Close Warning

Vi vill bara påminna våra resenärer om att alltid ta med pass på alla våra utlandsresor då regeringen nu beslutat att gränskontroller vid inre gräns ska utökas.
Läs mer här https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2018/juni/granskontroller-vid-inre-grans-utokas/

Hitta din resa

TALLINN OCH RIGA, 5 DAGAR


   

 

Modernt och historiskt! 

En kombinerad resa till hjärtat av Baltikum. Vi besöker huvudstäderna Riga och Tallinn. Lokala guider visar oss runt i de båda städerna som är rika på historia och har ett stort utbud av arkitektur, restauranger och shopping. Ta tillfället i akt att upptäcka de populära städerna både på egen hand och med våra guider.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Stockholm

Bussen tar oss till Stockholm där vi går ombord på Tallink Silja Lines mot Riga. Vi blir tilldelade utsideshytter och äter en gemensam buffé ombord. 35 mil.

 

DAG 2 Riga

Vår lokalguide möter upp oss vid färjan i Riga. Guiden tar oss med på en stadsrundtur genom denna gamla hansestad som grundades 1201. Det blir intressant att se hur Lettlands huvudstad Riga påminner om Estlands huvudstad Tallinn, både när det gäller historia och arkitektur. Vi upptäcker den vackra staden både med buss och till fots, vi kommer till bl a Slottet, Kruttornet och den rysk-ortodoxa katedralen. Saluhallarna är en upplevelse, de är inrymda i gamla Zeppelinar-hangarer och här kan du shoppa det mesta. Bärnsten är en stor handelsvara! Och de populära stickade produkterna hittar du säkrast på gator och torg. Vi checkar in på centralt belägna Hotel Mercure Riga Center. Middag på kvällen är på egen hand.

 

DAG 3 Riga - Tallinn

Resan går vidare till Estland och mot Tallinn.  När vi har passerat gränsen åker vi genom ett skogrikt landskap längs Rigabuktens kust innan vi når trästaden och kurorten Pärnu. Här gör vi ett uppehåll för lunch. Orten är känd för sitt strandliv och blev populärt som badort hos det ryska kejsardömet redan 1890. Mot Tallinn och till vårt centralt belägna Sokos Hotel Viru bara några kvarter från Gamla stan. Nu finns det tid att gå på upptäcktfärd i Tallinn. I Gamla stan finns spännande affärer – titta in på bakgårdarna, här gömmer sig små butiker med hantverk och allsköns kuriosa och caféer. Säkert hittar du också en trevlig restaurang för kvällens middag. 30 mil.

 

DAG 4 Tallinn - Stockholm

Efter frukost gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi bekantar oss med det medeltida Tallinn och även Domberget med en fantastisk utsikt över staden. Efteråt är det fritt att spendera dagen på egen hand. På Rådhustorget sjuder det av liv och rörelse. Och den vackra Alexander Nevskijkatedralen med lökkupoler skapar en magisk stämning med all rökelser. I gränderna finns det rader av marknadsstånd med prisvärt hantverk. 17.30 avgår vårt fartyg och vi har även på hemresan utsideshytter och gemensam middagsbuffé ombord.

 

DAG 5 Stockholm – Hemorten

Passa på att njuta av den fantastiska svenska skärgården under frukosten. Vi angör Värtahamnen och startar hemresan. Vi gör matpaus utmed vägen och kör sedan de sista milen hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2019-09-02 8+ 5.690 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • Middag dag 2 och 3
  • 2 övernattningar med del i 2-bäddshytt insides inkl frukost och buffé.
  • 2 övernattningar med frukost
  • Guidad stadsrundtur i Riga och i Tallinn
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrum/enkelhytt utsideshytt tillägg 1 335:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 3
Mercure Riga Centre

RIGA, Lettland

Elizabetes iela 101, Centra rajons, Riga, LV-1050, Lettland
00371 67 869 900
www.accorhotels.com/gb/hotel-9436-mercure-riga-centre/index.shtml


Destinationshotell Dag 3 - 4
Sokos Hotel Viru

TALLINN, Estland

Viru Väljak 4, EE-10111 Tallinn
00372-6 809 300
www.sokoshotels.fi/en/tallinn/sokos-hotel-viru

Våningar: 20 Rum: 423 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, minibar, luftkonditionering.
Restaurang, bar, pub, nattklubb. Spa-avdelning.
Perfekt beläget i centrala Tallinn, bara ett par hundra meter från gamla stan.