Hitta din resa

ALMUNECAR, COSTA TROPICAL, 15 DAGAR


   

 

I södra Spanien ligger kuststräckan Costa Tropical med över 300 soldagar om året. Kusten, som är en del av landskapet Andalusien, skyddas från nordliga vindar av den höga bergskedjan Sierra Nevada. Vi varvar lata dagar med utflykter till några förstklassiga sevärdheter. I mars-april är lufttemperaturen dagtid strax under 20 grader. Följ med till den trevliga småstaden Almuñecar och möt våren!

 


 

Visa program

DAG 1 Hemorten - Almuñecar

Bussen kör under natten till Kastrup där vi tar SAS flyg med avgång 07.00. Efter knappt fyra timmars flygresa landar vi i Malaga och möts av buss som tar oss till Almuñecar, ca åtta mil öster om Malaga.

Vi bor i rymliga rum med balkong på omtyckta Hotel Victoria Playa. Hotellet ligger i ett lugnt område ca 200 meter från San Cristobal-stranden och har utomhuspool. Frukost och middag serveras som buffé.

 

DAG 2 - 14 Almuñecar med uflykter

Almuñecar har gamla anor som både fenicisk handelsplats och romersk bosättning. På 700-talet kom de nordafrikanska morerna, som stannade till slutet av 1400-talet. Idag är Almuñecar en tilltalande småstad med drygt 20.000 invånare. Från hotellet till centrum är det ungefär en kvart till fots. Där ligger också den moriska borgen på en höjd och botaniska trädgården med fågelpark. Strosa längs den långa strandpromenaden, frossa i tropiska frukter, drick kaffe på en uteservering, ta ett glas vin och några tapas på en bar.

 

I resan ingår utflykter till några av områdets främsta sevärdheter.

Vi ägnar en dag åt Costa del Sols huvudstad Malaga, en storstad med ett varierat utbud av museer, shopping, restauranger och caféer. De flesta sevärdheterna ligger på ett begränsat område i den historiska stadskärnan.

Småstaden Nerja ligger vid kusten mellan Almuñecar och Malaga. Utanför Nerja upptäcktes på 1950-talet en grotta med fantastiska droppstensformationer. Efter besöket i grottan kan vi flanera på den så kallade Europabalkongen, ett palmkantat promenadstråk med vidunderlig utsikt över kusten och Medelhavet. Den pittoreska byn Frigilana anses vara en av Andalusiens vackraste byar med vitkalkade hus med blomsterprydda balkonger.

Ett besök i Granada med den moriska borgen Alhambra är ett oförglömligt minne! Alhambra i elegant byggnadsstil och lustslottet Generalife med en fantastisk trädgård är det främsta exemplet på arvet från morernas långa herravälde i Spanien.

Den gamla staden Ronda, med vitkalkade hus och blomsterprakt, är dramatiskt belägen på en hög klippa delad mitt itu av en djup ravin. Den pampiga bron över ravinen imponerar. Ronda är känt som tjurfäktningens födelseplats och här finns Spaniens äldsta tjurfäktningsarena.

Vår reseledare är med under hela resan, hjälper dig tillrätta och tipsar om sevärdheter och aktiviteter utöver programmet.

 

DAG 15 Almuñecar - Hemorten

Vårt flyg avgår på eftermiddagen från Malaga och vid ankomsten till Kastrup 20.00 väntar buss för sista etappen till Sverige.

 

Med reservation för ändrade flygtider som kan påverka programmet.

 


 

Dela med dig av resan

BOKA-TIDIGT

RABATT!

200:-

boka senast 24/2

Avgång Platser kvarPlatser Pris PåstigningsorterPåst.ort
2020-03-26 Fullbokad 12.790 kr12.990 kr G Väntelista

 

Allt detta ingår i priset

  • Bussresa till/från Kastrup
  • Flygresor med SAS (måltider ingår ej)
  • Transfer flygplats-hotell t/r
  • 14 övernattningar med frukost
  • 14 middagar inkl vatten och husets vin
  • Utflykt till Malaga inkl buss och lokalguide. Ev inträden tillkommer.
  • Utflykt till Nerja och Frigilana inkl buss och inträde till grottorna.
  • Utflykt till Granada och Alhambra inkl buss, inträde, hörsnäcka samt lokalguide i Alhambra och Generalife.
  • Utflykt till Ronda inkl buss och lokalguide.
  • Reseledare

 

Övrigt

Enkelrumstillägg 2 280:-
Tillägg avbeställningsskydd 250:-
Tillägg platsbiljett i bussen 250:-

 

Boende

Destinationshotell Dag 1 - 15
Hotel Victoria Playa

ALMUNECAR, Spanien

Avenida Amelia Sanchez, E-18690 Almuñecar
0034-958 03 94 00
www.victoriaplayahotel.com/en

Våningar: 5 Rum: 102 Hiss finns.
Rumsstandard: Rymliga rum med bad/dusch/wc, hårfön, telefon, TV, minibar/kylskåp, värdeskåp, balkong, luftkonditionering, uppvärmning, gratis wi-fi.
Restaurang, café och bar. Utomhuspool (vid behov uppvärmd oktober-april) med solterrass. Gym.
Hotellet ligger ca 200 meter från San Cristobal-stranden (grusstrand) i turistorten Almuñecar på Costa Tropical-kusten ca åtta mil öster om Malaga.

Kommentarer

Tack Ramkvilla-/Nilsbuss för den underbara resan till Almunecar. Fint upplägg,fantastisk natur och boende. Hotellet, Viktoria Playa, med underbara frukost- och middagsbuffeer,överraskningar varje dag! Vår reseledare Raija fantastisk, påläst, ödmjuk och trygg!
Bert och Kristina
Tack Ramkvilla-/Nilsbuss för den underbara resan till Almunecar. Fint upplägg,fantastisk natur och boende. Hotellet, Viktoria Playa, med underbara frukost- och middagsbuffeer,överraskningar varje da
Anonym

Hej och tack för två härliga veckor i Almunecar, Spanien.

*Almunecar: Mysig stad, med smala gränder, gott om uteserveringar, trevliga människor. Tyst och lugnt. Bra shopping.
Härlig, ren strand, lång vacker gångväg längs med stranden. Många trevliga stopp. Grönska, blommor, och höga berg bakom.

*Att göra : Gå omkring i gamla staden, Solbada, utflykter/buss till nära städer uppe i bergen rek. Stort kulturellt utbud, m olika musikuppträdanden på kulturcentrum. Lätt att hitta. Besök gärna den Botaniska trädgården och bonsaiträdgården. Sevärt.

*Hotellet Victoria Playa: toppenfint hotell, med stor frukostbuffé och middagsbuffé. Toppenpersonal/service ! Vi är helnöjda!
Om man orkar har hotellet underhållning, musik,dans mest varje kväll.

*Arrangerade utflykter: sevärt att komma till Ronda, kungliga trädgårdarna/palats bl.a.

*Minus: långa bussturen till Gibraltar. För kort tid att se grottorna, och hinna se sig omkring .
Bättre med bussturer på närmare håll.

Jag kan verkligen rekommendera denna resa !!!

Hej och tack för två härliga veckor i Almunecar, Spanien.

*Almunecar: Mysig stad, med smala gränder, gott om uteserveringar, trevliga människor. Tyst och lugnt. Bra shopping.
Barbro Kårbro