Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

HURTIGRUTEN & LOFOTEN HELGELANDSKUSTEN, 8 DAGAR


     

 

Njut av lugn och avkoppling på en kryssning med Hurtigruten. Under denna tredagarskryssning från Tromsö till Trondheim har du möjlighet att njuta av Helgelands vackra kust. Storslagen natur med höga fjäll som ”De sju Systrarna” och ”Torghatten”, vita sandstränder & små pittoreska fiskelägen.Vi får även njuta av en midnattskonsert i Ishavskatedralen i Tromsö. På vägen till Tromsö får vi uppleva Höga Kusten och vackra vägar med utsikt över Torneträsk och den dramatiska fjällvärlden.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Gävle

Vi reser från våra påstigningsorter på morgonen för att åka mot Gästrikland. Vi stannar för fika och lunchpaus innan vi kommer fram till Gävle som är dagens etappmål. Vi ska bo på Clarion Hotel Winn. Vi tar en gemensam promenad på Gamla Gefles kullerstensgator. Det är mysigt att gå runt i gränderna, kika in i de gamla trähusen från 1700-talet. Tiden stannar upp, det är lugnt och stilla. Middag på kvällen. Ca 60 mil.

 

DAG 2 Gävle – Skellefteå

Efter frukost tar vi E4:an norrut mot Höga Kusten. Vi njuter av de fantastiska vyerna, kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och den vackra skärgården som är så speciell att UNESCO utsett Höga Kusten till ett världsarv. Vi gör ett kaffe - och fotostopp vid Höga Kustenbron. Vidare längs Norrlandskusten, förbi Umeå ”Björkarnas stad” och så småningom till Skellefteå. Här checkar vi in på Quality Hotel Skellefteå Stadshotell. Middag på kvällen. Ca 60 mil.

 

DAG 3 Skellefteå-Kiruna

Vi rullar vidare förbi Piteå, Luleå, Råneå mot Överkalix. När vi kommer till Jockfall passar vi på att stanna till och se den mäktiga forsens fall. Hela Kalixälvens tyngd, smältvattnet från Sveriges högsta fjäll Kebnekaise, i full fart mot Bottenvikens skärgård. I denna häftiga miljö äter vi också dagens lunch som består av en ”Jockfallare”. Nöjda och belåtna åker vi vidare förbi Tärendö, Masugnsbyn, Vittangi, Svappavaara mot dagens mål, Kiruna. Under eftermiddagen möter en lokalguide upp och tar oss med på en intressant stadsrundtur. Vi får höra om de förändringar som sker i  Kiruna i och med stadsomvandlingen som pågår. Därefter checkar vi in på Scandic Ferrum. Middag på hotellet. Ca 50 mil

 

DAG 4 Kiruna – Tromsö

Idag ska vi färdas via Nordkalottvägen ”Sinnenas väg” som anses vara en av världens vackraste vägar med utsikt över Torneträsk och den dramatiska fjällvärlden. Vi åker mot Abisko Nationalpark, Björkliden och Riksgränsen. Vi ser den kända vyn Lapporten. Klättrar vidare med bussen upp i fjällvärlden mot Tromsö. Vi stannar för busskaffe och lunch utmed vägen. I Tromsö möter en lokalguide upp oss för en intressant rundtur. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotell Clarion Hotel The Edge. Vi avslutar kvällen på bästa sätt, vi beger oss till stadens ikoniska Ishavskatedral för att njuta av en midnattskonsert. Ishavskatedralen som i sin form symboliserar nordnorsk natur, kultur och tro. Efter denna stämningsfulla musikupplevelse går vi ombord på Hurtigrutens fartyg som ska oss med på en kryssning till Trondheim. Båten avgår 01.30 från Tromsö. Vi inkvarterar oss i våra hytter, efter en lång dag med många härliga intryck är det ganska skönt att lägga huvudet på kudden och sova. Ca 39 mil.

 

DAG 5 Ombordstigning i Tromsö

Hamnar idag: Tromsø, Finnsnes, Harstad, Risøyhamn, Sortland, Stokmarknes, Svolvær, Stamsund.

Frukost på morgonen. Vi kommer till Harstad på morgonen, på förmiddagen färdas vi genom Risøyrenna, en kanal specialbyggd för Hurtigruten. Vi fortsätter genom det trånga Raftsundet, den smala, pittoreska passagen mellan Vesterålen och Lofoten. Dessa ögrupper bjuder på några av de mest fantastiska naturupplevelserna under hela resan längs kusten. Lofoten är känd för sin storslagna natur med vildmark, branta fjäll och små pittoreska fiskelägen. Att färdas här i dagsljus är en upplevelse. De branta klipporna stryker fartygets sidor, vi är i Trollfjorden och havsörnens rike! 3-rätters middag ombord på kvällen.

 

DAG 6 Polcirkeln, De Sju Systrarna

Hamnar idag: Bodø, Ørnes, Nesna, Sandnessjøen, Brønnøysund, Rørvik.

Frukost på morgonen. Vi fortsätter längs Helgelandskusten och njuter av de vackra vyerna med tusentals holmar, bördiga jordbruksområden, blomstrande ängar och branta granitväggar. Det finns många legender och myter om den här delen av kusten, bland annat sägnen om fjällkedjan ”De Syv Søstre” och historien om hur pilen från Hestmannens båge sköt hål i fjället Torghatten. Det är också vår sista dag norr om Polcirkeln. Att korsa polcirkeln vid vid 66°33’N är en speciell händelse, vi firar på däck enligt arktisk tradition. Vi kommer till den gamla handelsplatsen Nesna, seglar vidare till Sandnessjøen. Vegaöarna som är upptagna på UNESCOs världsarvsslista ligger alldeles i närheten. Det finns flera spännande utflykter att följa med på under kryssningen gång, bokas mot tillägg direkt med Hurtigruten. 3-rätters middag ombord på kvällen.

 

DAG 7 Ankomst Trondheim - Hamar

Sjöfrukost ombord innan vi kommer till Trondheim 06.30 på morgonen. Här möter vår buss och chaufför upp oss något senare eftersom vi inte behöver gå av båten på en gång. Vi åker på en liten rundtur i den trevliga medeltida staden som grundades av vikingakungen Olav Tryggvason. Här finns den mäktiga Nidarosdomen, där de tre drottningar och sju kungar är krönta. Det är Skandinaviens största medeltida byggnadsverk. Efter att ha sett oss omkring i Trondheim åker vi vidare mot Hamar. Färden går upp över vidderna på Dovrefjäll och ner i den vackra Gudbrandsdalen. Vi passerar OS-staden Lillehammer och når Hamar vid sjön Mjösa. Här ska vi bo på First Hotel Victoria. Ca 40 mil.

 

DAG 8 Hamar - Hemorten

Efter en god hotellfrukost är det dags att åka hemåt. Vi reser söderut mot Kongsvinger och vidare in i Sverige. Framåt kvällen är vi åter vid våra hemorter. Ca 64 mil

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-07-20 8+ 14.295 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Vägavgifter
 • 4 övernattningar på hotell med frukost
 • 3 övernattningar del i dubbel, USPI ospec. insideshytt
 • 4 middagar hotell
 • Lunch dag 3
 • Tre-rätters middag dag 5 och 6
 • Midnattskonsert Ishavskatedralen
 • Lokalguide i Kiruna
 • Lokalguide i Tromsö
 • Utflykter enligt program
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 600:-
Enkelhytt USPI (ospec insides) 2500:-
Enkelhytt USPL (ospec.utsides (7900:-)
Enkelhytt USPO (ospec.utsides 9200:-)
Dubbelhytt USPL/UNL3 (ospec.utsides, begränsad/ingen utsikt) 600:-/person
Dubbelhytt USPO (ospec.utsides) 1400:-/person
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

För resan gäller våra resevillkor med följande undantag:
Anmälningsavgiften är 50 % av resans pris:- , slutlikviden erläggs senast  70 dagar innan avresa.
Avbeställningskostnad 70-30 dagar före avresa, 50%
Avbeställning senare än 30 dagar före avresa, 100%, hela resans pris.

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Clarion Hotel Winn

GÄVLE, Sverige

Norra Slottsgatan 9, 801 38 Gävle
026-64 70 00  
www.clarionwinngavle.se

Våningar: 3  Rum: 200 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio och hårfön.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Quality Hotel Skellefteå Stadshotell

SKELLEFTEÅ, Sverige

Stationsgatan 8, 931 21 Skellefteå
0910-71 10 60
www.nordicchoicehotels.se/quality/quality-hotel-stadshotellet-skelleftea/

Våningar: 3 Rum: 90 Hiss finns ej.
Dusch/wc, telefon och TV.
Hotellet ligger centralt.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Scandic Hotel Ferrum

KIRUNA, Sverige

Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna
0980-39 86 00
www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Kiruna/Scandic-Ferrum

Antal våningar: 6 Hiss finns.
Rummen har bad/dusch/wc, TV, radio och hårfön.

Övernattningshotell Dag 7 - 8
First Hotel Victoria

HAMAR, Norge

Strandgaten 21, N-2317 Hamar
0047-6202 5500  /victoria
www.firsthotels.se/Vare-Hotell/Hotell-i-Norge/Hamar/First-Hotel-Victoria

Våningar: 7  Rum: 115  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio, hårfön och värdeskåp.
Hotellet ligger centralt, har restaurang, bar, värdeskåp och bastu. Totalrenoverat 2012. Hotellet har gratis WiFi