÅDALEN

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven.
900:-/person inkl lunch och Högakusten-antologi. 3 tim.

 

KULTURSKATTEN MANNAMINNE OCH LOKAL LUNCH

Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Här besöker vi kända museibyn Mannaminne, Bönhamns fiskeläger och äter lunch med lokala smaker på White Guide-restaurangen Gårdsbutiken.
695:-/person inkl lunch. 5,5 tim.

 

HÖGAKUSTENBRON OCH LOKALA SMAKER

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö.
730:-/person inkl lunch och fika. 4 tim.

 

HEMSÖ FÄSTNING: BOMBER, GRANATER OCH SPIONER

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Ta del av den spännande historien om Hemsö Fästning, militära strategier och milsvid utsikt.
745:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

VÄRLDENS NORDLIGASTE WHISKYDESTILLERI

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931.
995:-/person inkl lunch och whiskyprovning. 5 tim.

 

HERNÖ GIN OCH VÄSTANÅFALLET

Doft av enbär och magisk natur. Vi börjar utflykten hos Hernö Gin, Sveriges första, världens nordligaste och även ett av världens mest prisbelönta gindestillerier. Känn doften av enbär, provsmaka olika sorters gin och lär känna hantverksdestilleriet. Efteråt besöker vi det brusande Västanåfallet och äter lunch tillsammans.
625:-/person inkl ginprovning och lunch. Ca 4 tim.

 

NY! VANDRINGSTUR HERNÖNS KUST

Guidad vandringtur på Härnöns östra kust på stigar, stenhällar och grusvägar med spår av istiden och landhöjningen. På Lotsstugan högt uppe på berget äter vi en hemlagad Högakustenlunch ackompanjerad av utsikten över horisonten.
865:-/person inkl lunch. 4 tim.

 

Utflykter Vasa

KVARKENS VÄRLDSARV MED BUSS

Dagen bjuder på unik natur och historia med besök i den karga och vackra Kvarkens skärgård, Finlands enda Unesco naturarv. Vi ser de unika De Geer-moränerna och hur landhöjningen påverkar området.
795:-/person inkl lunch. 5,5 tim.

 

STADSRUNDTUR OCH REPLOTBRON

Upptäck Vasa där historia går hand i hand med nutid, stadens mest kända landmärken och ruinerna i gamla Vasa. Vi tar Finlands längsta bro över till Replot och besöker Världsarvsporten.
825:-/person inkl lunchbuffé och fika. 5 tim.

 

GAMLA VASA OCH STADSRUNDTUR

I Vasa möts historia och nutid. Vi ser landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar en egen atmosfär i kuststaden. Känn historiens vingslag i Gamla Vasa och ät lunch med havsutsikt vid Fiskstranden.
625:-/person inkl lunch. 3,5 tim.

 

NY! STADSRUNDTUR OCH KAFFE MED DOPP

I Vasa möts historia och nutid. På den här rundturen ser vi Vasas viktigaste landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar kuststadens alldeles egna atmosfär. Vi besöker också Gamla Vasa med anor från 1200-talet, här dricker vi kaffe i Café Kuntsi.
345:-/person inkl fika. 2,5 tim.

 

KRYSSNING TILL KVARKENS SKÄRGÅRD

Landhöjningen gör att Kvarkens skärgård ständigt förändras. Vi ser en del av skärgården med både båt och buss. Dagen bjuder på skär och öar, levande skärgårdsbyar, lunch vid Finlands längsta bro och lokala hantverk.
1 250:-/person inkl lunchbuffé. 5 tim.

 

LEVANDE SKÄRGÅRDSBYAR MED BUSS

Landhöjningen i Kvarkens skärgård är ett unikt fenomen, som fortsätter att forma strandlinjerna i skärgården. Dagen bjuder på levande skärgårdsbyar, en rik historia, lokala produkter och välskötta bylandskap.
750:-/person inkl lunchbuffé. 5,5 tim.

 

VASA INRE SKÄRGÅRD MED BÅT

Kryssning i Vasas inre skärgård genom smala sund, förbi skär och idylliska öar med sommarstugor. Vi får också lära känna en del av Vasa under stadsvandring i Inre hamnen och äter lunch vid stadens fina strandpromenad.
1 100:-/person inkl lunch. 4 tim.

 

Läs mer här: 
https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/varldsarvet-hoga-kusten