Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

NORGE I ETT NÖTSKAL, 5 DAGAR


   

 

Följ med och upplev något av de bästa Norge har att erbjuda. Rundresan som går under namnet Norge i ett nøtteskall® 

Går genom några av de vackraste platserna i Fjord Norge. I turen ingår en fantastisk tågresa med Flåmsbanan och en trevlig kryssning på den spektakulära och UNESCO-skyddade Naeröyfjorden. Det anses vara ett av de vackraste fjordlandskapen i världen. Vi bor i Geilo, den berömda skidorten på Hardangervidda, sommartid är den en riktig pärla med sin friska fjälluft.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten-Elverum

Tidig avresa från våra hemorter, vi färdas genom Värmland mot Norge. Det blir stopp för kaffe och senare även lunch. I ”gränslandet” Morokulien gör vi uppehåll för att titta på fredsmonumentet. Resan går vidare norut förbi Kongsvinger. Vi kommer till Scandic Elgstua i Elverum som blir dagens etappmål. Middag på hotellet.      Småland-Elverum 62 mil.

 

DAG 2 Elverum-Geilo

Efter frukost styr vi mot nya spännande platser. Vi åker mot OS-staden Lillehammer, om vädret tillåter även efter den berömda Peer-Gynt vägen. Vi stannar för lunch och fortsätter sedan längs        den fina vägen via Valdresflye i kanten av Jotunheimen Nationalpark. Vi passerar Gjendesheim, Bygdin och Beitostölen. Vi njuter av vyerna medan bussen rullar vidare mot Hardangervidda och Geilo. Här bor vi två nätter på Geilo Hotel. Vi äter en gemensam middag på hotellet. Elverum-Geilo 43 mil.

 

DAG 3 Utflyktsdag

Efter frukost åker vi med bussen genom den vackra Aurlandsdalen till Gudvangen. Idag ska vi åka på en fjordkryssning på Naeröyfjorden som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är världens smalaste fjord. Njut av det magnifika och vackra landskapet från båtsidan. Efter två timmars båtresa är det dags för nästa upplevelse, Flåmsbanan med sina 21 tunnlar. I Flåm går vi ombord på tåget som ska ta oss fram och tillbaka genom den vackra Flåmsdalen som bjuder på en fantastisk naturupplevelse med fjäll, vattenfall och fjällgårdar. Efter en innehållsrik dag äter vi gemensam middag på hotellet.

 

DAG 4 Geilo-Oslo

Vi lämnar Geilo och från Gol följer vi Hallingdalen söderut. Vid Nesbyen blir dalen trängre och det bär stadigt nedför mot sjön Kröderen. Framme i Oslo passar vi på att äta lunch. Lokalguide möter oss i Oslo och ger oss en trevlig stadsrundtur. Du får även lite egen tid att upptäcka Oslo, Norges mysiga huvudstad som bjuder på kultur, nöjen och vacker natur. Här bor vi sista natten på centralt belägna Comfort Hotel Börsparken. På kvällen äter vi en gemensam middag på någon trevlig restaurang. 23 mil.

 

DAG 5 Oslo - Hemorten

Efter frukost lämnar vi Norge och åker mot Sverige. Vi äter avskedslunch på den gamla anrika badorten Gustafsberg. Resan går vidare genom Bohuslän mot hemorterna. Oslo-Småland 60 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-07-15 8+ 7.190 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • Färje- och vägavgifter
  • 4 övernattningar med frukost
  • 4 middagar
  • Båtresa Gudvangen-Flåm
  • Tågresa Flåmsbanan
  • Lunch dag 5
  • Utflykter enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 450:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Scandic Elgstua

ELVERUM, Norge

Trondheimsvegen 9, 2406 Elverum
0047 62 40 10 70
www.scandichotels.no/hotell/norge/elverum/scandic-elgstua


Destinationshotell Dag 2 - 4
Geilo Hotel

GEILO, Norge

Gamlevegen 2, 3580 Geilo
0047 32 09 05 11
www.geilohotel.no/


Övernattningshotell Dag 4 - 5
Comfort Hotel Börsparken

Oslo, Norge

Tollbugaten 4, 0152 Oslo, Norge
+47 22 47 17 17
www.nordicchoicehotels.no/comfort/comfort-hotel-borsparken

Antal rum: 248