Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

WEEKENDKRYSSNING TILL VISBY, 3 DAGAR


 

 

När våren är som vackrast styr vi mot Visby. Njut av vårens spirande grönska på Gotland som lockar med sin säregna natur. Strosa runt innanför ringmuren i de medeltida gränderna bland torg och butiker. Hela ön är något av ett svenskt ”matmekka” med mängder av restauranger och caféer. Trots att Gotland är så nära känns ön lite kontinental, som en gnutta Italien blandat med raukar, vallmofält och ulliga lamm. Klyschan att ”här finns något för alla” stämmer faktiskt och avstånden är korta. Njut av rosornas stad på egen hand eller upplev mer av ön under någon av våra utflykter, bland annat till Fårö, Lummelundagrottorna och med Gotlands Museijärnväg. De presenteras på vår hemsida! Ändå är besöket i land bara en del av upplevelsen. Ombord finns en värld av upplevelser. God mat och dryck, underhållning, spa, aktiviteter, taxfreeshopping, ljusa ljus vårkvällar och allt det andra som skapar en komplett semesterupplevelse. Allt du behöver göra är att koppla av.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Stockholm – Mot Visby

Vi rullar mot Stockholm och Stadsgårdskajen där vårt kryssningsfartyg kastar loss 17.00.     Stämningen stiger medan vi sakta lämnar Stockholm bakom oss. Under Captain´s cocktail träffar du några av dem som tar hand om dig under resan. Under kvällen är du välkommen till dukat bord och en god trerätters välkomstmiddag. Lite senare bjuds de på underhållning, fest och dans.

 

DAG 2 Visby

Vi har kommit till Visby som är klädd i vårskrud. Upptäck staden på egen hand, strosa i gränderna och ät en god lunch. Vill du istället uppleva ännu mer så är du välkommen på någon av våra utflykter. De finns presenterade på hemsida! På kvällen väntar en härlig trerättersmiddag och kanske en svängom på dansgolvet.

 

DAG 3 Mot Stockholm  –  Hemorten

Dagen tillbringas till havs bland kobbar och skär. Shoppa till fina sjöpriser, delta på någon aktivitet eller ta en härlig behandling i vår fina spa-anläggning. Här kan du må bra en stund i vår utomhusjacuzzi med utsikt över skärgården och inloppet till Stockholm innan vi är tillbaka vid Stadsgårdskajen igen.  Här väntar vår buss för vidare hemfärd. Hemkomst på kvällen.

 


 

Dela med dig av resan

BOKA-TIDIGT

RABATT!

100:-

boka senast 25/2

Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-05-01 8+ 2.695 kr2.795 kr Boka

 

  Cabin standard Seaview standard Seaview komfort
4-bädd 2 795:- 2 955:- 3 195:-
3-bädd 2 995:- 3 220:- 3 495:-
2-bädd 3 295:- 3 600:- 3 995:-
1-bädd 4 295:- 4 900:- 5 695:-

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Kryssning enligt program
  • Del i 2-bädds Cabin standard insideshytt
  • 1 frukostbuffé
  • 3-rätters middag dag 1 o 2 exkl dryck
  • 1 brunch
  • Underhållning och aktiviteter ombord

 

Övrigt

Tillägg för ev. extra utflykter på Gotland
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

På denna resa är det inte möjligt att boka del i dubbelrum med ”okänd” medresenär.

Speciellt: Giltig ID-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Fullständig information om giltiga ID-handlingar hittar du under Resevillkor på www.birka.se

 

Utflykter

FÅRÖ – DEN MAGISKA ÖN I NORR

En gång Fårö, alltid Fårö! Upplev ljuset och den alldeles speciella naturen på den älskade lilla ön. Dagen bjuder på Sveriges största raukområde, mjuk sand på Sudersand och mästerregissören Bergmans grav. 
675:-/person inkl lunch. 6 tim.

 

GOTLANDS BRYGGERI OCH VANDRING I VISBY

Guidad vandring i Visbys medeltida gränder till Gotlands Bryggeri vid Stora Torget. Här tar vi en svalkande paus med kort rundvandring och ölprovning och lär oss mer om mikrobryggeriets ölsorter. 
595:-/person inkl ölprovning. 2,5 tim.

 

MEDELTIDA VISBY - STADSVANDRING

Känn historiens vingslag under vår vandring innanför murarna i en av de bäst bevarade medeltida städerna i Skandinavien. Vi ser ruiner, den ståtliga domkyrkan, Botans blomstrande oas och en ruskig medeltida galge. 
295:-/person. 3 tim.

 

NY! DE 92 MEDELTIDA KYRKORNAS Ö OCH FIKA

I stort sett var du än befinner dig på Gotland så ser du kyrkspiror torna över trädtopparna. Idag besöker vi några av dessa medeltida kulturarv med sina skatter. Dessutom fikar vi på vackra 1700-talsgården Stelor.

495:-/person inkl fika. 4 tim

 

NY! GOTLANDS MUSEIJÄRNVÄG OCH STADSVANDRING

Dagens höjdpunkt är tågresan där vi tuffar fram i lugn takt genom det vackra landskapet dragna av ett 90 år gammalt ånglok. Vi besöker också en av öns alla medeltida kyrkor och får en guidad stadsvandring genom Visby.

595:-/person. 3,5 tim.

 

NY! LUMMELUNDAGROTTAN OCH KRUSMYNTAGÅRDEN

Följ med 400 miljoner år tillbaka i tiden! Dagen bjuder på naturupplevelser med de unika droppstensgrottan i Lummelunda, vackra vyer längs kusten och besök med lättare lunch på Krusmyntagården.

645:-/person inkl lättare lunch. 3,5 tim.

 

Läs mer här: https://www.birka.se/kryssningar/langkryssningar/mot-varen-i-visby