Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

KIRUNA I MIDNATTSSOLENS TID, 4 DAGAR


   

 

Passa på att följa med på en exklusiv- och innehållsrik resa med typiska besök för Kiruna med omnejd. För att vinna tid tar vi flyget från Arlanda till Kiruna där vi också bor i tre nätter. Vi upplever midnattssolsmiddag på Aurora Sky Station, besök i Abisko nationalpark, upplever utflykt med hundspann och kaffe över öppen eld. Naturligtvis besöker vi LKAB:s gruva och tar oss en tur till Jukkasjärvi och besöker Ishotellet - där det finns mycket att upptäcka även sommartid. Speciellt för resan är också det exotiska ljuset. Det är ju ljust dygnet runt!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Kiruna

Tidig morgon åker vi mot Stockholm och Arlanda. Vi flyger med SAS, avgång 14.00 och landar i Kiruna efter 1,5 timma. Inhyrd buss kör oss till Kiruna där vi har centralt boende på Scandic Ferrum. Under eftermiddagen möter vi upp lokalguide som tar oss med på stadsrundtur i två timmar.  Nya och avancerade framtidsplaner för Kiruna väntar då många och viktiga byggnader ska flyttas för att ge plats åt gruvdrift.

 

DAG 2 LKAB:s gruva, ICEHOTEL och Midnattssolsmiddag

En unik och spännande dag väntar! I Kiruna och Jukkasjärvi. I LKAB:s gruva blir vi guidade i en autentisk gruvmiljö. Vi tar del av utställningar, bildspel och multimedia som visar gruvbrytning och tillverkning av järn och stål. Vi fortsätter till Jukkasjärvi och populära ICEHOTEL. Vi blir guidade och får information om Jukkasjärvi, Torne älv med det rena vattnet och den fantastiska isen, den kreativa skapandeprocessen av den förgängliga konsten. Inne i ICEHOTEL finns det sedan möjligheter att upptäcka den fantastiska iskonsten. Vi avslutar med ett trevligt besök i Jukkasjärvi kyrka. På kvällen väntar en exotisk kväll, Midnattsolsmiddag med vandring. Först åker vi en behaglig tur med stolliften i ljuset och stillheten upp till Aurora Sky Station. Väl där uppe, först en välkomstdrink och sedan njuter vi av en trerättersmiddag inspirerad av den lappländska miljön och nordiska köket. Efteråt en guidad vandring på Nuoljas topp  där guiden berättar mer om midnattssolen och Abisko. Räkna med panoramautsikt över fjällen och sjön Torneträsk. Under en kort paus firas prestationen av att solen aldrig går ner under horisonten. Vi blir serverade dryck och tilltugg.

 

DAG 3  Abisko Nationalpark och tur med Hundspann

Med buss åker vi längs det som brukar kallas Sveriges vackraste väg. Vi njuter av den fantastiska utsikten över fjällmassivet Lapporten och den mäktiga sjön Torneträsk. I Abisko går vi ner till Abiskojokk, en magnifik kanjon med dramatisk natur. Vi åker mot Björkliden och besöker ett av de största vattenfallen i jokken Rákkasjohka, Silverfallet. Under utflykten ingår också lunch. Detta är Norrbottens mest besökta nationalpark och genom parken går den välkända Kungsleden som börjar eller slutar vid Abisko fjällstation.  Vi återvänder till Kiruna och fortsätter vår upplevelsedag med att åka en härlig sommartur med hundspann. Tillfälle ges att hjälpa till att sela hundarna och besöka de små valparna på kenneln. Guiderna som är med berättar också om världens längsta hundtävling Iditarod på 1 700 km genom Alaska. Under turen stannar vi också för en paus där guiderna ordnar med en fikastund över öppen eld. Det blir en fin dag ute i naturen med häftiga besök och upptäckter. Efter middagen är kvällen upp till var och en. Varför inte en promenad i Kiruna i den ljusa kvällen?

 

DAG 4 Kiruna – Hemorten

Vi har förmiddagen i Kiruna innan vi flyger från Kirunas flygplats 15.00. På Arlanda landar vi 16.30 och där möter oss vår buss och resan fortsätter mot hemorten. 38 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-07-08 Mindre än 8 11.960 kr11.660 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Arlanda
 • Flygresor med SAS t/r Arlanda-Kiruna
 • 3 övernattningar med frukost
 • Lunch dag 3
 • Middag 2 gånger
 • Midnattssolsmiddag inkl välkomstdrink och tur- o returbiljett med linbana till Aurora Sky Station samt vandring med guide, dryck och tilltugg på Nuoljas topp
 • Lokalguide i Kiruna
 • Guidad visning av LKAB:s gruva
 • Guidad visning av Icehotel
 • Tur till Abisko inkl lokalguide och lunch
 • Sommartur med hundspann inkl fika över öppen eld
 • Bussresor under dagarna i Kiruna
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 135:-
Tillägg avbeställningsskydd 675:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Ta med: rustika skor/ kängor, varm tröja, tunnare regnjacka + byxa, mindre ryggsäck, tunn mössa o fingervantar.

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Scandic Hotel Ferrum

KIRUNA, Sverige

Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna
0980-39 86 00
www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Kiruna/Scandic-Ferrum

Antal våningar: 6 Hiss finns.
Rummen har bad/dusch/wc, TV, radio och hårfön.