Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

SVALBARD, 6 DAGAR


   

 

Halvvägs mellan Norges fastland och Nordpolen ligger ögruppen Svalbard – en av världens mest storslagna vildmarker. Midnattssolens strålar lyser på gnistrande glaciärer, vackra fjordlandskap och snötäckta bergstoppar.  Har man tur kanske man ser Arktis konung, isbjörnen, som ståtligt vandrar över isen. Fjällräven och Svalbardrenen är vanliga inslag, och på isarna kan man ofta se valross och säl. Svalbard är ett paradis för fågelskådare, under sommaren sjuder fågelbergen av liv. Följ med oss nu under den ljusa och milda polarsommaren, som börjar i mitten av maj och varar till september.  I maj möts vinter och vår och vi får det bästa från båda årstiderna. Det är en häftig upplevelse att vara där när Svalbard vaknar till liv och solen börjar titta fram. För den som vill uppleva vilda djur är sommaren att föredra, eftersom man då kan uppleva andra arter än de permanenta invånarna i faunan. Vi får även en tur med hundspann, ett oöverträffat och roligt sätt att närma sig naturen i Arktis. Varje resa är unik!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten – Oslo

Vi börjar vår resa och åker med buss till Oslo för övernattning på hotell Scandic Oslo Airport. Gemensam middag på kvällen. Småland-Gardermoen 65 mil

 

DAG 2 Oslo – Svalbard - Vildmarksafton

Nu är vi ordentligt utvilade, äter en stärkande frukost och sen ger vi oss av. På morgonen flyger vi med Norwegian till Svalbard. Vi möts av vår transferbuss som kör oss till vårt hotell, Radisson Blu Polar Spitsbergen, i Longyearbyen. På kvällen får vi transport till Camp Barentz i Advent-dalen för en riktig vildmarksafton. Kvällen bjuder på värmande brasa och en god middag med dryck (öl, vin och mineralvatten) inkl. kaffe och hemlagad kaka. Vi får en presentation om isbjörnar och berättelser från Spetsbergen. Här känner du verkligen vildmarken och mysfaktorn är hög!

 

DAG 3 Kulturhistoriskt möte - Hundspann 

Idag ska vi ut och åka/köra hundspann, ett oöverträffat sätt att närma sig naturen. Vi får hjälp att spänna för hundarna, en kort introduktion i hur man kör hundspannet och sen styr vi ut i vildmarken. Turen kan gå längs en flodbädd som ringlar sig in i Bolterdalen med vackra fjäll åt alla håll. Det är inte ovanligt att man ser renar, kanske en svalbardsripa eller en fjällräv. En härlig och uppfriskande tur som tar ca 4 timmar. Förhoppningsvis åker vi på snö, skulle det vara snöbrist så går turen på hjul. Idag utforskar vi även staden vi bor i. Vår lokalguide och buss tar oss med på en spännande sightseeingtur genom Svalbards största stad, Longyearbyen. Vi gör även ett besök på Svalbard Museum och Galleri Svalbard. Hela turen tar ca 3-4 timmar. På kvällen samlas vi för en god trerätters middag i hotellets restaurang, Nansen.

 

DAG 4 Båttur – Heldag Nordenskiöldsbreen och Pyramiden

Idag seglar vi sakta norrut mot Nordenskiöldsbreen, en fantastisk upplevelse. Vår destination, Pyramiden, är sedan 1998 en övergiven rysk gruvby. Det är som en spökstad, komplett med den nordligaste statyn av Lenin i världen. Allt är intakt trots att det är en helt isolerad och öde stad med tomma byggnader och brist på liv. En magisk plats. Vår lokalguide berättar om platsen och dess historia. Ombord serveras vi en välsmakande lunch. Under turen passerar vi också Brucebyen, Skansebukta, Svenskhuset på Kapp Thordsen och fågelfjället på Diabas. När vi är åter i Longyearbyen samlas vi för en gemensam middag på restaurang Nansen.

 

DAG 5 Besök i kolgruva – Ölsmakning på 78 grader nord

Idag ska vi få en vandring i Longyearbyens rika gruvhistoria och göra ett besök i en kolgruva. Där får du en inblick i hur en gruvarbetares vardag på Svalbard är. Därefter egen tid att upptäcka Longyearbyen. Tidig kväll ska vi bege oss till Bryggeriet. Ikväll ska vi få oss en slurk av världens nordligaste öl på Svalbard Bryggeri. Ölet bryggs på vatten från glaciärer, vi får ett litet smakprov av några sorter. Efter ölsmakningen är det dags för kvällens middag som vi äter på restaurang Funken.

 

 

DAG 6 Longyearbyen - Hemorten

Frukost på hotellet. Fri förmiddag, innan vi äter en gemensam lunch. På eftermiddagen busstransfer från hotellet till flygplatsen.          Efter ca 3 timmar landar vi på Gardermoens flygplats på kvällen. Vi rullar hemåt med bussen, vi stannar och tar en rast efter vägen. 

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-05-24 Fullbokad 20.595 kr Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

 • Bussresa till/från Oslo
 • Bro- och vägavgifter
 • Flygresa Oslo-Longyear,
 • Longyear-Oslo
 • Flygskatter
 • Busstransfer flygplatsen-hotellet på Svalbard t/r
 • 5 nätter på hotell inkl frukost
 • Middag på Scandic Oslo Airport dag 1
 • Trerättersmiddag dag 3,4 och 5
 • Guidad tur i Longyearbyen inkl besök på Svalbard museum och galleri
 • Utflykt med hundspann
 • Besök med ölsmakning på bryggeriet
 • Vildmarksafton på Camp Barnetz middag med dryck (öl, vin och mineralvatten) inkl kaffe och dessert
 • Besök i kolgruva
 • Båtutflykt heldag, Nordenskiöldsbreen - Pyramiden inkl lunch
 • Gemensam lunch dag 6
 • Reseledare

 

Övrigt

För barnpriser, kontakta oss

Enkelrumstillägg 3400:-
Tillägg avbeställningsskydd 395:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

Kom ihåg att Svalbard inte är med i Schengen, och alla icke-norska turister måste ta med ett giltigt pass (även turister från övriga Skandinaviska länder).

Med reservation för ändrade flygtider

Resor i de arktiska områdena kan få programändringar om väder- och isförhållandena gör det nödvändigt.

 

Boende

Övernattningshotell Dag 1 - 2
Scandic Oslo Airport

OSLO, Norge

Ravinevegen 15, 2060 Gardermoen
0047 23 15 59 00
www.scandichotels.no/hotell/norge/oslo/scandic-oslo-airport


Destinationshotell Dag 2 - 6
Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

LONGYEARBYEN, Norge

Vei 229-3
0047 79 02 34 50
www.radissonblu.com/en/hotel-spitsbergen/location


Kommentarer

Spännande resa. Historien är unik. Mikael är både bra guide samt chaufför de gör resan mycket underhållande och man längtar till ny resa
Spännande resa. Historien är unik. Mikael är både bra guide samt chaufför de gör resan mycket underhållande och man längtar till ny resa
Gosta.jalderot@comhem.se