Close Warning


Information: Vanliga frågor och svar inför din resa med anledning av coronaviruset. s mer här »

 

Hitta din resa

POPULÄRA TAMMERFORS, 5 DAGAR


   

 

Följ med och upptäck Tammerfors! En storstad med småstadskänsla och Finlands första och största industristad. Den ligger i ett vackert landskap med åsar, blänkande sjöar och lummiga skogar. Staden har också utnämnt sig till världens bastuhuvudstad - här finns flest offentliga bastur än någon annanstans. Behagligt avstånd både till Helsingfors och Åbo. En stad i ropet där kultur, nöjen och turism blomstrar.

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Stockholm

Med vår buss till Stockholm och Värtahamnen och därifrån avresa med Tallink Silja till Helsingfors. Gemensam buffé ombord. 35 mil

 

DAG 2 Helsingfors - Tammerfors

Efter ankomst till finska huvudstaden gör vi en guidad rundtur med lokalguide och efteråt lite egen tid innan resan går vidare. I Tavastehus, Finlands äldsta inlandsstad stannar vi till för ett uppehåll och fortsätter sedan den sista biten genom insjölandet och vackra vyer.  Väl framme är det härligt att se Tammerforsströmmen som slingrar sig igenom centrum med Pyynikki ås, världens högsta grusås intill. Staden kallas för Finlands ”Manchester” tack vare sin historia. Nu har det skett förändringar i de stora tegelröda industribyggnaderna från industrier till lokaler med populärt kulturliv. Vi tar in på Scandic Rosendahl, nära sjön och centrum. Och förstås, bastu finns på hotellet och sandstrand vid sjön.

 

DAG 3 Vi är i Tammerfors

Hela dagen är tänkt till Tammerfors. En guidad stadsrundtur på förmiddagen där vi får se och höra det mesta om landets första industristad. Historiska industrier som funnits är till exempel Finlayson och Tampella. Idag är det förändrat i lokalerna, nu finns det istället butiker, serveringar och museum. Tammerfors har lyckats bevara småstadens karaktär, det märks ännu mer när vi går på egen hand. Under dagen besöker vi också Werstas – Arbetarmuseet och får en rundvisning, det blir som att se ett vardagsrum mitt i stadens hjärta. I övrigt är dagen fri och varför inte prova på ett nytt bastubad? Bastuhuvudstaden med flest offentliga bad i världen!

 

DAG 4 Tammerfors - Åbo

Vi har förmiddagen på oss i Tammerfors och fortsätter efter lunch mot Åbo. Väl framme gör vi en rundtur och får en stund på egen hand. Efteråt kör vi mot Nådendal, pittoresk stad med en härlig skärgårdsstämning.  Kvällens middag kommer att serveras strax utanför Nådendal, i Naantali på Restaurang Ravintola Pohjakulma. En typisk skärgårdsmiljö väntar både inne och i miljön runt omkring. Vi åker sedan mätta och nöjda till Åbo för att checka in på Viking Line. Hytter delas ut och vi har en trevlig kväll på egen hand på båten.

 

DAG 5 Stockholm - Hemorten

Båten angör Stockholm tidig morgon och vi kör mot Småland med stopp utmed vägen för matpaus. 35 mil.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-08-17 8+ 5.290 kr Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Buss- och båtresor
  • 2 övernattningar del i 2-bädds insideshytt inkl frukost
  • 2 övernattningar med frukost
  • Middag dag 1, 2, 3 o 4
  • Lokalguide i Helsingfors
  • Lokalguide i Tammerfors
  • Entré och guidad visning på Arbetarmuseet Werstas
  • Rundtur i Åbo
  • Besök enligt programmet
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrum/ enkelhytt tillägg 1 370:-
Tillägg för avbeställningsskydd 150:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 2 - 4
Scandic Rosendahl

Tammerfors, Finland

Pyynkintie 13, FIN 33230 Tammerfors
00358-3244 1111
www.scandic-hotels.com

Fax: 00358-3244 12211
Våningar: 3 Rum: 213 Hiss finns.
Rumsstandard: Dusch/wc, telefon, TV, radio, hårfön.