Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

NORDKAP BUSS/FLYG, 8 DAGAR


   

 

En sagolikt vacker resa till Europas utpost mot norr. Midnattssolens, de oändliga viddernas, fjällens och renarnas land. Ett minnesrikt besök på Nordkapsklippan hör till en av resans höjdpunkter. Utsikten över norra Ishavet kommer att bli ett minne för livet! 

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Hudiksvall

På resan norröver passerar vi landskapen Östergötland, Södermanland, Uppland och Gästrikland. Vi stannar för både förmiddagsfika och lunch. På eftermiddagen stannar vi till i trakterna av Älvkarleby. Gävle passeras strax därefter och på E4:an åker vi vidare norrut till idyllen Hudiksvall, där vi checkar in på Quality Hotel Statt. Gemensam middag serveras och vi får tillfälle att bekanta oss med våra medresenärer. Småland – Hudiksvall 70 mil.

 

DAG 2 Hudiksvall - Luleå

Vi färdas längs Höga Kusten och njuter av de fantastiska vyerna, kombinationen av kustnära berg, djupa skogar och den vackra skärgården som är så speciell att UNESCO utsett Höga Kusten till ett Världsarv. Givetvis passar vi på att göra ett stopp för kaffe vid Höga Kusten-bron. Resan går vidare längs Norrlandskusten förbi Umeå, Skellefteå och Piteå, väl framme i Luleå väntar middag och övernattning på Quality Hotel Luleå. 65 mil.

 

DAG 3 Luleå - Saariselkä

Vi inleder dagen med att bekanta oss med världsarvet Gammelstad.

Vi får en guidad visning av kyrkstaden och får även göra ett besök i en av kyrkstugorna. Under förutsättning att det inte är någon förrättning i Nederluleå kyrka denna dag så gör vi även ett besök där. Nu är det dags att uppleva kuststräckan längs norra Bottenviken, som erbjuder en mycket vacker natur och bebyggelse. Vi åker förbi Kalix och Haparanda innan vi når de berömda Kukkolaforsarna. Här äter vi en härlig lunch som består av rökt sik och tittar på de fantastiska bryggorna där fiskarna står och håvar siken som är på vandring uppför forsen. Under eftermiddagen följer vi Torne älv innan vi viker av och passerar finska gränsen. Strax norr om Rovaniemi stannar vi vid Polcirkeln för kaffe och här finns också en stor shop med allehanda souvenirer och sameslöjd.

I Saariselkä blir det middag och övernattning på Santas Hotel Tunturi. 56 mil.

 

DAG 4 Saariselkä - Honningsvåg

Idag tar vi lite sovmorgon för ikväll har vi hopp om att få se midnattssolen från Nordkapsklippan. När vi passerat finsk-norska gränsen blir det lunchstopp i Karasjok. Färden fortsätter via Lakselv och längs Porsangen, en fjord av Ishavet, som ger oss en hänförande utsikt. I Honningsvåg checkar vi in på Scandic Nordkapp och äter middag innan en av resans många höjdpunkter, ett besök på Nordkapsklippan. Tillsammans med turister från stora delar av världen får vi uppleva en oförglömlig afton i midnattssolens tecken. Det känns verkligen som om man befinner sig i världens ände. Vi får även se på ett fantastiskt bildspel i Nordkapshallen, innan vi åker tillbaka till hotellet. 51 mil.

 

DAG 5 Honningsvåg - Alta

Även idag startar vi lite senare eftersom det blev sent i natt. Vi hinner se oss om lite i Honningsvåg innan vi åter följer den vackra Porsangenfjorden. Ett stopp hos en silversmed och lunchpaus i Skaidi blir det innan vi når Alta. Här börjar vi med att göra ett besök på Alta Museum, vars hällristningar finns med på UNESCOs världsarvlista. Scandic Alta blir vårt boende i natt. På kvällen äter vi en gemensam middag. 21 mil.

 

DAG 6 Alta - Tromsö

Efter att vi lämnat Alta blir vårt första stopp samelägret Isnetoften, där vi tar paus och tittar på alster som samerna från Kautokeino kommer och visar upp. Kanske blir det ett inköp. Dagens lunchrast tar vi vid Gildetun Högfjällsmotell, som förutom mat bjuder på en magisk utsiktsplats. Nu väntar oss en sagolikt vacker etapp! Vi åker utmed Lyngenfjorden och kan göra oss beredda med kameran för snart ser vi de delvis snöhöljda Lyngentopparna som majestätiskt reser sig mot himlen. Två färjeturer väntar innan vi kommer till Tromsö.

Vi gör ett besök i Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur och sitt fantastiska läge med utsikt över staden.  Här bjuds vi på middag och vila på Quality Hotel Saga. 30 mil.

 

DAG 7 Tromsö - Kiruna

Idag rullar vi vidare mot Kiruna, vi njuter av de vackra naturscenerier som Nordkalotten har att erbjuda. Vidare längs Torneträsk där vi ser den kända vyn Lapporten. I Kiruna ser vi oss om i staden, besöker den vackra kyrkan och får höra om den spännande stadsomvandling som pågår i Kiruna. Ett projekt som innebär flyttning av delar av staden. Detta till följd av att gruvbrytningen i Kiirunavaara orsakar deformationer i marken, vilka rör sig mot staden. Detta har aldrig tidigare genomförts på någon plats i världen. En händelse som fått stor uppmärksamhet, inte minst internationellt.

Från Järnvägsparken mitt i staden kan man vid klart väder se Kebnekaisemassivet. Vi bor på hotell Scandic Ferrum, gemensam middag på hotellet. 40 mil

 

DAG 8 Kiruna - Hemorten

Efter frukost lämnar vi hotellet och åker till flygplatsen. Vi flyger från Kiruna under förmiddagen till Stockholm Arlanda. Väl framme så möter vår buss upp och vi beger oss hemåt igen. Vi stannar för en gemensam avskedslunch på vägen hem. Arlanda- Småland 50 mil.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-06-24 Fullbokad 12.990 kr12.490 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa
 • Flyg Kiruna-Arlanda
 • Färje- och vägavgifter
 • 7 övernattningar med frukost
 • Middag dag 1 t o m dag 7
 • Förmiddagsfika dag 1
 • Eftermiddagsfika dag 8
 • Guidning i Gammelstad kyrkstad
 • Lunch dag 3 och 8
 • Entré till Nordkapshallen
 • Nordkapcertifikat
 • Entré och guidning Alta Museum
 • Entré till Ishavskatedralen
 • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 3500:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Quality Hotel Statt Hudiksvall

HUDIKSVALL, Sverige

Storgatan 36, 824 22 Hudiksvall
0650-150 60
www.firsthotels.se

Våningar: 4 Rum: 106 Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio och hårfön. Hotellet ligger centralt.

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Quality Hotel Luleå

LULEÅ, Sverige

Storgatan 17, 971 28 Luleå
0920-20 10 00  
www.choicehotels.se

Våningar: 5  Rum: 209  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon, TV, radio och hårtork Hotellet ligger i centrum, har restaurang, bar, pool, bastu och värdeskåp.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Santas Hotel Tunturii

SAARISELKÄ, Finland

P.O.Box 4, FIN-99830 Saariselkä Tel: 00358 16681501

www.tunturihotelli.fi

Våningar: 5  Rum: 260  Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, tv, radio, hårfön, strykjärn och värdeskåp.
Hotellet ligger nära centrum och har restaurang, bar och bastu.

Övernattningshotell Dag 4 - 5
Scandic Nordkapp

HONNINGSVÅG, Norge

Skipsfjorden, 9750 Honningsvåg, Norge
+47 78 47 72 60
www.scandichotels.no/hotell/norge/honningsvag/scandic-nordkapp


Övernattningshotell Dag 5 - 6
Scandic Alta

ALTA, Norge

Løkkeveien 61, 9509 Alta, Norge
+47 78 48 27 00
www.scandichotels.no/hotell/norge/alta/scandic-alta


Övernattningshotell Dag 6 - 7
Quality Hotel Saga

TROMSÖ, Sverige

Richard Withsplass 2, N-9008 Tromsö
0047-7760 7000  
www.sagahotel.no

Våningar: 5  Rum: 67  Hiss finns.
Dusch/bad/wc, telefon och TV
Hotellet ligger centralt, har restaurang.

Övernattningshotell Dag 7 - 8
Scandic Hotel Ferrum

KIRUNA, Sverige

Lars Janssonsgatan 15, 981 31 Kiruna
0980-39 86 00
www.scandichotels.se/Hotels/Sverige/Kiruna/Scandic-Ferrum

Antal våningar: 6 Hiss finns.
Rummen har bad/dusch/wc, TV, radio och hårfön.

Kommentarer

En fantastiskt fin resa. Allt var perfekt. En proffsig chaufför med jämn och fin körning. En kunnig och duktig guide. Vi fick lära oss mycket om Sverige. Växlande information i lagom mängd. God mat och bra hotell. Var rädda om chauffören Ingemar och guiden Eva. Vi är helnöjda. Birgitta o Bertil Nilsson
En fantastiskt fin resa. Allt var perfekt. En proffsig chaufför med jämn och fin körning. En kunnig och duktig guide. Vi fick lära oss mycket om Sverige. Växlande information i lagom mängd. God mat o
Birgitta o Bertil Nilsson
Upplevelserik resa.Mycket kunnig, påläst och serviceinriktad guide. Hon var proffesionell.
Bra att kunna boka platser i förväg. I bussen , i synnerhet som vi gick på sist och det var fasta platser hela resan.
Hotellet och maten i Saarisälke höll inte god standard. Det kändes som att bo på vandrarhem. Allt var stängt på kvällen, det fanns inget att göra eller ngn serveringen om man skulle velat ha en kaffe / öl. Rummen saknande TV?.
Upplevelserik resa.Mycket kunnig, påläst och serviceinriktad guide. Hon var proffesionell.
Bra att kunna boka platser i förväg. I bussen , i synnerhet som vi gick på sist och det var fasta p
Jan och Lena Regnander