Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

KIRUNA, 4 DAGAR


 

 

Följ med på vår exklusiva- och innehållsrika resa med typiska besök för Kiruna med omnejd. Vi tar flyget från Arlanda till Kiruna där vi också bor i tre nätter. Vi upplever midnattssolsmiddag med vandring på Aurora Sky Station, besök i Abisko nationalpark, upplever utflykt med hundspann och kaffe över öppen eld. Naturligtvis besöker vi LKAB:s gruva och tar oss en tur till Jukkasjärvi och besöker Ishotellet. Speciellt på resan blir också det exotiska ljuset, det är ju ljust dygnet runt!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Kiruna

Vi flyger med SAS, avgång 14.10 och landar i Kiruna efter 1,5 timma. Inhyrd buss kör oss till vårt centralt belägna hotell, Scandic Ferrum där vi bor i tre nätter. Vi äter gemensam middag på hotellet.

 

DAG 2 LKAB:s gruva, Tur till Abisko Nationalpark och Midnattssolsmiddag

Unika upplevelser väntar idag! I LKAB:s gruva blir vi guidade i en autentisk gruvmiljö. Vi tar del av utställningar, bildspel och multimedia som visar gruvbrytning och tillverkning av järn och stål. Vi fortsätter med buss längs det som brukar kallas Sveriges vackraste väg och  njuter av den fantastiska utsikten över fjällmassivet Lapporten och den mäktiga sjön Torneträsk. Vi åker mot Björkliden där lokalguide möter upp. Här besöker vi det kända Silverfallet och fortsätter till Abisko för att gå ner till Abiskojook, en kanjon med dramatisk natur. Detta är Norrbottens mest besökta nationalpark och igenom går den välkända Kungsleden. Dagens tema för vår vandring är djur, natur, visning av blommor samt Naturrummet. 17.30 går vi ca 1 km för att åka behaglig tur med stolliften i ljuset och stillheten upp till Aurora Sky Station. Väl där uppe väntar först en välkomstdrink och sedan njuter vi av en trerättersmiddag inspirerad av den lappländska miljön och nordiska köket. Efter middagen ca 22.00 går vi med guide en vandring på ca 2 km och 260 höjdmeter på Nuoljas topp. Guiden är med och berättar och vi gör stopp för att njuta av panoramautsikten över fjällen och sjön Torneträsk. Att se hur solen går ner tills den börjar gå upp igen är magiskt, det firas en kort stund med dryck och tilltugg. När vi börjar bli klara brukar solen ha rört sig så långt österut att man får en chans att se den även vid liften. Vår buss väntar för retur till hotellet i Kiruna. 16 mil.

 

DAG 3  ICEHOTEL och Sommartur med hundspann

Vi åker till berömda Jukkasjärvi och populära ICEHOTEL. Här blir vi guidade och får information om Torne älv med det rena vattnet och den fantastiska isen, den kreativa skapandeprocessen av den förgängliga konsten. Inne i ICEHOTEL finns det sedan möjligheter att upptäcka mer av den fantastiska iskonsten. Efter lunch på värdshuset gör vi också ett besök i den vackra kyrkan i Jukkasjärvi. Åter till Kiruna där vi under sen eftermiddag besöker Kiruna Sleddog Tours. Möjligheter finns att hjälpa till med att sela hundarna eller besöka valparna på kenneln. Vi åker sedan hundspann med de dragvilliga Alaskan Huskies och gör uppehåll på lämpligt ställe där guiderna ordnar kaffestund över öppen eld. En tur som ger ännu en naturupplevelse. På hotellet serveras senare middag.

 

DAG 4 Kiruna – Hemorten

Under dagen gör vi en guidad stadsrundtur med lokalguide och vår inhyrda buss. Det finns nya och avancerade framtidsplaner för staden, många viktiga byggnader har fått flytta och är på gång för att ge plats åt gruvdriften. Vi flyger från Kirunas flygplats 16.25. På Arlanda landar vi 17.55 och där möter oss vår buss och resan fortsätter mot hemorten. 38 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-07-06 8+ 11.990 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Arlanda
 • Flygresor med SAS t/r Arlanda-Kiruna
 • 3 övernattningar med frukost
 • Lunch dag 3
 • Middag 2 gånger
 • Midnattssolsmiddag inkl välkomstdrink och tur- o returbiljett med linbana till Aurora Sky Station samt vandring med guide, dryck och tilltugg på Nuoljas topp
 • Lokalguide i Kiruna
 • Guidad visning av LKAB:s gruva
 • Guidad visning av Icehotel
 • Tur till Abisko inkl lokalguide
 • Sommartur med hundspann inkl fika över öppen eld
 • Bussresor under dagarna i Kiruna
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 145:-
Tillägg avbeställningsskydd: 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Scandic Hotel Ferrum

KIRUNA, Sverige

Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna
0980-39 86 00
www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Kiruna/Scandic-Ferrum

Antal våningar: 6 Hiss finns.
Rummen har bad/dusch/wc, TV, radio och hårfön.