Hitta din resa

EN VÄRSTING TILL SYSTER STOCKHOLM, 2 DAGAR


   

 

Musikalsuccén från Broadway och West End på China Teatern!    

Nu är äntligen feelgood musikalen ”En värsting till syster” i Sverige.  Det är en gudomligt rapp, rolig och musikalisk komedi, baserad på den storsäljande filmen ”Sister Act” från 1992 med Whoopi Goldberg i huvudrollen. ”En värsting till syster” nominerades i USA till fem Tony Awards bland annat för ”Bästa Musikal” och naturligtvis ”Bästa Musik”.  För den medryckande musiken står nämligen kompositören Alan Menken, flerfaldig Oscarsvinnare och känd som mannen bakom många av Disneys största hits, t ex ”Can you feel the love tonight” och ”Beauty and the beast”. I denna svängiga klostermusikal har Menken skapat ett radband av hits som spänner från 70-tals disco i Barry White anda till perfekt finstämda ballader. Självfallet innehåller också musikalen en rejäl dos klappvänlig power gospel. Föreställningen bevisar än en gång att sjungande nunnor definitivt hör hemma på de stora musikalscenerna

Det är julen 1977 och discodivan Deloris van Cartier (Gladys Del Pilar) drömmer om att bli en ny Donna Summer. I stället blir hon oväntat vittne till ett brutalt mord, iscensatt av sin oberäknelige ”pojkvän”, klubbägaren Curtis Jackson (Karl Dyall). Polisen Eddie Souther (Kim Sulocki) övertalar Deloris att vittna mot Curtis och lovar henne i gengäld en helt ny och skyddad identitet fram till rättegången. Vad Deloris inte förväntat sig är att hennes nya identitet är som nunna i det sällsynt stränga och påvra klostret Queen of Angels, där Abbedissan (Suzanne Reuter) styr med järnhand. Men inte ens Abbedissan kan undgå att oroas över det faktum att nunnekören under ledning av Syster Maria Lazarus (Charlott Strandberg) låter så illa att antalet besökare vid gudstjänsterna närmar sig noll, vilket i praktiken hotar hela klostrets existens. Deloris ser sin chans att visa vad hon går för som musiker och lyfter med hjälp av bland annat den ständigt optimistiska Syster Maria Patrick (Birgitta Rydberg) kören till himmelska höjder. Och inte bara himmelska, ibland hamnar nunnornas power gospel farligt nära de alltmer populära discorytmerna och det är verkligen inte alls vad Abbedissan tänkt sig.

En maktkamp utspelar sig inne i klostret samtidigt som Curtis Jackson och hans gäng börjar ana var polisen gömt Deloris. Vad Curtis dock inte räknar med är det starka systerskap som råder i klostret och som även Deloris blivit en uppskattad del av. För när alla systrarna släpper loss sina stämmor tillsammans - då kan allt hända - och gör det i denna fartfyllda, medryckande och gudomligt roliga musikal.

 


 

Visa program

DAG 1

Vi pausar på vägen mot Stockholm och kommer till hotellet tidig eftermiddag. Vi bor mitt i Söders hjärta på centralt belägna Scandic Malmen, Götgatan 49-51. Vi kommer till hotellet tidig eftermiddag. På kvällen åker vi till China Teatern, vi ska vara på plats ca 19.00. Efter föreställningen kör bussen oss åter till hotellet.

 

DAG 2

Frukost på hotellet. Vid 10.30 lämnar vi hotellet och åker till Slottsbacken. Nu får du egen tid till 14.30, därefter lämnar vi Stockholm. Vi stannar och rastar på vägen hem. Framåt kvällen är vi tillbaka vid våra påstigningsorter igen.

 


 

Dela med dig av resan
Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-04-04 Mindre än 8 2.195 kr G Boka

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa
  • 1 övernattning inkl. frukostbuffé
  • Transfer teatern t/r
  • Musikalbiljett parkett rad 13-15

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 450:-                                                                                                       
Tillägg avbeställningsskydd 100:-
Tillägg platsbiljett i bussen 100:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 2 (Avgång 4/4)
Scandic Malmen

Stockholm, Sverige

Götgatan 49-51, 102 66 STOCKHOLM
Tel: 08-517 347 00
www.scandichotels.se/Hotels/Countries/Sverige/Stockholm/Hotels/Scandic-Malmen/

Rum: 332  Hiss finns
Dusch/wc,telefon,TV,hårtork,strykjärn
Hotellet ligger mitt på Södermalm - stadsdelen som är känd för sin design, shopping, nöjesliv och inte minst kulturarv.