Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

BORNHOLM - ÖSTERSJÖNS PÄRLA, 3 DAGAR


 

 

Välkommen med till Bornholm, ön med de vackra, vidsträckta stränderna, den klippiga kusten, den speciella arkitekturen och känd för sina många solskenstimmar. Bornholm är kontrasternas ö!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Rönne

På väg söderut stannar vi för en kaffepaus. Vidare mot Ystad varifrån vi åker med någon av Bornholmstrafikens färjor. Under båtturen finns det tillfälle att äta lunch. Vid ankomsten till Rönne bekantar vi oss med staden genom en stadspromenad. Lite senare på eftermiddagen checkar vi in på Griffen Hotell & Wellness, som ligger vid havet och nära Rönne centrum. Vi bor i dubbelrum med balkong och havsutsikt. På hotellet finns "Den Bornholmske Diamant Spa" som bland annat har fyra olika bastur och en pool med 34-gradigt vatten och du har fritt inträde till detta spa. (Behandling ska förbokas!) På kvällen äter vi gemensam middag och efteråt kanske du tar en skön promenad längs havet. Småland-Rönne 33 mil.

 

DAG 2 Bornholm

Idag ska vi upptäcka Bornholm - kontrasternas, berättelsernas och naturens ö. Här är tätt mellan idylliska små samhällen och fiskelägen där rökeriernas karaktäristiska skorstenar sätter sin trivsamma prägel. Vi vandrar runt i Hammershus mäktiga borgruin, besöker någon av öns fyra gnistrande vita rundkyrkor och färdas längs kustvägen som av många anses vara världens vackraste. Lunchstopp gör vi i charmiga Gudhjem, som är byggd på en brant sluttning mot havet. Vid Dueodde, en milslång vit sandstrand, får vi tillfälle till ett dopp. Tidig kväll är vi tillbaka på hotellet och var och en tillbringar kvällen efter eget tycke och smak. 16 mil

 

DAG 3 Rönne - Hemorten

Efter frukost fortsätter vi att utforska ön. Ett stopp blir vid öns högsta punkt, Rytterknekten och kanske vågar du klättra upp i utsiktstornet. Vid uppehållet i Svaneke, känd för att vara en av Bornholms vackraste städer, hinner du både äta lunch och flanera en stund på kullerstensgatorna. På eftermiddagen återvänder vi till Rönne för att ta båten till Ystad. Därifrån åker vi mot hemorterna med uppehåll för fikapaus. Åter i Småland framåt kvällskvisten, tid varierar beroende på avresedatum och färjetider. Rönne-Småland 38 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-21 8+ 4.495 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 2 övernattningar med frukost (rum med balkong o havsutsikt)
  • Förmiddagsfika dag 1
  • Middag dag 1
  • Lunch dag 2
  • Inträde Hammershus borgruin
  • Inträde till en rundkyrka 
  • Reseledarservice

 

Övrigt

Enkelrumstillägg
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Hotel Griffen

RÖNNE, Danmark

Norde Kystvej 34, DK-3700 Rönne
0045-5695 5111  

Våningar: 3  Rum: 142  Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV, radio och hårfön.