Hitta din resa

NORSKA HÖJDPUNKTER, 5 DAGAR


   

 

Trollstigen – Norges kanske mest berömda serpentinväg. Den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden, en av världens vackraste fjordar. Den omges av vilda vattenfall grönskande natur och snötäckta magnifika fjäll. En av höjdpunkterna är båtresan med Hurtigruten från Geiranger till Ålesund.

Gudbrandsdalen och ”Rosornas stad” Molde. Allt detta och mer därtill får du uppleva på vår resa.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Öyer

Vår resa börjar på morgonen från våra påstigningsorter. Det blir stopp för kaffe och senare även för lunch. I "gränslandet" Morokulien gör vi uppehåll för att titta på fredsmonumentet. Resan går vidare förbi Kongsvinger och längs med Mjösa, Norges största insjö. Vi kommer till Scandic Hafjell som blir dagens etappmål. Middag på hotellet. Småland-Lillehammer 70 mil.

 

DAG 2 Öyer - Ålesund

Idag styr vi mot nya spännande platser. Vi åker på natursköna vägar genom den vackra Gudbrandsdalen och vidare mot Geiranger som under sommaren gästas av många kryssningsfartyg på sin väg längs de Norska fjordarna. Härifrån ska vi åka med Hurtigruten till Ålesund. Under dagen får du njuta av fantastiska vyer när vi färdas genom den trånga Geirangerfjorden. Strax efter 18 kommer vi till kaj i Ålesund, "Norges Venedig". Vacker och hisnande med sina kanaler och broar, och en fantastisk arkitektur i Jugendstil. På Scandic Parken bjuds vi på en god middag och en skön nattsömn. 38 mil.

 

DAG 3 Ålesund - Molde

Efter frukost ska vi åka på en guidad stadsrundtur i Norges "vackraste by". Fjord, fjäll, skärgård och ett charmerande stadscentrum. Ålesund har allt det här! Resan fortsätter vidare mot Trollstigen och Åndalsnes. Här är naturen som mest dramatisk, med en rent hänförande utsikt över vattenfall, branta fjällväggar, dalar och majestätiska toppar. Vidare mot Molde, där övernattning och en god middag väntar på Quality Hotel Alexandra. 20 mil.

 

DAG 4 Molde - Hamar

Vi lämnar vårt hotell och åker på en liten rundtur i Molde, "Rosornas stad", som i över hundra år varit känd för sina frodiga och blomstrande rosodlingar. Vi färjar Sölsnes-Åfarnes. Vidare mot Dombås, ner genom Gudbrandsdalen mot Hamar. Här bor vi sista natten på Scandic Ringsaker Hotel. Under kvällen äter vi en gemensam middag. 38 mil.

 

DAG 5 Hamar - Hemorten

Efter frukost lämnar vi Norge och de vackra vyerna och åker mot Sverige. Vi tar E6:an till Svinesund, gör ett stopp vid Gamla Svinesund och har den fina utsikten mot nya Svinesundsbron framför oss. Vidare ner genom Bohuslän, där vi tar lunchpaus. Vi gör ett stopp i Kungälv, där ges möjlighet att handla i Bräckboden, Göteborgs Kex fabriksförsäljning Därefter rullar vi mot hemorten igen. Hamar-Småland 70 mil.


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-08-26 Fullbokad 6.675 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 4 övernattningar med frukost
  • 4 middagar
  • Båtresa Hurtigruten Geiranger-Ålesund
  • Färja Åfarnes-Sölsnes
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledarservice

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 950:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Quality Hafjell Hotell

ÖYER, Norge

Aaslettveien 1, N-2636 Öyer
0047-6127 7777

Våningar: 3 Rum: 210 Hiss finns ej.
Dusch/wc, telefon, TV, radio och hårfön.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Scandic Parken

ÅLESUND, Norge

Storgata 16, Ålesund
+47 70132300
www.scandichotels.se/hotell/norge/alesund/parken


I hjärtat av Ålesund, med stadsparken och Fjellstua som grannar Läget mitt i centrum innebär att det är nära till allt. De flesta rummen i vårt eleganta hotell har fantastisk utsikt över Art Nouveau-staden Ålesund eller de närliggande öarna. Nära hamnen och kollektivtrafik.
197 rum med dusch/wc, TV & telefon.
På hotellet finns även restaurang, bar, gratis Wi-Fi, hiss, gym och bastu.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Quality Hotel Alexandra

MOLDE, Norge

Storgaten 1-7, N-6413 Molde
0047-7120 3750  
www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-alexandra/

Våningar: 5  Rum: 163  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio,
Hotellet ligger centralt, har restaurang, bar, värdeskåp, pool, bastu och solarium.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Scandic Ringsaker

Hamar, Norge

Kårtorpveien 1, 2320 Furnes
+47 62 350100
www.scandichotels.com/Hotels/Norway/Hamar/Ringsaker/

Antal rum: 176   Hiss finns
Dusch el. badkar, wc, TV, video,minibar och trådlöst internet. Hotellet har 2 restauranger, nattklubb,café.
Rica Hotel Hamar är centralt beläget i sydöstra Norge, 4 km norr om Hamar centrum nära E6 och bara en timmes bilresa från Oslos flygplats Gardermoen.
Du kan träna i gymmet eller ta ett uppfriskande dopp i inomhus- eller utomhuspoolen. För avkoppling finns bastu och en lounge i lobbyn.

Kommentarer

Vi är jättenöjda med allt, väldigt bra reseledare och chaufför. Hoppas ni håller i vår nästa resa (som vi dock inte tänkt ut än).
Utflykterna var lite otäcka ibland men
ändå fantastiska. Bra hotell med god mat och sköna sängar.
Vi är jättenöjda med allt, väldigt bra reseledare och chaufför. Hoppas ni håller i vår nästa resa (som vi dock inte tänkt ut än).
Utflykterna var lite otäcka ibland men
ändå fantastiska.
Spångberg
En fantastisk resa som vi varmt kan rekommendera! Bra reserutt .Bra hotell med god mat .Ett STORT plus på denna resa: vår reseledare Jessica och chaufför Mikael !!!som gjorde allt för att vi skulle få uppleva så mycket som möjligt.TACK!!
En fantastisk resa som vi varmt kan rekommendera! Bra reserutt .Bra hotell med god mat .Ett STORT plus på denna resa: vår reseledare Jessica och chaufför Mikael !!!som gjorde allt för att vi skulle f
Ing-Britt o Olof Johansson
Mycket trevlig och givande resa. Vill ge högsta poäng åt chaufför och guidningen var enormt bra. En resa som vi kommer att rekommendera till fler.
Mycket trevlig och givande resa. Vill ge högsta poäng åt chaufför och guidningen var enormt bra. En resa som vi kommer att rekommendera till fler.
Brita F, Marianne K, Kjell L
Det är en fantastisk resa i härlig sommar. Mkt bekväma buss med AC. Tryggt körning hela vägen. Ett välutformad program.

Det enda vi skulle önska är flera pauser och lite längre promenader.

För de resande som behöver måltidsinsuliner vore det bra att man info om måltid punkt i god tid, men det kan bli svårt när trafik inte går att förutse alltid.
Det är en fantastisk resa i härlig sommar. Mkt bekväma buss med AC. Tryggt körning hela vägen. Ett välutformad program.

Det enda vi skulle önska är flera pauser och lite längre promenade
Huanji & Johan