Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

FJÄLLET BRINNER - BEITOSTÖLEN, 5 DAGAR


   

 

En härlig höstresa där du får njuta av den färgsprakande palett som naturen bjuder på och som får fjället ”att brinna”. En resa med fjälltoppar och dalgångar, smala serpentinvägar, spännande utflykter till bland annat OS-staden Lillehammer och varför inte kombinera med en lättare vandring. Upplev en smakupplevelse som de norska fjällen erbjuder där de står i all sin prakt.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Beitostölen

Resan går genom Västergötland och Bohuslän mot Norge. Vi stannar på lämpligt ställe för lunchpaus. Via Oslo, Ringerike och Fagernes upp mot fjället och den lilla byn Beitostölen. Här ska vi bo på fyra nätter på Radisson BLU Mountain Resort som ligger med en fantastisk utsikt på 900 meters höjd över havet. Middag på kvällen.

 

DAG 2 Folkmuseum, rakfisk & lokalt öl

På förmiddagen besöker vi Valdres Folkmuseum, där får vi en guidad gårdsvandring på friluftsmuseet, upplever levande folkmusik samt provar traditionell husmanskost. Därefter åker vi vidare till Noraker Gård där de som vill kan provsmaka rakfisk, Norges motsvarighet till surströmming. Här finns också en gårdsbutik. Vi fortsätter till Små Vesen bryggeri där vi visas runt, äter lunch och provsmakar öl. Middag på hotellet på kvällen.

 

Dag 3-4 Utflykt till Lillehammer och vandring i den vackra fjällvärlden

Vi åker vi på vackra vägar över fjället till OS-staden Lillehammer. Vi får höra lite om hur arenorna används idag. De flesta av oss kommer väl med stolthet ihåg när Pernilla ”Pillan” Wiberg tog hem guldet 1994 i dessa backar. Här får du även egen tid för att strosa runt och upptäcka staden. En av dagarna finns det möjlighet att gå på en lättare vandring. Vi bor vid porten till Jotunheimen Nationalpark som är ett paradis för både små och stora fjällturister. Det finns flera fina vandringsstigar, det är bara att ta på sig bra skor, packa ryggsäcken och ge sig ut på tur. Vill man inte vandra så är Beitostölens centrum väldigt mysigt med flera restauranger, caféer och butiker. Vi bor på en modern hotellanläggning där du kan nyttja faciliteter såsom gym, 25-meters pool, bastu och spa mot en extra kostnad. På kvällarna äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 5 Beitostölen - Hemorten

Idag är det dags att lämna denna sagolikt vackra plats för denna gången. Efter en god frukost rullar vi hemåt igen genom det "brinnande” landskapet. Vid Svinesund passerar vi gränsen till Sverige och vidare genom Västergötland.  Det blir kaffe och lunchstopp under dagen och framåt kvällen är vi åter vid våra hemorter.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2021-09-05 8+ 6.690 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje-och vägavgifter
  • 4 övernattningar med frukost
  • 4 middagar
  • Utflyktsdag till Lillehammer
  • Entré och guidad tur på Valdres Folkmuseum inkl. smakprover
  • 2-rätters bryggerilunch inkl. presentation av bryggeriet samt ölprovning
  • Besök på Noraker Gård inkl. provsmakning av rakfisk
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg: 1.200:-
Tillägg avbeställningsskydd: 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen: 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 4
Radisson Blu Resort Beitostölen

BEITOSTÖLEN, Norge

N-2953 Beitostölen
0047-6135 1000
www.beitostolen.com

Våningar: 5 Rum: 123 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV och hårfön.
Hotellet ligger i centrum, har pool, solarium, bastu, bar, restaurang och SPA & träningsavdelning.