Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

LOFOTEN - NORDKAP, 8 DAGAR


   

 

Följ med och upplev en storslagen resa med fantastiska naturscenerier. En sagolikt vacker resa till Europas utpost mot norr. Ett besök på Nordkapsklippan, utsikten över norra Ishavet kommer att bli ett minne för livet! Lofotens spektakulära vyer, en av världens vackraste platser. Midnattssolen, de oändliga viddernas, fjällens och renarnas land.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Björkliden

Förväntansfulla lämnar vi våra hemorter och åker mot Stockholm och Arlanda. Vi stannar för fikarast. Vid ankomsten till flygplatsen finns det tid för lunch. På förmiddagen går vårt flyg, efter ca 1,5 timmes flygresa så är vi framme i Kiruna där vår buss och chaufför möter upp oss. Vi får en liten rundtur i Kiruna, innan det är dags att åka vidare mot Abisko Nationalpark. Vi kör längs den vackra Nordkalottvägen och utmed Torneträsk. Vi åker förbi de ståtliga fjällmassiven och så småningom kommer vi till Abisko. Vi ser den berömda Lapporten, besöker Naturum och tar en promenad till Jokken med sin mäktiga kanjon. Hotell Fjället i Björkliden blir vårt mål för kvällen, där blir det middag och övernattning. Småland-Arlanda 47 mil + 11 mil buss.

 

DAG 2 Björkliden – Svolvaer

Vi lämnar Björkliden och rullar vidare mot Riksgränsen där vi gör ett kort fotostopp. Vi kommer över till Hinnöya, Norges största ö. På vackra slingrande vägar längs Tjeldsundet kommer vi till Sortland ”den blå staden”, en av många pärlor i landskapet Vesterålen. Under kvällen når vi Svolvaer känd som ”huvudstad” på Lofoten. Vi checkar in på Thon Hotel där vi ska bo en natt. Middag på hotellet. Ca 38 mil.

 

DAG 3 Utflyktsdag Lofoten - Melbu

Efter en stadig frukost så är det dags att besöka Lofotens fantastiska örike vid Vestfjordens västsida i Norra Norge. En lokalguide tar oss med på en heldag med fantastiska intryck. Vi kommer att se många olika sidor av det historiska Lofoten inramat av dramatiska berg, sandstränder och hav. En kort färjetur från Fiskeböl till Melbu på Vesterålen. Här ska vi bo en natt på Melbu Hotel. Middag på kvällen.

 

DAG 4 Melbu - Oteren

Idag fortsätter vi norrut, vi åker mot Stokmarknes, Sortland, Hinnöya, Bjerkvik och Nordland Fylke. Vi upplever en storslagen natur med höga snöklädda bergstoppar, sjöar, vilda svårtillgängliga naturområden. Luta dig tillbaka i busstolen och njut av enastående naturuppleveler.  Vi stannar till för lunch och kaffepauser efter vägen. Vårt stopp för natten blir i Oteren, på hotell Welcome Inn Hotel Lyngskroa. Middag på hotellet. Ca 37 mil.

 

DAG 5 Oteren – Alta

Efter frukost börjar vi rulla mot Alta som är dagens mål. Vi åker längs Lyngenfjorden och även idag får vi berika våra sinnesintryck och njuta av allt det vackra i naturen.

Vi gör ett besök på Alta Museum, vars hällristningar finns med på UNESCOs världsarvslista. I närheten av vårt hotell finns Nordlyskatedralen med sin speciella arkitektur, den är väl värt ett besök. Thon Hotel Alta blir vårt boende i natt. En promenad tillsammans med reseledaren på kvällskvisten för de som önskar. Gemensam middag på hotellet. Ca 30 mil

 

DAG 6 Alta - Honningsvåg

Idag tar vi lite sovmorgon för i kväll har vi hopp om att få se midnattssolen från Nordkapsklippan. Vi styr norrut över Altaälvens mynning och vidare förbi det väldigt tundralika sennalandet. Här har Karasjoksamerna sitt sommarviste. Ett stopp hos en silversmed och busskaffe i trakterna av Skaidi. Vidare längs Porsangerfjorden innan vi kommer till Honningsvåg som är vårt mål för dagen.  Vi checkar in på ett Scandic hotell Destination Nordkapp. Äter middag på hotellet, innan en av resans många höjdpunkter, besöket på Nordkapsklippan. Tillsammans med turister från stora delar av världen får vi uppleva en oförglömlig afton i midnattssolens tecken. Det känns verkligen som att man befinner sig i världens ände. Vi får även se ett fantastiskt bildspel i Nordkapshallen, innan vi åker tillbaka till hotellet. Ca 23 mil.

 

DAG 7 Honningsvåg – Enontekiö

Idag tar vi också lite sovmorgon eftersom det blev sent igår kväll. Vi åker längs Porsangerfjorden och vidare över böljande Finnmarksvidda. Vi stannar för lunch och vid samelägret Isnetoften tar vi en paus och tittar på alster som samerna från Kautokeino kommer och visar upp. Vi passerar gränsen till Finland och kommer till Enontekiö för middag och övernattning på hotell Jussan Tupa. Ca 45 mil.

 

DAG 8 Enontekiö - Hemorten

Efter frukost lämnar vi hotellet och åker mot Kiruna och flygplatsen. Vi färdas via Kuttainen förbi Övre Soppero som ligger drygt 10 mil söder om Treriksröset. Här bor det närmare 300 invånare varav många tillhör renskötande samefamiljer. Vi färdas efter Inlandsvägen, mitt i den lappländska vildmarken förbi Vittangi och Svappavaara. Här fanns den första gruvan i Malmfälten, en koppargruva som bröts från 1656 och fram till slutet på 1700-talet. Idag har LKAB en järnmalmsgruva här. Vi stannar för busskaffe och lunch. På eftermiddagen går vårt flyg mot Stockholm Arlanda. Väl framme möter vår buss upp och vi beger oss hemåt igen. Vi stannar för avskedsmiddag på vägen hem. Ca 25 mil + Arlanda-Småland 50 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-06-29 8+ 17.935 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresor
 • Färje- och vägavgifter
 • Flyg Arlanda-Kiruna t/r
 • Flygskatter
 • 7 övernattningar med frukost
 • 8 middagar
 • Lokalguide på Lofoten
 • Entré till Alta Museum
 • Nordkapscertifikat
 • Entré till Nordkapshallen
 • Utflykter enligt program
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 3150:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotell Fjället

Björkliden, Sverige

Björkliden 981 93
+46 980 641 00
boka.bjorkliden.com/sv/boende/a420977/hotell-fjallet


Hotell Fjället ligger vackert beläget med fantastisk utsikt över Torneträsk och den berömda dalgången Lapporten. Beskåda dansande norrsken på vintern och midnattsol på sommaren. Allt har sin tjusning! Här finns 46 rum och du bor bekvämt i enkelrum, dubbelrum, 2-bäddsrum eller familjerum. Alla rum är utrustade med wc/dusch, TV och är djur/rökfria.
På hotellet finns konferensrum, bastu och ett lekrum för barn. Gästkontor med internet finns att hyra samt möjlighet till trådlöst nätverk i foajén.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Thon Hotel Lofoten

SVOLVAER, Norge

Torget, 8300 Svolvær
+47-76 04 90 00
www.thonhotels.no/hoteller/land/norge/svolvar/thon-hotel-lofoten

Rum: 190 Hiss finns.
Bad/dusch/wc, hårtork, luftkonditionering, telefon, minibar, TV.
Hotellets restaurang har utsikt över hamnen och erbjuder bl a regionala specialiteter från Lofoten. Efter middagen kan man koppla av på hotellets terrass.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Melbu Hotel

MELBU, Norge

Adress:Chr.Fredriksens gate 2 , N-8445 Melbu
0047-7615 9000

Våningar: 3  Rum: 58  Hiss finns.
Dusch/bad/wc,  TV, radio,
Hotellet ligger centralt, har restaurang, bar.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Welcome Inn Hotel Lyngskroa

OTEREN, Norge

E6, 9046 Oteren
0047 77 71 50 00
lyngskroa.no/


Övernattningshotell Dag 5 - 6
Thon Hotel Alta

ALTA, Norge

Labyrinten 6, N-9510 Alta
0047- 7849 4001
www.thonhotels.com/hotels/countrys/norway/alta/thon-hotel-alta/

Våningar: 4 Rum: 150 Hiss finns


Övernattningshotell Dag 6 - 7
Scandic Nordkapp

HONNINGSVÅG, Norge

Skipsfjorden, 9750 Honningsvåg, Norge
+47 78 47 72 60
www.scandichotels.no/hotell/norge/honningsvag/scandic-nordkapp


Övernattningshotell Dag 7 - 8
Hotel Jussan Tupa

ENONTEKIÖ, Finland

Ounastie 140, FIN-99400 Enontekiö
00358-16 521 101  
www.jussantupa.fi

Våningar: 2  Rum: 30  Hiss finns ej.
Dusch/wc, telefon, TV och radio.
Hotellet ligger centralt, har restaurang, bar, värdeskåp, pool, bastu och solarium.