Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

SKAGEN, 3 DAGAR


 

 

Jyllands spets Grenen, den fantastiska naturen, det speciella ljuset i Skagen som inspirerade Skagenmålarna och att se haven Kattegatt och Skagerak mötas är magiskt. Ett fantastiskt folkliv på sommaren. Följ med, låt dig charmeras och upplev den danska gemyten.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Skagen

På väg mot Göteborg stannar vi för lunchpaus. Vi åker direkt till färjeterminalen för ombordstigning på Stena Lines fartyg, som tar oss till Fredrikshamn. På båten äter vi en gemensam middagsbuffé. Vidare med buss till Skagen Hotel i Skagen. Hotellet har toppläge och det tar bara några minuter att promenera till stadens centrum, här ska vi bo två nätter. Småland-Skagen 30 mil.

 

DAG 2 Skagen

Efter frukost åker vi till Jyllands nordspets, Grenen. Sandormen tar oss ut till spetsen där Skagerak och Kattegatt möts. Här har man den unika möjligheten att stå med ett ben i varje hav. Den vita sanden, ljuset och havets brus ger en skön känsla av lugn. Sedan åker vi tillbaka till Skagen, där vi kommer att tillbringa större delen av dagen. Vi får en rundtur i byn bland de vackra, gula husen med röda tak och den mysiga hamnen med de många fiskebåtarna. Vi åker och tittar på "Den tilsandade kirke", kyrkan som troligen byggdes på 1300-talet, men idag syns bara kyrktornet. Vi kör även till Råbjerg Mile, Europas största vandrande sandöken. Under dagen kommer du även få egen hand tid att strosa runt och njuta av atmosfären. Kanske besöka något av stadens berömda konstmuséer. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 3 Skagen - Hemorten

Frukost på hotellet. Egen tid i Skagen innan vi samlas vid bussen för att återvända till Fredrikshamn där färjan väntar att ta oss tillbaka till Göteborg. Paus för kvällskaffe innan vi når hemorterna. Olika hemkomstider beroende på avresedatum/färjetider. Skagen-Småland 36 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-02 8+ 4.790 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 och 2
  • Tur med Sandormen
  • Rundtur i Skagen
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 700:-
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 3
Skagen Hotel

Sct. Laurentiivej 35
0045 98 45 01 66
skagen-hotel.com/


Skagen Hotel ligger vid Skagens station, bara några minuters promenad från stadens centrum. Här erbjuds en restaurang, terrass och gratis WiFi. Rummen har inredning inspirerad av Skagens sevärdheter och attraktioner. Samtliga rum har sittmöbler och ett eget badrum.