Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

DRÖMRESA MED HURTIGRUTEN, 12 DAGAR


       

 

Följ med på den klassiska turen från Bergen till Nordkap och tillbaks, 12-dagars sjöresa där du får uppleva hela den vackra norska kustlinjen. Resan går norrut från Bergen till Kirkenes nära den ryska gränsen, tur och retur. Längs vägen norrut får du uppleva 34 hamnar och utforska allt från fjordarna på vestlandet till den storslagna naturen norr om polcirkeln. Vi seglar in i Geirangerfjorden. Den djupblå, UNESCO-skyddade fjorden omges av snöklädda, majestätiska fjälltoppar, lummig grönska, 800 meter höga klippor och imponerande vilda vattenfall. Sommarens höjdpunkter omfattar bland annat seglats genom det vackra Vesterålen och Lofotens trolska natur. Som en del av din upplevelse serveras goda middagar med utgångspunkt i Norska kulinariska traditioner och med färska ingredienser. Smaka, njut och ta del av de norska mattraditionerna.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Bergen

Bussen rullar mot Köpenhamn. På förmiddagen avgår vårt flyg mot Bergen, flygresan tar ca 1 timme. Vi landar i Bergen, staden mellan de sju fjällen som är utgångspunkten för Hurtigruten. Lokalguide och buss möter upp för en rundtur. Härifrån reser vi sedan med Hurtigruten vägen upp till Kirkenes och åter. Fartyget avgår 21.30, men du kan gå ombord redan vid ankomst till hamnen om du så önskar. Vi installerar oss i våra hytter. På kvällen hålls ett informationsmöte där kaptenen och besättningen presenterar sig och ger oss lite nyttig information inför resan. Gemensam middag på kvällen.

 

DAG 2 Ålesund och Geirangerfjorden

Hamnar: Florø, Måløy, Torvik, Ålesund, Geiranger och Molde.
Idag navigerar skeppet oss förbi öar och skär till Ålesund som är känd för sin särpräglade arkitektur i jugendstil med torn, spiror och fantasifulla ornamenter på husfasaderna. Vidare mot det lilla samhället Geiranger som ligger längst inne i den spektakulära Geirangerfjorden, vi passerar 800 meter höga klippor och spektakulära vattenfall.  Geirangerfjorden är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Mittemellan turistattraktionerna Geiranger, Trollstigen och Atlanterhavsveien ligger fjordstaden Molde. Staden är känd som ”Rosornas stad” med sina blomstrande och frodiga rosodlingar. Middag på kvällen.

 

DAG 3 Trondheim

Hamnar: Kristiansund, Trondheim och Rørvik.
Idag besöker vi Norges första huvudstad, den gamla kungastaden Trondheim. Med norska mått är Trondheim en storstad, men den har lyckats bevara småstadens charm och intimitet. Här finns imponerande träbyggnader, färgrika bryggor och den vackra stadsbron från 1861. Kanske väljer du att följa med på en utflykt till Nidarosdomen, Norges nationalhelgedom. Eller varför inte en promenad ner till Bryggen och Bybrua. Vi sätter kurs mot nordväst, förbi den vackra fyren Kjeungskjær och tusentals små, pittoreska öar, holmar och skär. Efter att vi tagit oss genom det trånga Stoksund anländer vi till charmiga Rørvik. Middag på kvällen.

 

DAG 4 Polcirkeln och Lofoten

Hamnar: Brønnøysund, Sandnessjøen, Nesna, Ørnes, Bodø, Stamsund och Svolvær.
Under morgontimmarna korsar vi Polcirkeln som markerar gränsen för Arktis. På kvällen ankommer vi Lofoten som med sitt läge insprängt bland majestätiska granitklippor och vita sandstränder ofta ses som en av resans absoluta höjdpunkter. Det charmiga Lofoten präglas av små, pittoreska fiskelägen med en skön, bohemisk atmosfär. Middag på kvällen.

 

DAG 5 Tromsö, porten till Arktis

Hamnar: Stokmarknes, Sortland, Risøyhamn, Harstad, Finnsnes, Tromsø och Skjervøy.
Under natten passerar vi den magnifika Trollfjorden och går genom det spektakulära och trånga Raftsund. Här kan du beundra fjällandskapet som sticker upp mot horisonten under en sol som aldrig går ned. Vi fortsätter till Ishavsstaden Tromsø, en stad med många välbesökta restauranger och kaféer.Middag ombord på kvällen.

 

DAG 6 Honningsvåg och Nordkap

Hamnar: Øksfjord, Hammerfest, Havøysund, Honningsvåg, Kjøllefjord, Mehamn, Berlevåg och Båtsfjord.
Njut av det fantastiska subarktiska landskapet när vi passerar den 71:a breddgraden på vår resa mot Nordkap, kontinentens nordligaste punkt. Om sommaren kan du få syn på hjordar av betande renar och små sameläger. Efter korta uppehåll i Hammerfest och Havøysund anländer vi i Honningsvåg, porten till den spektakulära Nordkap. Här befinner du dig bara 200 mil från den geografiska Nordpolen. Vidare genom samernas Finnmark, vi passerar den gamla offerplatsen Finnjerka, en ståtlig klippformation nära Kjøllefjord. Middag ombord.

 

DAG 7 Kirkenes - Hemorten

Hamnar: Vardø, Vadsø och Kirkenes.
Världens vackraste sjöresa närmar sig sitt slut för den här gången, på morgonen kommer vi till Kirkenes som ligger längre österut än både Istanbul och St. Petersburg, med kort avstånd till den ryska gränsen och Kolahalvön. Kirkenes är känd som huvudstaden i Barentsregionen och porten till öster. Språken är norska, samiska, finska och ryska. När vi nu vänder söderut kommer de hamnar som angjordes nattetid på resan norrut att istället besökas på dagen.

 

DAG 8 Hammerfest och Tromsö

Hamnar: Mehamn, Kjøllefjord, Honningsvåg, Havøysund, Hammerfest, Øksfjord, Skjervøy, Tromsø.
Börja dagen med en sommarfrukost i Nordkapshallen (tillval) uppe på den massiva klippa som utgör den nordligaste punkten på Europas fastland. På vägen härifrån gör vi också ett stopp i Hammerfest före vår nästa stora hamn, Tromsø, här du kan få en alldeles speciell musikupplevelse, en midnattskonsert i Ishavskatedralen (tillval).

 

DAG 9 Vesterålen och Lofoten

Hamnar idag: Tromsø, Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund.
När vi passerar Lofoten måste fartyget kryssa mellan ett myller av kobbar och skär innan vi kommer fram till det som för många är resans höjdpunkt, Trollfjorden. Om vädret tillåter går vi in mellan klipporna i detta dramatiska landskap som för tankarna till sagor och troll. I denna region kan man ibland se havsörnar sväva över fartyget.

 

DAG 10 Polcirkeln, De Sju Systrarna

Hamnar idag: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund, Rørvik
När vi fortsätter längs Helgelandskusten kan du njuta av de vackra vyerna med tusentals holmar, bördiga jordbruksområden och blomstrande ängar. Det är också vår sista dag norr om polcirkeln.

 

DAG 11 Trondheim och Kristiansund

Hamnar idag: Trondheim, Kristiansund, Molde, Ålesund.
Vi kommer fram till Trondheim tidigt på morgonen. Nidarosdomen, där tre drottningar och sju kungar är krönta, är Skandinaviens största medeltida byggnadsverk och väl värd ett besök. Kristiansund, staden längs den vackra Atlanterhavsveien, har fått smeknamnet ”klippfiskens huvudstad” efter stadens viktigaste exportprodukt.

 

DAG 12 Bergen-hemorten

Hamnar idag: Ålesund, Torvik, Måløy, Florö, Bergen.
Vår ankomst till Bergen utgör slutet på denna minnesrika kryssning. Vårt flyg mot Kastrup avgår på kvällen. Vår buss möter upp och vi rullar hemåt igen.

 

Med reservation för ändrade flyg och färjetider.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-07-29 8+ 36.470 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Köpenhamn
  • Bro-och vägavgifter
  • Flygresor med SAS Köpenhamn-Bergen, Kirkenes-Köpenhamn
  • Flygskatter
  • Busstransfer flygplatsen-Hurtigrutskajen i Bergen t/r
  • Sightseeing i Bergen med lokalguide
  • Kryssning 12 dagar med Hurtigruten Bergen – Kirkenes - Bergen
  • Boende i 2-bädds insideshytt USPI ospecifierad. Endast ett fåtal hytter insides.
  • Helpension ombord (stor frukost-och lunchbuffé, 3-rätters middag. alt. buffé)
  • Reseledare

 

Övrigt

Mot tillägg ospecificerad utsides dubbelhytt kategori: USPL, USPO/UNO3, USPD=(dubbelsäng)
USPL , 4150:-/person
USPO/UNO3, 6700:-/person
USPD, 10.200:-/person
Enkelhyttsstillägg fr. 17.000:- (avser insides hytt USPI)

Avbeställningsskydd, prata med ditt försäkringsbolag eller så kan du köpa en avbeställningsförsäkring via oss, för mer information gå in på : www.erv.se/privat.

Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Dag-för-dag programmet ger en fingervisning om vad man kan få se och göra under en resa. Detta är en resa där elementen styr och vädret an skifta, något som gör varje expedition med Hurtigruten unik.

För resan gäller våra resevillkor med följande undantag:
Anmälningsavgiftern är 50% av resans pris, slutlikviden erlägga senast 125 dagar innan avresa.
Avbeställningskostnad 120-30 dagar före avresa, 50%
Avbeställningskostnad senare än 30 dagar före avresa, 100%, hela resans pris.

Avbeställningsskydd, prata med ditt försäkringsbolag eller så kan du köpa en avbeställningsförsäkring via oss, för mer information gå in på : www.erv.se/privat.