Hitta din resa

RÖROS OCH FUNÄSDALEN, 5 DAGAR


   

 

Följ med oss till fantastiska Röros i Norge och Svenska Fjällen i Funäsdalen! Vi bor på Hotell Funäsdalen, mitt i byn och har utsikt över både fjäll och sjö. På vägen till Funäsdalen stannar vi Röros, den unika och speciella trästaden. En dag vandrar vi i Funäsfjällen med vandringsledare. Det är en resa i vackra och avkopplande miljöer för både kropp och själ.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Charlottenberg

Vi lämnar våra hemorter tidig morgon och påbörjar färden mot gränsen till Norge. Genom Västergötland och in i Värmland färdas vi och är framme sen eftermiddag i Charlottenberg, bara 6 km från norska gränsen. En ort med utbud av flera varianter av friluftsliv och kanske mest känt för sin omfattande gränshandel. Vi tar in på Hotel Charlottenberg, ett modernt hotell som hade nyöppning i november 2017.  Kanske det ges tid att besöka shoppingcentret då de har öppet till 20.00 och hotellet är beläget i anslutning till shoppingcentret.43 mil.

 

DAG 2 Charlottenberg – Röros – Funäsdalen

Tidig morgon kör vi mot Röros som är värt att vänta på. Under tiden spelar den norska naturen revy utanför bussfönstret. Vi pausar utmed vägen och är framme tidig eftermiddag. Staden är charmerande och speciell och väldigt lätt att bli förtjust i. Den är byggd på fjället runt en koppargruva och finns med på UNESCOS:s världsarvslista. I gamla staden är det bara träbyggnader, de är målade i underbara färger i en vacker. Vi njuter i den mysiga miljön med butiker, caféer och restauranger. Efteråt fortsätter vi till Funäsdalen och Hotel Funäsdalen där vi ska bo i två nätter, beläget mitt i byn. 45 mil.

 

DAG 3 Vandringsdag

Efter frukost finns det tid till promenad för att bekanta sig med Funäsdalen. Vi bor nära bland annat FunäsGondolen, butiker, Härjedalens fjällmuseum och övriga aktiviteter. Efter lunch träffar vi vår vandringsledare och vi spenderar eftermiddagen med att vandra en tur på ca 5 km som kallas Säterturen 6 Mittåkläppen. Turen är lättgången och oftast torr och är en kulturvandring genom ett välbevarat säterområde i fjällterräng. Vi avslutar vandringen vid Djupavallens servering där det finns goda frasiga våfflor att köpa. Tillbaka till vårt hotell där vi kan koppla av efter en vandringsdag.

 

DAG 4  Funäsdalen – Falun

Vi lämnar hotellet och kör mot Falun. Resan går först till Mora där vi gör ett uppehåll mitt på dagen. Efteråt fortsätter vi till ännu en populär besöksstad i Dalarna, Falun. Här tar vi in på First Hotel Grand i centralt beläget. 32 mil.

 

DAG 5 Falun – Hemorten

Vi lämnar hotellet och fortsätter resan mot hemorterna. Det blir lunch- och fikastopp längs vägen och efter en resa med härliga aktiviteter och intressant besök i Röros är vi återigen hemma. 42 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
Inga avgångar just nu...

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 4 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1 t o m dag 4
  • Vandringsledare
  • Utflykt till Röros
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 1 320:-
Tillägg avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

Bra att ta med på resan: Termos, ryggsäck och rejäla skor/ vandringskängor.

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Hotell Charlottenberg

CHARLOTTENBERG, Sverige

Charlottenbergsvägen 2, 673 32 Charlottenberg
0571-78 14 00
hotellcharlottenberg.se/


Destinationshotell Dag 2 - 4
Hotel Funäsdalen

FUNÄSDALEN, Sverige

Rörosvägen, 840 95 Funsädalen
0684-214 30
www.hotell-funasdalen.se

Våningar: 6 Rum: 49 Hiss finns.


Övernattningshotell Dag 4 - 5
First Hotel Grand

FALUN, Sverige

Trotzgatan 9-11, 791 71 Falun
023-794880 /grandfalun
www.firsthotels.se/grandfalun

Våningar: 4/5 Rum: 151 Hiss finns.
Dusch/wc, telefon, TV och radio.