Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

HARDANGERVIDDA & BERGEN, 5 DAGAR


 

 

Vi åker genom Norges största nationalpark och Nordeuropas största högfjällsplatå, Hardangervidda med underbara vyer och vattenfall. Resans huvudmål är Bergen. Staden grundades för mer än 900 år sedan och var under flera hundra år en av Hansans viktigaste handelsplatser.  Bryggen ingår numera i UNESCO:s världsarvslista. Detta och mycket mer får du se och uppleva på denna resa.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Sandvika

Resan går mot Bohuslän och vidare förbi Oslo på vår väg mot Sandvika. Vi stannar för fika och lunchpaus utmed vägen innan vi når vårt hotell för natten, Thon Hotel Oslofjord. Gemensam middag på hotellet. Småland-Sandvika55 mil.

 

DAG 2 Sandvika – Skei

Vi åker via Hallingdal och Hemsedal mot Sognefjords inre område och färjeläget vid Fodnes. På vägen dit gör vi ett stopp vid Borgunds stavkyrka, som för övrigt räknas som den bäst bevarade medeltida stavkyrkan. Vi stannar för lunch i Sogndal innan vi stannar till vid kanten av Josterdalsbreen, som är Norges och Europas största fastlandsglaciär. Därefter åker vi vidare till Jölstravattnet vid Skei. Här checkar vi in på Thon Hotel Jölster som ligger vackert beläget vid sjön. Gemensam middag på hotellet. 40 mil.

 

DAG 3 Skei – Bergen

Vi åker längs Jölstravattnet till Förde och tar sedan E39 till Bergen. Färden går längs vackra vägar och vid Lavik tar vi färjan över Sognefjorden till Ytre Oppedal. Väl framme i Bergen blir det egen tid. Kanske blir det lunch på Bryggen eller fiskmarknaden som har ett rikt utbud av havets läckerheter. Du kan också ta en tur upp i bergbanan Flöyen som bjuder på en storartad utsikt över staden. Lite senare på dagen får vi uppleva Edvard Griegs hemstad tillsammans med en lokalguide Vi bor på Best Western Plus Hotel Hordaheimen, som ligger i hjärtat av Bergen. Gemensam middag på hotellet. 25 mil

 

DAG 4 Bergen – Kongsberg

Vi åker österut mot Eidfjord, under färden får vi uppleva många vackra vyer. Vidare mot Geilo via Måbödalens mäktiga stup, Vöringsfossens brus och fjällplatån Hardangervidda. Under dagen gör vi fika- och lunchstopp på lämpliga ställen. Framåt kvällningen når vi dagens etappmål -”silverstaden” Kongsberg. Middag och övernattning på Quality Hotel Grand. 40 mil.

 

DAG 5 Kongsberg – Hemorten 

Efter frukost lämnar vi Norge och rullar hem mot Sverige. Under dagen blir det uppehåll för mat och kaffe. Med många vackra intryck i bagaget är vi tillbaka vid våra hemorter framåt kvällen. Kongsberg-Småland 66 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-06-26 8+ 6.590 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 4 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 4
  • Lunch dag 5
  • Stadsrundtur i Bergen med lokalguide.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 550:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Thon Hotel Oslofjord

SANDVIKA, Norge

Sandviksveien 184, 1337 Sandvika
0047 67 55 66 00
www.thonhotels.no/hoteller/norge/sandvika/thon-hotel-oslofjord/


Övernattningshotell Dag 2 - 3
Thon Hotel Jölster

SKEI, Norge

6841 Skei
0047 57 72 78 00
www.thonhotels.no/hoteller/norge/jolster/thon-hotel-jolster


Övernattningshotell Dag 3 - 4
Best Western Plus Hotell Hordaheimen

BERGEN, Norge

C. Sundts gate 18, 5004 Bergen, Norge
+47 55 33 50 00
www.hordaheimen.no/


Best Western Hotel Hordaheimen ligger i hjärtat av Bergen, en 8-minuters promenad från Bryggen. Det erbjuder rum med sittgrupper, kabel-TV och gratis tillgång till internet. Alla rum på Hotel Hordaheimen har minibar och byxpress. Sängar och möbler kommer från den välkända norska sängtillverkaren Ekornes. Hotellet erbjuder en bekväm 24 timmars reception och en riklig frukostbuffé. Stryk och tvättservice finns också. Torgallmenningen Square ligger 450 meter från hotellet.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Quality Hotel Grand Kongsberg

KONGSBERG, Norge

Christian Augustsgate 2, N-3611 Kongsberg
0047-3277 2800
www.quality-grand.no

Våningar: 6 Rum: 176 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, hårfön, telefon, TV, radio, strykjärn.
Hotellet ligger centralt.