Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

TALLINN & RIGA, 5 DAGAR


 

 

En resa till hjärtat av Baltikum. Vi besöker huvudstäderna Riga och Tallinn. Lokala guider visar oss runt i de båda städerna som är rika på historia och har ett stort utbud av arkitektur, restauranger och shopping. I Pärnu gör vi ett lunchuppehåll. Ta tillfället i akt att upptäcka de populära städerna både med våra guider och på egen hand.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Stockholm

Bussen tar oss till Stockholm där vi går ombord på Tallink Silja Lines fartyg mot Riga. Vi blir tilldelade utsideshytter och äter en gemensam buffé ombord. 35 mil.

 

DAG 2 Riga

Under morgonen lägger färjan till i Riga och vi möter upp vår lokalguide. Guiden tar oss med på en stadsrundtur genom denna gamla hansestad som grundades 1201. Det blir intressant att se hur Lettlands huvudstad Riga påminner om Estlands huvudstad Tallinn, både när det gäller historia och arkitektur. Vi upptäcker den vackra staden både med buss och till fots, vi kommer till bland annat Slottet, Kruttornet och den rysk-ortodoxa katedralen. Saluhallarna är en upplevelse, de är inrymda i gamla zeppelinar-hangarer och här kan du shoppa det mesta. Bärnsten är en stor handelsvara och på gator och torg hittar du säkrast de populära stickade produkterna. Vi checkar in på centralt belägna Radisson Blu Hotel Latvija. Middag på hotellet.

 

DAG 3 Riga - Tallinn

Resan går nu till Estland och mot Tallinn.  När vi har passerat gränsen åker vi genom ett skogrikt landskap längs Rigabuktens kust innan vi når den gamla trästaden och kurorten Pärnu. Här gör vi ett uppehåll för lunch. Orten är känd för sitt strandliv och blev populär som badort hos det ryska kejsardömet redan 1890. Vidare mot Tallinn och till vårt centralt belägna Sokos Hotel Viru, bara några kvarter från Gamla stan. Nu finns det tid att gå på upptäcktfärd i Tallinn. I Gamla stan finns spännande affärer – titta in på bakgårdarna, här gömmer sig caféer och små butiker med hantverk och allsköns kuriosa. Gemensam middag på restaurang i Gamla Stan. 30 mil.

 

DAG 4 Tallinn - Stockholm

Tillsammans med lokalguide bekantar vi oss idag med det medeltida Tallinn och får även se Domberget med den fantastiska utsikten över staden. Efteråt är det fritt att spendera dagen på egen hand. På Rådhustorget sjuder det av liv och rörelse och den vackra Alexander Nevskijkatedralen med lökkupoler skapar en magisk stämning med all rökelse. I gränderna finns det rader av marknadsstånd som bland annat erbjuder prisvärt hantverk. 17.30 avgår vårt fartyg och vi har även på hemresan utsideshytter och äter en gemensam middagsbuffé ombord. Därefter blir kvällen efter egen smak och kryssningen i sig är en vacker upptäckt.

 

DAG 5 Stockholm – Hemorten

Passa på att njuta av den fantastiska svenska skärgården under frukosten. Vi angör Värtahamnen och startar hemresan. Med matpaus utmed vägen kör vi sedan de sista milen hem.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-09-07 8+ 5.670 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • 2 övernattningar med del i 2-bäddshytt utsides inkl frukost och buffé.
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 2 och 3
  • Guidad stadsrundtur i Riga och i Tallinn
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrum/ enkelhytt utsideshytt tillägg 1790:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Övernattningshotell Dag 2 - 3
Radisson Blu Hotel Latvija

RIGA, Lettland

Elizabetes street 55, LV-1010 Riga
00371-6777 2222
www.radissonblu.com/latvijahotel-riga

Våningar: 26 Rum: 571 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, minibar, värdeskåp, kaffe/tekokare, luftkonditionering.
Välkänt hotell med centralt läge, bara några hundra meter från gamla stan.
Restaurang, bar, nattklubb, casino. Spa-avdelning med inomhuspool och gym.

Övernattningshotell Dag 3 - 4
Sokos Hotel Viru

TALLINN, Estland

Viru Väljak 4, EE-10111 Tallinn
00372-6 809 300
www.sokoshotels.fi/en/tallinn/sokos-hotel-viru

Våningar: 20 Rum: 423 Hiss finns.
Rumsstandard: Bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, radio, minibar, luftkonditionering.
Restaurang, bar, pub, nattklubb. Spa-avdelning.
Perfekt beläget i centrala Tallinn, bara ett par hundra meter från gamla stan.